19/06/2026 - Kanye West - Chorzów

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Re: 19/06/2026 - Kanye West - Chorzów

Post autor: Mr. M »

nugz pisze: pn kwie 20, 2026 7:21 pm Wszystko byłoby inaczej, gdybyście na METALOWYM FORUM nie wrzucali takich newsów! :P
Niektóre metalowe tematy mają 0 komentarzy, a tutaj jaka żwawa dyskusja się wywiązała. Głos ludu :wink:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pn kwie 20, 2026 8:01 pm Akurat nasz kuc okazał się być fanem konfederaty Westa
Wszyscy w szoku!!
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Nie spodziewałem się AŻ TAKICH dyskusji w tym wątku

xDDD
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Ja chociaż z tego wątku dowiedziałem się o poglądach Westa i, że to taka kontrowersyjna osoba. Wcześniej tylko wiedziałem, że taki gość istnieje...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Sprawdziłem z ciekawości na Spotify i ten koleś ma 2x tyle odsłuchów co Metallica. W kontekście odwoływania koncertów ze względu na głoszone poglądy twórcy to chyba zdecydowanie najpopularniejsza postać, którą to u nas spotkało. Liczyłem na dyskusję o tego typu działaniach (oczywiście z wątkiem "metalowym"), no ale jak już Stanowski wydał werdykt, to pewnie po dyskusji.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Recit The Thornographer pisze: wt kwie 21, 2026 10:05 am Sprawdziłem z ciekawości na Spotify i ten koleś ma 2x tyle odsłuchów co Metallica. W kontekście odwoływania koncertów ze względu na głoszone poglądy twórcy to chyba zdecydowanie najpopularniejsza postać, którą to u nas spotkało.
Do tej pory numerem pod tym względem był Waters, ale rzeczywiście Aryjczyk z Atlanty chyba go przebija popularnością.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Mr. M pisze: wt kwie 21, 2026 10:25 am
Recit The Thornographer pisze: wt kwie 21, 2026 10:05 am Sprawdziłem z ciekawości na Spotify i ten koleś ma 2x tyle odsłuchów co Metallica. W kontekście odwoływania koncertów ze względu na głoszone poglądy twórcy to chyba zdecydowanie najpopularniejsza postać, którą to u nas spotkało.
Do tej pory numerem pod tym względem był Waters, ale rzeczywiście Aryjczyk z Atlanty chyba go przebija popularnością.
Sprawdziłem - Pink Floyd ma faktycznie dużo, ale mniej niż Metallica, natomiast sam Waters mniej niż chociażby Dimmu Borgir. Podziemie i kvlt :!:

(oczywiście wiadomo, że Spotify to nie jest idealny wyznacznik popularności, ale coś to mówi)
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Jak padło info o odwołaniu koncertu, to rzucili coś o „przyczynach formalno-prawnych”, bez konkretów. Dopiero wczoraj wieczorem przeleciało mi przed oczami jakieś nowe nagranie z Biejat i Chobielinczykiem o odwołaniu jego występ z inicjatywy rządowej. Śmieszne, w sprawie wspomnianego wyżej Watersa interweniował wyłącznie Kraków jako gmina. Tutaj uderzyli z władzy centralnej, no chyba, że jednak rada Chorzowa coś wystosowała wcześniej pro forma, a ci tylko się pod to podpięli.
ODPOWIEDZ