Cradle Of Filth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Cradle Of Filth
Podkręcają tempo xd Nie jestem fanem ostatniego albumu, więc mam nadzieję, ze będzie nieco lepiej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
O kurczę szok… w sensie, że nie lubisz kierunku, który obrali w 2015 czy wyjątkowo tego ostatniego? Ja już tak na chłodno prawie rok po premierze oceniam na top 5 dyskografii po Dusk, Cruelty, Midian, Damnation I Vempire.
Nie że jakoś zupełnie mi nie pasuje, ale znacznie bardziej podobały mi się poprzednie płyty, czyli Existence, Cryptoriana i Hammer. Wszystkim tym płytą wystawiłem ocenę między 7 a 8/10. Ostatniemu albumowi to tak może 6.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Dzisiejsze newsy -
Dani zaskrzeczy na nowej płycie pani Turunen, znanej nie tylko z Nightwish, premiera 12ego czerwca.
Martin nagrał bębny do jakiegoś projektu, w którym gra m.in. rownież Mike Zioło z King Diamond i Mercyful Fate.
Ktoś wie coś więcej o projekcie z udziałem Weada?
Ktoś wie coś więcej o projekcie z udziałem Weada?
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
- -#Assassin

Do piosenki Tarji Turunen z Danim powstał już teledysk, w którym wokalista osobiście wystąpił. Coś czuję, że będzie mega kicz 
- -#Assassin

Fota ekipy prosto z Grindstone Studio, perkusja na nowy album nagrana 
Jak na osobę którą regularnie gnębi Dani i Management, nie szanuje i nie pozwala dorabiać na boku to coś się Marthus za bardzo cieszy na tym zdjęciu.. 
www.last.fm/user/darkfuneral18
- -#Assassin

No nie wiem... To zdjęcie to pewnie wołanie o pomoc. Zamieścił, żeby ktoś go uratował i żeby pokazać, w jakich stresujących warunkach pracuje. Siedział sobie w studiu jak typowy "areczek", a kierownik, który nic nie tworzy, nic nie robi i tylko zbija kasiore z niewolniczej pracy innych osób, po co tam jest? Przyszedł batem poganiać i godzinowkę obcinać! I to już trwa 20 lat!
- -#Assassin

Wrzucę tutaj, bo topic o Nightwish wprawdzie jest, ale czy pisać tam o Tarii?
Trochę się jaram, proooszę, niech to będzie dobra piosenka, a nie jakies gówno
Trochę się jaram, proooszę, niech to będzie dobra piosenka, a nie jakies gówno
- -#Assassin

Fajne to jest
Podoba mi się szczególnie fragment od 2.41, z solówką włącznie.
https://youtu.be/4i9d4Rpjzp0?si=g9jzQ0lzhGpLUq-A
https://youtu.be/4i9d4Rpjzp0?si=g9jzQ0lzhGpLUq-A
Dani wygląda jakby w coverbandzie Kiss dorabiał xd Kawałek radiowy, da sie przesłuchać, ale drugi raz raczej nie włączę xd
Straszne gówno. Odczuwałem ciarki żenady słuchając tego. Dziwię się Daniemu że bawi się w takie rzeczy na tym etapie kariery.
Ale goovno.
- -#Assassin

No tak, ale modli być dużo gorszej
Obawiałem się czegoś zwałowo podniosłego, z orkiestrą, chórem itd. A tak to zwykła piosenka na singiel z fajnym solo.
- -#Assassin

No tak, ale mogło być dużo gorszej
Obawiałem się czegoś zwałowo podniosłego, z orkiestrą, chórem itd. A tak to zwykła piosenka na singiel z fajnym solo.
- -#Assassin

Tymczasem w Grindstone nowy album powoli powstaje, Donny Burbage zrobił swoje i jeżeli dobrze kojarzę, to w zasadzie zostały tylko partie lidera i może jakieś poprawki. Zespół przygotował tym razem płytę w składzie czteroosobowym. Poprzedni album nagrany w 4 to "Godspeed on the Devil's Thunder" z 2008 roku. Co ciekawe, połowa ówczesnej drużyny wciąż jest w zespole - Dani i Martin.
Jestem ciekawy tej płyty chociażby z tego powodu, że powstała dla odmiany w niespokojnym dla grupy czasie. Poprzednia powstawała w atmosferze sielanki, a materiał na nowy album napisali w cieniu dramy z Markiem i blondi. Do tego mniej twórców może oznaczać bardziej zwarty album, chociaż stworzony w iście międzynarodowym towarzystwie (zespół tworzą teraz Anglik, Czech, Szkot i Amerykanin - każdy ma swoją wersję angielskiego
).
Robocza data premiery to marzec 2027.
Teraz trasa po USA z legendarnym Suffocation, Ghost Bath i Cultus Black. Dobrze wspominam Suffo przed Cradle w Poznaniu. Szkoda, że marna szansa na trasę po Europie przed wydaniem nowej płyty
Z drugiej strony mam też takie wrażenie, że w pewnym sensie przesadzili grając u nas tak wiele koncertów przez raptem parę lat, muszą chyba pozwolić trochę na siebie poczekać...
Jestem ciekawy tej płyty chociażby z tego powodu, że powstała dla odmiany w niespokojnym dla grupy czasie. Poprzednia powstawała w atmosferze sielanki, a materiał na nowy album napisali w cieniu dramy z Markiem i blondi. Do tego mniej twórców może oznaczać bardziej zwarty album, chociaż stworzony w iście międzynarodowym towarzystwie (zespół tworzą teraz Anglik, Czech, Szkot i Amerykanin - każdy ma swoją wersję angielskiego
Robocza data premiery to marzec 2027.
Teraz trasa po USA z legendarnym Suffocation, Ghost Bath i Cultus Black. Dobrze wspominam Suffo przed Cradle w Poznaniu. Szkoda, że marna szansa na trasę po Europie przed wydaniem nowej płyty
- -#Assassin

Jak to się mówi? Blondyny wyją, a karawana będzie dalej? Podczas jutrzejszego koncertu w Austin w Teksasie, Dani przedstawi Jiriego i Kelsey jako nowych członków zespołu.
I znów wyzysk, ciemięstwo i wykorzystywanie niczym w Dino na mrozie... Kierownik siedzi, a reszta zapierdala. W sumie nazwa Filth zobowiązuje.
I znów wyzysk, ciemięstwo i wykorzystywanie niczym w Dino na mrozie... Kierownik siedzi, a reszta zapierdala. W sumie nazwa Filth zobowiązuje.
Sąd oddalił sprawę sądową przeciwko Daniemu i Oracle Management.
A co do koncertu jutrzejszego - ciekawe czy będą jakieś zmiany w serliscie ?
A co do koncertu jutrzejszego - ciekawe czy będą jakieś zmiany w serliscie ?
- -#Assassin

Ano, dlatego blondyna wyje w komentarzach po necie. Tyle było pierdolenia a sąd przyznał rację Daniemu i Oracle. Na stronie sprawy konkretnie:
IT IS FURTHER ORDERED that the Clerk of Court is directed to enter judgment in favor of Defendants and close this case.
Jakkolwiek blondi i łysemu wacek w 4 litery, to jednak mam nadzieję, że pewne rzeczy ulegną poprawie w zespole. Jednak dzięki sprawie dowiedziałem się nawet nie tyle o funkcjonowaniu wyłącznie Cradle, co całej branży i co by nie mówić - nie jest to fajne. Widać, że to jednak ciężki kawałek chleba.
Tylko warto pamiętać, że sąd też podkreślił coś innego - oni nie są właściwym sądem. Oracle jest z Kalifornii, a Dani jest anglikiem i sąd w Arizonie nie ma mocy sądzenia ich. Jak się wczytać, to Smerda mieli tego świadomość i zmienili wniosek kilka razy, ostatni raz w grudniu 2025. W ostatniej wersji argumentują, że Cradle of Filth grało też koncerty w Arizonie i sprzedawało tam merch. W ogóle ich najgrubszy zarzut to teraz... ten merch bez autoryzacji zgody na wykorzystanie ich twarzy
Sąd argumentuje, że CoF prowadzi działalność globalną i pojedyncze eventy w Arizonie nie mają znaczenia.
Także jeżeli Smerdowie chcą się bawić dalej, to muszą zatrudnić prawników w Kalifornii i w Anglii, lub chociaż tylko w Kalifornii, bo papiery są teraz po aktualizacji tak napisane, że pozywają Oracle reprezentujące Daniego, a nie Daniego. Ciekawy jestem, czy to zrobią.
IT IS FURTHER ORDERED that the Clerk of Court is directed to enter judgment in favor of Defendants and close this case.
Jakkolwiek blondi i łysemu wacek w 4 litery, to jednak mam nadzieję, że pewne rzeczy ulegną poprawie w zespole. Jednak dzięki sprawie dowiedziałem się nawet nie tyle o funkcjonowaniu wyłącznie Cradle, co całej branży i co by nie mówić - nie jest to fajne. Widać, że to jednak ciężki kawałek chleba.
Tylko warto pamiętać, że sąd też podkreślił coś innego - oni nie są właściwym sądem. Oracle jest z Kalifornii, a Dani jest anglikiem i sąd w Arizonie nie ma mocy sądzenia ich. Jak się wczytać, to Smerda mieli tego świadomość i zmienili wniosek kilka razy, ostatni raz w grudniu 2025. W ostatniej wersji argumentują, że Cradle of Filth grało też koncerty w Arizonie i sprzedawało tam merch. W ogóle ich najgrubszy zarzut to teraz... ten merch bez autoryzacji zgody na wykorzystanie ich twarzy
Także jeżeli Smerdowie chcą się bawić dalej, to muszą zatrudnić prawników w Kalifornii i w Anglii, lub chociaż tylko w Kalifornii, bo papiery są teraz po aktualizacji tak napisane, że pozywają Oracle reprezentujące Daniego, a nie Daniego. Ciekawy jestem, czy to zrobią.
- -#Assassin

To Live Deliciously
Demagoguery
Nocturnal Supremacy
Malignant Perfection
The Principle of Evil Made Flesh
How Many Tears to Nurture a Rose?
Nymphetamine (Fix)
White Hellebore