Iron Maiden Film - Burning Ambition - 7 maja (a u nas 15)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Iron Maiden Film - Burning Ambition - 7 maja (a u nas 15)

Post autor: gumbyy »

A jeszcze gdzieś mi się wyświetliło:

Stefan: Właściwie, to nie my. Jest o nas, ale nie przez nas. To jest różnica. Przyszli z pomysłem, który chcieli zrealizować i zmienił się nieco w stosunku do pierwotnego pomysłu. Chcieli zrobić więcej o fanach i nadal tak jest, do pewnego stopnia. Chcieli wykorzystać naszą sztukę i wszystko, i wygląda na to, że to nasz dokument... Ale tak nie jest. [...] Myślę, że powinni byli jasno powiedzieć, że jest to dokument o Iron Maiden, a nie nakręcony przez Iron Maiden. Współpracowaliśmy, udzielaliśmy wywiadów, robiliśmy to, o co nas poproszono.[...] Nie mieliśmy kontroli, którą normalnie mielibyśmy, gdybyśmy to zrobili. [...] Myślę, że zrobilibyśmy to trochę inaczej... i nic więcej nie powiem”.

Stefan najwyraźniej "niezadowolony", że nie miał końcowego zdania i decyzyjności, co ma tam być ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

gumbyy pisze: czw maja 07, 2026 11:21 am A jeszcze gdzieś mi się wyświetliło:

Stefan: Właściwie, to nie my. Jest o nas, ale nie przez nas. To jest różnica. Przyszli z pomysłem, który chcieli zrealizować i zmienił się nieco w stosunku do pierwotnego pomysłu. Chcieli zrobić więcej o fanach i nadal tak jest, do pewnego stopnia. Chcieli wykorzystać naszą sztukę i wszystko, i wygląda na to, że to nasz dokument... Ale tak nie jest. [...] Myślę, że powinni byli jasno powiedzieć, że jest to dokument o Iron Maiden, a nie nakręcony przez Iron Maiden. Współpracowaliśmy, udzielaliśmy wywiadów, robiliśmy to, o co nas poproszono.[...] Nie mieliśmy kontroli, którą normalnie mielibyśmy, gdybyśmy to zrobili. [...] Myślę, że zrobilibyśmy to trochę inaczej... i nic więcej nie powiem”.

Stefan najwyraźniej "niezadowolony", że nie miał końcowego zdania i decyzyjności, co ma tam być ;)
Na innym forum ktoś napisał, że pewnie Harris niezadowolony, bo za krótkie intro w filmie xd
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

😆
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Fajna promocja, ale doceniam szczerość :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No ja do dzisiaj myślałem, że to IM było odpowiedzialne za nakręcenie tego filmu xD Dobrze wiedzieć, że żyłem w błędzie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ciekawe było, że jak zapadały decyzje z Universal, to w tym samym okresie twórcy Flight 666 wrzucili na swoje konto na YT trailer tego filmu z 2009 roku ;p.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ale w sumie o co chodzi Harrisowi? Laurkę chciał sobie nakręcić? :P To chyba dobrze, że jest to niezależny film.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Geri666 pisze: czw maja 07, 2026 3:15 pm Ale w sumie o co chodzi Harrisowi? Laurkę chciał sobie nakręcić? :P
Tak, a czemu pytasz? :mryellow:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Geri666 pisze: czw maja 07, 2026 3:15 pm Ale w sumie o co chodzi Harrisowi? Laurkę chciał sobie nakręcić? :P To chyba dobrze, że jest to niezależny film.
Laurka to jest i tak ;) Pewno o to, że "zrobiłby to inaczej". Zresztą bedzie można sobie porównać po seansie do oficjalnej biografii.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Ciekawe , Bronek podczas wczorajszego wywiadu na pytanie o ulubiony utwór IM wymienia… Infinite Dreams, czyżby zaspojlerował :x
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

marekkraw pisze: czw maja 07, 2026 7:51 pm Ciekawe , Bronek podczas wczorajszego wywiadu na pytanie o ulubiony utwór IM wymienia… Infinite Dreams, czyżby zaspojlerował :x
Raczej wylosował sobie jakiś do odpowiedzi ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na maiden italia już zdążyli ułożyć całą historię i newsa o potencjalnej zmianie w setliście Rime -> ID. :lol:
https://www.ironmaidenitalia.com/post/b ... degli-iron
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

marekkraw pisze: czw maja 07, 2026 7:51 pm Ciekawe , Bronek podczas wczorajszego wywiadu na pytanie o ulubiony utwór IM wymienia… Infinite Dreams, czyżby zaspojlerował :x
Nie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

A już myślałem że będzie zapalnik na cześkowy koncert :B
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Oni to też są dobrzy z tym Infinite Dreams. Wszyscy w zespole zachwyceni utworem, każdy go uwielbia, a potem i tak zagrają Death Of The Celts i 2 Minutes to Midnight a ID nie, bo coś tam coś tam.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Sun Quench
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Sun Quench »

Właśnie wróciłem z seansu, spoilerować o tym co widziałem nie mam zamiaru, tylko kilka wrażeń. W naszym lokalnym kinie na pierwszym pokazie filmu może w sumie ze 20 osób było i z tego tylko ja w koszulce Iron Maiden. Trochę się zdziwiłem, może fakt że to jednak inna część Londynu robi różnice. W kinie żadnego plakatu, przed kinem też, zero promocji, jak ktoś nie wie że jest to się ciężko dowiedzieć. Kilka osób przed seansem zaopatrzyło się w drogie piwo nalewane do plastiku, za cenę jednego miałem cztery polskie piwa z pobliskiego sklepiku. Wypiliśmy z żoną ale i tak większość dla mnie była bo ona lekko zmęczona po robocie niestety. Film przeleciał, w tej sali akurat co byłem dźwięk był z jakiegoś powodu kiepski, nie wiem czy to pech czy tak to było nakręcone bo na reklamach dźwięk był ok, wróciłem tak czy siak zadowolony, przyznam żę się wzruszyłem nawet bo akurat był wykorzystany konkretny fragment koncertu który jak pierwszy raz kiedyś zobaczyłem to coś u mnie wtedy w głowie pykło w kierunku IM.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Juz mozna zamawiac ;-) Amazon.co.uk

Obrazek
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ciekawe kto dożyje release date ;)
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Dozyjemy ;-) narazie data wydania nie jest znana, dlatego sklepy ustawiaja 31 grudnia, a rok to juz w ogole nieistotny.
Ja stawiam na premiere w lipiec/sierpien 2026
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

johnny_o pisze: pt maja 08, 2026 11:27 am Ciekawe kto dożyje release date ;)
Trzeba czekać 😆
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ