Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia

Post autor: Geri666 »

johnny_o pisze: pn maja 18, 2026 2:23 pm The Time Machine - melodyjka Holly Dolly
o jezu ale to było pokraczne, aż mi przypomniałeś :D
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No mnie wyjebało z butów, przez ileś dni potem chodziłem z bananem na ryju i do dziś przy każdym odsłuchu (tak, zdarza się) uśmiecham się pod nosem :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Caracalized pisze: pn maja 18, 2026 12:51 pm Mógłbym polemizować co jest lepsze od czego. Prophecy to chyba mój ulubiony utwór z siódmego syna zaraz po Clairvoyant :D
Mądrze gadasz. Chociaż u mnie nie drugi, ale Clairvoyant pierwszy :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Uwielbiam Can I Play with Madness, w połączeniu z tekstem - nie aż tak wesołkowaty.

U mnie top 3 z "Synka to:
1. Seventh Son of a Seventh Son
2. Infinite Dreams
3. The Prophecy

Ale na żywo wolałbym w odwrotnej kolejności :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ostatnio gadaliśmy o tym z bcc, to mogę przekleić z dyskusji moją kolejność:

1. Clairvoyant
2. Moonchild
3. Only
4. TETMD
5 Prophecy
6. ID
7. 7th
8. Madness

więc wymiana Clairvoyant na ID to degradacja seta. Jedyne co ratowałoby taką wymianę, to fakt, że ID nie słyszałem na żywo. Co ciekawe kiedyś ID było w ścisłym topie ulubionych kawałków Maiden w ogóle.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

u mnie bardzo straciła ta płyta, jak juz kiedys pisałem z pierwszych 9 płyt jest na ostatnim miejscu, srednia oscyluje ok 5/10, jedyne dwa utwory ktore teraz jeszcze mi się w miare podobaja to moon i infinite
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Spitfire odleciał z nowych plakatów

Nowe:
Obrazek

Stare:
Obrazek

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

No bo zamiast AH na bis będzie bring your daughter to the slaughter ;) Żartuje, będzie running free niestety pewnie xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Ktoś wreszcie przejrzał na oczy?
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Na uszy ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Btw, samolocik jest, tylko Edek na tym plakacie jest inaczej pozycjonowany i zakrywa go trzonkiem siekiery xD Widać skrzydło ;) Tak samo inne ułożenie okrętu ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Biorąc pod uwagę ostatnie lata i sugerowanie rzeczy plakatami - ktoś zrobił taką zmianę specjalnie. ;)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Emilio pisze: pn maja 18, 2026 8:47 pm No bo zamiast AH na bis będzie bring your daughter to the slaughter ;) Żartuje, będzie running free niestety pewnie xd
Niestety? AH nie miało prawa się pojawić już w 2018 , więc nawet gdyby Gers zaśpiewał acapella Słodkiego Miłego Życia , było by lepiej .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Emilio pisze: pn maja 18, 2026 8:50 pm Btw, samolocik jest, tylko Edek na tym plakacie jest inaczej pozycjonowany i zakrywa go trzonkiem siekiery xD Widać skrzydło ;) Tak samo inne ułożenie okrętu ;)
Tak, a zrobienie czegoś takiego wymaga skalowania/przesunięcia tła (zakładając, że ta grafika ma warstwy). Nikt normalny nie będzie się bawił w takie rzeczy bez powodu, nawet jeśli są dość proste do zrobienia, bo co miałoby nim być? Jaką zmianę estetyczną wprowadza taki zabieg? Była templatka dotychczasowa i co najwyżej można było ją wydłużać lub zwężać w zależności od potrzeby wymiarów plakatu.

No chyba, że grafikowi się nudzi, ale to jedyna opcja.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Jak jeden z największych i najlepszych kawałków w katalogu nie miał prawa pojawić się na najlepszej do dziś trasie zespołu?🤔😀
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Nie wiem jak było później bo byłem rok temu w drugim koncercie na trasie i jak dla mnie brzmiało okej. Bez szału, ale też jakoś specjalnie nie byłem zawiedziony. Ale jak to mają wymienić to wolałbym coś innego niż RF, choć pal sześć w sumie nie słyszałem RF od 2014 więc może być xd

Jak chcieli usunąć samolot to grafik mógł to zrobić w kilka sekund w inny sposób niż przesuwając Edka. Ale co tam, pożyjemy zobaczymy.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Schizoid pisze: pn maja 18, 2026 9:05 pm
Emilio pisze: pn maja 18, 2026 8:50 pm Btw, samolocik jest, tylko Edek na tym plakacie jest inaczej pozycjonowany i zakrywa go trzonkiem siekiery xD Widać skrzydło ;) Tak samo inne ułożenie okrętu ;)
Tak, a zrobienie czegoś takiego wymaga skalowania/przesunięcia tła (zakładając, że ta grafika ma warstwy). Nikt normalny nie będzie się bawił w takie rzeczy bez powodu, nawet jeśli są dość proste do zrobienia, bo co miałoby nim być? Jaką zmianę estetyczną wprowadza taki zabieg? Była templatka dotychczasowa i co najwyżej można było ją wydłużać lub zwężać w zależności od potrzeby wymiarów plakatu.

No chyba, że grafikowi się nudzi, ale to jedyna opcja.
Mogli go przesunąć żeby bardziej estetycznie wyglądały nazwy supportu na plakacie i miejsce koncertu wraz z datą, których nie ma na oryginalnym posterze ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale tych oryginalnych posterów było przecież milion na różne miasta indywidualnie. Żeby daleko nie szukać Knebworth:
Spoiler
Obrazek

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Powody mogły być różne, mogli to zrobić po to żebyśmyt mogli se na sanktuarium pogadać xD Ale jak mam być szczery wydaje mi się, ze tego AH faktycznie nie będzie, tylko pytanie co w zamian za to. Skoro to był bis, to wydaje mi się że "Running Free" za to wleci. Nie chce mi się sprawdzać co tam jeszcze pełniło rolę bisów w ostatnich latach xD
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

The Evil That Men Do i Steve zadowolony ;)

ODPOWIEDZ