Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: Mr. M »

Rzeczywiście, gdzieś w okolicach przedcovidowych i w 2022 roku jeszcze się zdarzały te bilety imienne, potem już odeszli od nich. Na pewno na Rammsteinie w 2023 mi sprawdzali dowód, imienny był chyba też Podsiadło w 2024, ale nie pamiętam, czy tam sprawdzali.

A co do samego sprawdzenia, to chyba dokument ze zdjęciem wystarczy, czyli prawo jazdy albo paszport też powinien być ok, ew. mObywatel, ale nie wiem jak to z blokowaniem dowodu w przypadku kradzieży.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Chyba na Nicku Cavie w Łodzi ostatnio widziałem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Dobra dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi, myślę, że jak nie ma już imiennych to nie powinno być problemu.

To nie mnie ukradli jak coś xd
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

No mi przed Nickiem Cavem sprawdzali dowód i ogólnie niby wpisywałem imię i nazwisko do niejednego biletu, ale ogólnie i tak nie sprawdzają nikomu dowodu przy wejściu przynajmniej w sporej większości przypadków. Kod kreskowy jest najważniejszy.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

DM Agency większość koncertów organizuję z imiennymi biletami, a czy są sprawdzane na wejściu to już inna sprawa.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zajzajer pisze: pn maja 04, 2026 9:33 pm Są teraz jeszcze gdzieś imienne bilety na jakieś koncerty? pytam, bo mam kogoś komu ukradli dowód osobisty i się zastanawia ''czy sam papier z urzędu i policji, że skradziono'' wystarczy by wszedł na koncert?

Jak ktoś wie, to niech da znać.
najprościej byłoby mieć reżymową apkę na telu pt. MO-bywatel

jak mnie w pkp proszą o dokument ze zdjęciem, to pokazuję bilet miesięczny i zawsze działa ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Hehe, nie Ty jeden i potwierdzam ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Mini relacja z kocertu Paula Quinna oraz wypadu na Defenders of Steel wjechała w temacie dotyczącym tego drugiego wydarzenia: viewtopic.php?p=1113944#p1113944

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
rafalfcb
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Patrzcie na tych jebanych złodziei z tiketa!!!

Post autor: rafalfcb »

Bilety na PIL-a,jutro,Kraków.Ktoś odsprzedaje bilet i każą mu ,,zawyżyć''cenę w stosunku do nominału!Ijak ludzie mają pozbyć się biletu?
Załączniki
Zrzut ekranu 2026-05-15 155215.png
Zrzut ekranu 2026-05-15 155140.png
Awatar użytkownika
johnny_o

Re: Patrzcie na tych jebanych złodziei z tiketa!!!

To samo jest na dzisiaj w Wawie, ale nikt nikomu nie każe zawyżać - żeby cena w resale'u była niższa od nominalnej, a więc bilet do opchnięcia, sprzedający powinien wziąć pod uwagę podwójną opłatę TM. A że resale dla sprzedającego się kompletnie nie opłaca to wiadomo nie od dziś.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ticketmaster dolicza sobie 15% prowizji od odsprzedaży. Ktoś wystawia za normalną cenę, to doliczają sobie 27 zł prowizji, prosta matematyka. Czy to złodziejstwo? Pytanie retoryczne.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Uroki LN. A ceny na show tego trumpiarza są i tak sporo zawyżone swoją drogą.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Inna sprawa, że dojebali chuj wie po co im aż cztery koncerty w dużych klubach, poglądy Lydona to swoją drogą, ale naprawdę 155 zł na tak ważny i legendarny projekt to tak sporo zawyżona cena? Już nie przesadzajmy xDD Imo jest bardzo adekwatna i jak na evil nation całkiem przyzwoita. Ja się cieszyłem jak we Wrocławiu w zeszłym roku coś podobnego płaciłem. I gdybym właśnie w zeszłym roku ich nie widział to byłbym dzisiaj w Progresji, ale po jednym razie nie czuję jakoś ciśnienia, by drugi raz się na nich wybierać w tak krótkim czasie.
Kurde, za dwugodzinne PiL 155 zł jest zawyżone, kiedy za kapele grające ledwo godzinę daje się nieraz 130 zł...
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Widziałem nagrania z ostatniej trasy i nie nastrajało to za te pieniądze, szczególnie jak chłop większość czasu czyta własne teksty z kartki. Więc za takie coś 155 zł nie jest zbyt adekwatne. Zresztą, i tak średnio rozważałem pójście na ten koncert.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Nagrania, a właściwy koncert to trochę dwie róźne rzeczy, zresztą ja chociaż nie lubię tak sobie psuć niespodzianek przed gigami - nawet jak jakiś zespół okaże się być w słabszej formie to trudno, po The Sisters of Mercy spodziewam się chujni, ale może akurat nie będzie tak źle jak mawiają. Mi tam się bardzo podobało, Lydon był w świetnej formie i instrumentaliści ze swoich zadań wywiązywali się lepiej niż przyzwoicie. Czytanie tekstów z kartki nie jest dla mnie problemem tak długo jeżeli to samo w sobie nie zaniża jakości występu. Nie wiem jakie nagrania widziałeś, ale we Wrocławiu imo zagrali gig bardzo adekwatny do swojej ceny, zresztą szczerze przyznajmy, że Lydon jednak jest ikoną, nagrał klasyka z Sex Pistols, pierwszy głośno powiedział, że Savile jest zwyrolem, a PiL to jeden z ważniejszych zespołów post-punkowych, więc ja ceny rzędu 200+ zł spodziewałem się spokojnie. A taki Morrissey nie wiesz czy za te 370 zł w ogóle nawet wyjdzie na scenę godzinę przed gigiem, jak się kupuje bilety na jego koncerty to oczywiście powinno się być na to nastawionym, ale jednak wciąż, Lydon za sporo niższą cenę jednak wywiąże się ze swoich zobowiązań i wykona dwugodzinną sztukę. Ile Suede mnie kosztowało? 270 zł? Więc już nie przesadzajmy, że 155 zł za PiL to jakaś straszna cena, czy ich lubisz czy nie czy chciałeś ich zobaczyć czy nie, za koncert jakiej kapeli z takim statusem dasz podobną lub niższą cenę? Jeżeli serio chcesz PiL za niższą cenę to naprawdę musisz mieć wyjątkowo optymistyczne oczekiwania co do cen biletów albo wyjątkowo tej marki nie doceniać.
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja w końcu odpuściłem Wawę ale zgadzam się że 155 zł za PIL to bardzo spoko cena, w jakiej by Johnny z kolegami nie byli formie. A jeśli w dobrej to tylko na plus.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja ten koncert traktowałem dla siebie jako czystą ciekawostkę, chyba zbyt małą część dyskografii PiL doceniam by nawet na wynugzowanym bilecie na to iść. Zresztą, inny koncert mi jutro wpadł, który mnie bardziej zachęcił. Nawet jeżeli wiem, że celuję jedynie w nabycie biletu z drugiej ręki, to koncert nie wpadający wyjściowo w moje gusta, może na pewnym poziomie ceny wyjściowej wychodzić ponad moją górną granicę - nawet jak tej ceny nie planuję zapłacić. Tak było w tym przypadku.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Ceny jak ceny, ale każdy ma inne za i przeciw czy wyłoży koncert na danego wykonawcę, czasem można wygrać w jakimś konkursie, jak się ma znajomości to można wejść za darmo, albo jak się robi przy evencie. Robiłem kiedyś chwilę przy koncertach muzyki poważnej i oglądałem sobie występy. W 2011 za występ na jednodniowy fezen festival dawałem 47 zł lol (DT grało, to był ostatni koncert na legu, dałem Manginiemu flagę, można gdzieś znaleźć na yt, albo jak sam znajdę to wrzucę, jedno z ciekawszych doświadczeń koncertowych - Under A Glass Moon grany po zmroku i przy gwiazdach)

Były czasy, że dawałem po 400-500 zł na koncerty wykonawców których słabo/wcale nie znałem, tylko dlatego, że grają w Tauronie. Teraz jednak wolę rozsądniej lokować pieniądze, a to jakiś zestaw japońców kupię, a to jakaś dziara. Kiedyś bardziej lubiłem jeździć na koncerty, jakieś nowe smaki kuchni odkrywać, teraz zramolałem i jak nie muszę, to słucham muzyki w domu. Żałuję trochę tej Metalliki, ale co zrobić.

Nigdy nie sprzedawałem biletu na koncert i nigdy nie kupowałem od kogoś innego, tylko autoryzowane punkty sprzedaży, może jestem staroświecki, ale nie chcę się naciąć. A nie jestem tak obeznany by stwierdzić, czy ktoś mnie oszuka czy nie, lepiej dmuchać na zimne.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

przeniosłem wam dyskusję tu, nie ma sensu tworzyć osobnych tematów
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Kurde jak mi do lipca wykupią bilety na Purpli, to chyba jadę trzeci i pewnie ostatni raz na Priest, mam nadzieję, że będą jakieś trybuny fajne. Gorzej będzie z hotelem pewnie znaleźć miejsce gdzieś blisko. Może spotkam jakichś forumowiczów :) obojętne mi co zagrają, nie wybrzydzam. Tak więc jak coś: METAL GODS!!! tum tududum :)
ODPOWIEDZ