26-27/06/2026 - Hells Bells Festival - Szczecin

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

26-27/06/2026 - Hells Bells Festival - Szczecin

Post autor: johnny_o »

Szczecin rozbrzmi metalem i dobrym rockiem! Hells Bells Festival już 26–27.06 – zagraniczne gwiazdy, polskie klasyki i świeża krew na jednej scenie. Klimatyczna Łasztownia, lato i głośna muzyka = idealny vibe! Nie przegap!

Nowy festiwal muzyczny zagości w Szczecinie, gdzie zapraszamy Was już 26-27 czerwca. Muzyka na Hells Bells będzie głośna - to metal i punk rock w najróżniejszych formach. Nie zabraknie zagranicznych gości, polskich klasyków oraz ciekawych młodych kapel.

Festiwal odbędzie się na Łasztowni, gdzie bije latem serce miasta! Zagramy na Placu Gryfitów i terenie portu, w sąsiedztwie budynków Starej Rzeźni i Bałtyckiego Portu Kultury! To niezwykle klimatyczne venue blisko centrum oraz wszystkich miejskich atrakcji. Czy może być piękniej? Oczywiście, że tak - poczekajcie aż ujawnimy line-up pierwszej edycji!

Pierwsze ogłoszenia: Vader, Furia, Dezerter i Discharge!

Bilety - biletyna.pl

KARNET 2-DNIOWY / REGULAR 2-DAY PASS
Karnet upoważniający do wstępu na oba dni festiwalu 26-27 czerwca 2026.

KARNET VIP / VIP PASS
Karnet upoważniający do wstępu na oba dni festiwalu 26-27 czerwca 2026 wraz z dostępem do stref VIP i odbioru festiwalowych gadżetów.

KARNET ULGOWY 13-18 / YOUTH REGULAR 2-DAY PASS
Karnet dla osób między 13 a 18 rokiem życia, upoważniający do wstępu na oba dni festiwalu 26-27 czerwca 2026 ważny wyłącznie za okazaniem dokumentu potwierdzającego datę urodzenia.

KARNET RODZINNY 1+1 / FAMILY 2-DAY PASS
Karnet upoważniający do wstępu na oba dni festiwalu 26-27 czerwca 2026 dla jednej osoby małoletniej poniżej 13 roku życia i jej pełnoletniego opiekuna.

KARNET 2-DNIOWY DLA OZN / REGULAR 2-DAY PASS FOR PWD
Karnet dla osoby niepełnosprawnej posiadającej orzeczenie wymagające asystenta oraz asystenta.

KARNET VIP DLA OZN / VIP PASS FOR PWD
Karnet VIP dla osoby niepełnosprawnej posiadającej orzeczenie wymagające asystenta oraz asystenta.

Ważne informacje na temat poszczególnych wariantów biletów:

Opcja VIP jest dostępna wyłącznie w przypadku karnetów i nie będzie dostępna w przypadku biletów jednodniowych.
Karnety ulgowe przysługują młodzieży, która ukończyła 13. rok życia, ale nie ukończyła jeszcze 18. roku życia. Liczy się dzień urodzenia, a więc najstarszą osobą uprawnioną do zakupu tego biletu są osoby urodzone 28.06.2008.
W przypadku karnetu rodzinnego dla osoby dorosłej oraz osoby małoletniej poniżej 13 roku życia konieczne jest potwierdzenie, że osoba dorosła jest upoważniona do sprawowania opieki.
Bilety dla osób niepełnosprawnych i ich asystentów obowiązują wyłącznie za okazaniem orzeczenia dotyczącego wymogu asysty.
Ostatnio zmieniony pn sty 26, 2026 1:41 pm przez johnny_o, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
johnny_o

Re: 26-27/06/2026 - Hells Bells Festival - Szczecin

Dawno nie wrzucałem żadnego tematu, uznałem że info może się przydać komuś ze Szczecina i okolic któremu mało czerwcowych wrażeń ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Pierwszy rzut spoko, więc i cały skład festiwalu moze byc OK... ale termin z dupy. Lokalizacja też kompletnie z dupy.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Dołożyli Grave Digger
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ciekawy strzał, dawno u nas nie grali.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

No ładnie nawet ,
Dochodzi UDO.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
johnny_o

Dobry news, ładnie się ten fest kształtuje.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

marekkraw pisze: pn lut 09, 2026 1:00 pm No ładnie nawet ,
Dochodzi UDO.
nie UDO tylko Dirkschneider (czyli repertuar AccepT)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o

Jeszcze lepiej ;)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

krusejder pisze: pn lut 09, 2026 1:58 pm
marekkraw pisze: pn lut 09, 2026 1:00 pm No ładnie nawet ,
Dochodzi UDO.
nie UDO tylko Dirkschneider (czyli repertuar AccepT)
Faktycznie.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Jako, że to u mnie, to tym bardziej cieszy taki fest, karnet już zakupiony ;) Oby była to udana 1. edycja i były kolejne.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zastanawiam się nad sobotą, można już kupić bilety na jeden dzień??
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
johnny_o

Emilio pisze: ndz maja 03, 2026 11:15 pm Zastanawiam się nad sobotą, można już kupić bilety na jeden dzień??
Proszę bardzo -
https://biletyna.pl/event/view/id/649825
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Okej, stwierdziłem, że skoro mam już weekend Mysticowo/Gunsowy i Maidenowy w czerwcu, to można dorzucić i Szczecin. Więc szykuje się weekendzik w Szczecinie, ale idę tylko w sobotę ogarnąć Vadera, Possessed i Udo ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Są czasówki, jak dla mnie spoko bo wszystko co chce obejrzeć jest na głównej scenie, więc nic mi nie koliduje. Dirk dostał 80 minut, Possessed 60 minut, UK Subs 70 minut i Vader też 80 minut.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Wróciłem. Mnie się podobało, choć patelnia była sroga i fest przypadł na najbardziej ekstremalne upały. Pierwsze koncerty, które były w niemal 40 stopniowym upale to byłyo ekstremalne doświadczenie. Frank Blackfire grał w takim skwarze, zę wytrzymałem ze 3 kawałki poszedłem w cień ratować sie piwem. Possessed też jeszcze w podonych okolicznosciach ale dałem radę cały koncert pod barierkami, fajne choć chyba nienajlepiej nagłośniony wokal. UK Subs miłe zaskovzenie, swietnie się bawiłem, choć znałem 2 kawałki z setlisty. UDO też fajne, całe Balls to the Wall plus kilka szlagierów z innych płyt. Wokalnie okej, choć gdzieniegdzie już słychać, że się męczy (miałem takie wrażenie przy Losing More Than You’ve Ever Had. Nie mniej jednak, koncert bardzo fajny i jeżeli w przyszłym roku będzie grał choć troche Accept na tych swoich solowych koncertach, które zapowiedział ze sceny, to może się wybiore w Poznaniu. Na koniec Vader i mocne zakończenie festiwalowej soboty, godzina 1:40 było the End. Miejsce festiwalu fajne, było kameralnie, jak na moje oko max ze 3 tysiące widzów, co jest dla mnie plusem bo zero kolejek do paszy, piwa i kibelków. Obok były food trucki, więc można było sie najeść. Ogólnie lepiej mi tam było niż na Mysticu xd
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W grudniu na Possessed też były dziwne rzeczy z wokalem

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

O skubany, ten fest już ogłasza na przyszly rok. Na razie - Mgła.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zaluje ze nie bylem w tym roku, trzymam bardzo kciuki za ta imprezę.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Oby tylko było coś co mnie przyciągnie, to chętnie wpadne. Przeczuwam coś z niemiec znowu, tylko, że o ile Udo mi mocno przypasował to jak teraz będzie jakieś Destruction za headlinera, to już nie bardzo jak dla mnie...
ODPOWIEDZ