Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Pierwsze 8 poszło na pniu. Dokładają kolejne 6.
Jak widać cena nie gra roli.
Jak widać cena nie gra roli.
Ziobro zaskoczenia
. Ciekawe na ilu ostatecznie się skończy, U2 zagrało finalnie 40 sztuk.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Myślę, że standardowo kontrakty ze Sphere obejmują ok. 40 koncertów wzywż, oczywiście o ile będzie popyt. Mówi się o kolejnych sztukach planowanych na I kw. 2027.
The Eagles - 58
U2 - 40
Dead & Company - 48
Backstreet Boys - 41
The Eagles - 58
U2 - 40
Dead & Company - 48
Backstreet Boys - 41
Ogłosili, że na razie skończy się na ogłoszonych 24 sztukach, ale nie wykluczają w przyszłości kolejnych. Może mają jeszcze jakieś inne plany na 2027, nie zdziwiłaby mnie kolejna trasa po Europie, biorąc pod uwagę jak tegoroczna się dobrze wyprzedała, albo w końcu zawitają z M72 do Ameryki Południowej. Potem powrót do Sphere w 2028 byłby sensowny.
A co sądzicie o wersji płyty Master of Puppets - nagrane przez DT? 
Imo wokal mało agresywny Serka na tym wydawnictwie i klawisze nie pasują za bardzo do takiej muzyki, ale to moje zdanie
Imo wokal mało agresywny Serka na tym wydawnictwie i klawisze nie pasują za bardzo do takiej muzyki, ale to moje zdanie
Zajzajer on the Road 2026:
Leci właśnie 72 seasons, jak dla mnie najsłabsza ich płyta, strasznie męczy i już marzę o tym żeby się skończyła. Nic się nie zmieniło w tej kwestii, Death Magnetic to był dobry powrót do korzeni i się ucieszyłem z takiego grania, ale potem miałem nadzieję, że pójdą w jakimś innym kierunku, a HTSD i 72 to już odgrzewane kotlety i imo ta sama ścieżka. Po black album zrobili bardzo dobrze jeszcze bardziej upraszczając swoją muzykę na Load/Reload a potem był kontrowersyjny St. Anger. Top 3 moich zespołów, ale właściwie głównie do Reload + Death Magnetic. 72, St. Anger i połowa Hardwired mogą dla mnie nie istnieć 
Ale to był koncert tego dnia w Krakowie...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ostatni na którym byłeś?
mój ostatni 2014
2004,2008,2010, 2012 x2 i 2014
tak to chyba było
2004,2008,2010, 2012 x2 i 2014
tak to chyba było
- Caracalized
- -#Assassin

U mnie pierwszy i najprawdopodobniej ostatni raz będzie w przyszłym miesiącu.
Ostatnio to z Neonen w 2024, na trybunach, zajadając jogurty, które przemycił. Pozdro, Wariacie!
Uważam, że Kraków to było najlepsze venue i w końcu było trochę klimatu Cunning Stunts.
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2026 8:47 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
- johnny_o
Zapomniałem o Narodowym w towarzystwie Neona 
Zdecydowanie, m.in. dlatego mega żałuję że mnie tam nie było.
Zdecydowanie, m.in. dlatego mega żałuję że mnie tam nie było.
- johnny_o
26. czerwca nadchodzi box Reload, chyba najtłustszy z dotychczasowych. Mniam!
Info z tallica com co zawiera to wydawnictwo 
Limited edition deluxe numbered box set (with magnetic flap) of ReLoad (Remastered) includes:
ReLoad (Remastered) on 180-gram double LP and CD
"The Memory Remains" 7”
Three live LPs
15 CDs and four DVDs featuring unreleased content (live shows, rough mixes, demos, etc)
MP3 download card of all audio
Three tour laminates
11x17 Gimme Fuel poster
Pushead print
Sticker
10 guitar/bass picks
Pack of 13 Rorschach Test cards
Lyric folder and sheets
128-page hardcover book with never-before-seen photos + stories from those who were there
fajne, ale się nie skuszę
Limited edition deluxe numbered box set (with magnetic flap) of ReLoad (Remastered) includes:
ReLoad (Remastered) on 180-gram double LP and CD
"The Memory Remains" 7”
Three live LPs
15 CDs and four DVDs featuring unreleased content (live shows, rough mixes, demos, etc)
MP3 download card of all audio
Three tour laminates
11x17 Gimme Fuel poster
Pushead print
Sticker
10 guitar/bass picks
Pack of 13 Rorschach Test cards
Lyric folder and sheets
128-page hardcover book with never-before-seen photos + stories from those who were there
fajne, ale się nie skuszę
Zbiera ktoś tutaj wydania winylowe Mety? które wydania polecacie? zastanawiam się które zacząć zbierać, nie zamierzam zbierać kilku wersji. Pierwsze wydania odpadają, bo pewnie sporo sobie liczą i są używane, zależy mi na nówkach, wydania z boxów też nie chcę, bo te mnie nie interesują.
Np dwie wersje AJFA, jedna kolorowa i wydana później, druga z 2018, kompletnie nie wiem którą wybrać, czy jeszcze jakąś inną, bo te to może dziadostwo :/
https://rockserwis.pl/products/238599
i druga:
https://rockserwis.pl/products/190099
Wiadomo, że płyty różnią się ceną i kolorem, pewnie jakaś różnica we wkładkach itd, ale i tak utknąłem w miejscu z wyborem :/
Np dwie wersje AJFA, jedna kolorowa i wydana później, druga z 2018, kompletnie nie wiem którą wybrać, czy jeszcze jakąś inną, bo te to może dziadostwo :/
https://rockserwis.pl/products/238599
i druga:
https://rockserwis.pl/products/190099
Wiadomo, że płyty różnią się ceną i kolorem, pewnie jakaś różnica we wkładkach itd, ale i tak utknąłem w miejscu z wyborem :/
- johnny_o
Niestety nie pomogę, bo nie mam ani jednego winyla Mety - same CD i boxy
Ale z tego co widzę to te powyższe wydania Justice są z tego samego roku i różnią się tylko kolorem - na Twoim miejscu dla ułatwienia i jednolitości zbierałbym same czarne z '18.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Tylko japońce, ew. amerykany sprzed epoki wznowien i 180 gramówek i innych kolorowych wynalazków
tak, zgadza się remaster z 2018, tylko ze ta droższa już wydana w 2024 (ale z brzmieniem 2018 oczywiscie) dzięki, że odpisałeś
rany byłem w empiku, sklep dziadostwo, nie dość ze półki nisko i się trzeba schylać, nawet szczupli ludzie mogą mieć problemy to płyty np alice in chains po 60 zł, a ja dawałem 30 zł za zwykłego europejczyka
Zaraz sie odniosę do tego co Paulek napisał, tylko zjem top prażynki o smaku bekonu z biedry lol
A taka może być?
https://www.discogs.com/release/1621219 ... ce-For-All
nie chce z 88 roku, bo sie boje, ze nie trafię na dobry egzemplarz i będą zjechane, ale w sumie ja mam adapter zepsuty od kilku lat, wiec na razie w celach kolekcjonerskich winyle mam, znalazłem wersje z 2001 wyglądała fajnie, ale tak jak napisałeś to 180tka
- johnny_o
Zgadza się, nie mam zielonego pojęcia