No porównaj
Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Deep Purple
www.MetalSide.pl
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Pod jakim względem i dlaczego akurat te? 
Johnny, pierwszy raz widzisz okładkę Abandon bez folii i nie poznałeś? 
No ja też nie o co chodzi. Nic mi się nie wpada w oko na pierwszy rzut
No ja też nie o co chodzi. Nic mi się nie wpada w oko na pierwszy rzut
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Chodzi mi o klimat. Też trochę o motyw przewodni. Na Splat mamy metamorfozę ludzkości - przejście przez portal. Na Abandon też tak trochę podobnie - mamy skoczka.
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2026 10:52 am przez Jacek12, łącznie zmieniany 1 raz.
- johnny_o
Globalne ocieplenie? 
- johnny_o
Brzmi dobrze, singiel z klipem już jutro więc fajnie że chociaż nie musieliśmy długo czekać.
- johnny_o
Premiera o 20.00 - https://m.youtube.com/watch?v=SoSr0sStFaE
I jak tam odczucia?
Może być, nie zamula fajnie klawisze współgrają z gitarą. Nie jest to przebój który się będzie śnił po nocach. Ale jak na dad rocka to jest całkiem spoko.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Caracalized
- -#Moonchild

Chyba grandad rocka 
Jak dla mnie też całkiem wporządku.
- johnny_o
Wszystkie części ciała na miejscu i brzmi to jak zlepek kilku utworów z ostatnich płyt, ale jednak mistrzowie grandad rocka dowieźli bo nic więcej od nich nie oczekiwałem 
- Saimon1995
- -#Moderator

Dobry ten numer
"Dziadki" z odpowiednią energią!
Klimatami przypomina Can't Look Away Trevora Rabina, All the Right Noises zespołu Thunder oraz The Storm i Waiting for a SIgn Blackmora.
Jak ja moje ucho świetny numer, czekam na płytę z niecierpliwością. W ogóle bardzo szanuję ten zespół za w miarę regularne wydawanie albumów, które zawsze mają przynajmniej przyzwoitą jakość. Ostatni był świetny, a te wcześniejsze z Morsem również. Chciałoby się, aby IM umieli zachować taką jakość studyjnie.
Jeszcze by się przydało, żeby nagrali album w stylu lat 80 i z takim neonowym trójwymiarowym logo DP. I oczywiście do tego jakaś grafika.IgorW pisze: ↑czw maja 14, 2026 10:14 am Jak ja moje ucho świetny numer, czekam na płytę z niecierpliwością. W ogóle bardzo szanuję ten zespół za w miarę regularne wydawanie albumów, które zawsze mają przynajmniej przyzwoitą jakość. Ostatni był świetny, a te wcześniejsze z Morsem również. Chciałoby się, aby IM umieli zachować taką jakość studyjnie.