Niektóre metalowe tematy mają 0 komentarzy, a tutaj jaka żwawa dyskusja się wywiązała. Głos ludu
19/06/2026 - Kanye West - Chorzów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 19/06/2026 - Kanye West - Chorzów
Nie spodziewałem się AŻ TAKICH dyskusji w tym wątku
xDDD
xDDD
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Ja chociaż z tego wątku dowiedziałem się o poglądach Westa i, że to taka kontrowersyjna osoba. Wcześniej tylko wiedziałem, że taki gość istnieje...
Night Mistress Fan Club Łódź
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Sprawdziłem z ciekawości na Spotify i ten koleś ma 2x tyle odsłuchów co Metallica. W kontekście odwoływania koncertów ze względu na głoszone poglądy twórcy to chyba zdecydowanie najpopularniejsza postać, którą to u nas spotkało. Liczyłem na dyskusję o tego typu działaniach (oczywiście z wątkiem "metalowym"), no ale jak już Stanowski wydał werdykt, to pewnie po dyskusji.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Do tej pory numerem pod tym względem był Waters, ale rzeczywiście Aryjczyk z Atlanty chyba go przebija popularnością.Recit The Thornographer pisze: ↑wt kwie 21, 2026 10:05 am Sprawdziłem z ciekawości na Spotify i ten koleś ma 2x tyle odsłuchów co Metallica. W kontekście odwoływania koncertów ze względu na głoszone poglądy twórcy to chyba zdecydowanie najpopularniejsza postać, którą to u nas spotkało.
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Sprawdziłem - Pink Floyd ma faktycznie dużo, ale mniej niż Metallica, natomiast sam Waters mniej niż chociażby Dimmu Borgir. Podziemie i kvltMr. M pisze: ↑wt kwie 21, 2026 10:25 amDo tej pory numerem pod tym względem był Waters, ale rzeczywiście Aryjczyk z Atlanty chyba go przebija popularnością.Recit The Thornographer pisze: ↑wt kwie 21, 2026 10:05 am Sprawdziłem z ciekawości na Spotify i ten koleś ma 2x tyle odsłuchów co Metallica. W kontekście odwoływania koncertów ze względu na głoszone poglądy twórcy to chyba zdecydowanie najpopularniejsza postać, którą to u nas spotkało.
(oczywiście wiadomo, że Spotify to nie jest idealny wyznacznik popularności, ale coś to mówi)
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Jak padło info o odwołaniu koncertu, to rzucili coś o „przyczynach formalno-prawnych”, bez konkretów. Dopiero wczoraj wieczorem przeleciało mi przed oczami jakieś nowe nagranie z Biejat i Chobielinczykiem o odwołaniu jego występ z inicjatywy rządowej. Śmieszne, w sprawie wspomnianego wyżej Watersa interweniował wyłącznie Kraków jako gmina. Tutaj uderzyli z władzy centralnej, no chyba, że jednak rada Chorzowa coś wystosowała wcześniej pro forma, a ci tylko się pod to podpięli.