Ile biletów sprzedano?

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Ile biletów sprzedano?

Post autor: Clans »

No to calkiem ladnie. Oby szly tak dalej a niezla publika nam sie moze uzbierac :)
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: tom_azs »

No to skoro posżło już tyle biletów (a zakąłdam ze większość z nich kupili ci najwierniejsi fani którzy bardzo chcą pojechać)
to możliwe że jak inni którzy będą chcieli zobaczyć ten koncert zaczną kupować bilety
a jeszcze przy jakiejś promocji
jak zacznie być widać że taki koncert jest
to ponad 30tys będzie spokojnie
a moim zdaniem to i nawet ze 40tys ppowinno być :D
UP THE IRONS!! :solo
janiedembica
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: janiedembica »

ja jestem rozczarowany ! liczylem (i licze dalej ) na komplet ! no taki koncert! 30tys , przeciez to polowa ! tylko polowa
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

no to się przeliczyłeś

dla mnie było oczywiste, że nie bedzie kompletu, choć nie mówię, że bbym nie chciał

na Shitallice nie było, więc i tym razem ciężko, ale może będzie miła niespodzianka :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dokładnie. Stadion Śląski to gigantyczny obiekt. Maideni wyprzedaliby go bez trudu w takiej Szwecji, gdzie są non stop obecni w mediach, koncerty reklamuje się na szeroką skalę, a przyjazd Maiden to takie samo wydarzenie jak u nas koncert U2. Niestety w Polsce nadal nikt nie dostrzega lub nie chce dostrzegać tego, że np. takie Maiden to bardzo popularny zespół - mimo że nie są nigdzie lansowani.
Na Mecie było 45.000 (a przecież nie grali u nas od 5 lat! Maiden w tym czasie dało u nas 4 koncerty - łącznie dla około 30.000 osób!) więc to oczywiste, że Stadion nie będzie pełny... Ale i tak 30-tysięczny tłum będzie wyglądał imponująco. :twisted: Skoro Maideni byli pod wrażeniem występów w takim "małym" Spodku to teraz naprawdę będą zachwyceni. ;)
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

20 tysięcy jak do tej pory to IMHO bardzo dobry wynik. Myślę, że na pewno do końca będzie sprzedane ponad 30 tysięcy...
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

Majek pisze:20 tysięcy jak do tej pory to IMHO bardzo dobry wynik. Myślę, że na pewno do końca będzie sprzedane ponad 30 tysięcy...
No 20 tys poszło właściwie bez żadnej reklamy
to moze jak zacznie się o tym troche więcej mówić
a wierze że zacznie
to pójdzie więcej bieltów
:D
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

No moze jak sie sprezymy z rozklejaniem plakatow i rozdawaniem ulotek to jeszcze komplet uzbieramy :wink: :lol:
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

Yaaqb pisze:No moze jak sie sprezymy z rozklejaniem plakatow i rozdawaniem ulotek to jeszcze komplet uzbieramy :wink: :lol:
To jest i moje marzenie
:beer
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Swietny wynik, biorac pod uwage ze jeszcze mamy 2 miesiace do koncertu. Moze uda sie wycisnac 40 tysiecy, wiele osob decyduje sie kupic bilet dosc pozno. Znam wiele osob ktore chcialy na Maiden pojechac w 2003, ale bilety probowali kupic pozno i zwykle juz wtedy byly wyprzedane. Nalezy tez pamietac o fanach innych zespolow ktore beda na Mysticu- sklad zostal przedstawiony dosc pozno wiec i oni zapelnia luke.

Oczywiscie, mozna byloby marzyc gdyby Maideni przyjechali do nas i dowiedzieli sie ze wszystkie bilety sa wyprzedane- to by ich na pewno zachecilo do czestszego grania u nas.
Ale fanom powiem tyle, ze naprawde roznica miedzy 30000 a 40000 ludzi na stadionie nie jest tak bardzo widoczna. Jedno i drugie to wielka czarna dziura :wink:

Kurde nie ma co narzekac! Tak duzego koncertu Maiden nie bylo w Polsce jescze nigdy. Ciarki po mnie przechodzily jak znalazlem sie w centrum Spodka i zobaczylem ogrom fanow a to bylo jakies 8000 tysiecy. Teraz bedzie ich jakies 4x wiecej!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dokładnie Stranger. :) Wiadomo, że stadion raczej nie będzie pełny, ale np. 30-tysięczny tłum i tak będzie robił wielkie wrażenie. Maideni nigdy nie grali u nas tak dużego koncertu więc na pewno będą oczarowani. :twisted: 8)
Choć wiadomo - im więcej ludzi, tym lepiej. :D Dlatego trzeba walczyć o każdego potencjalnego widza... :twisted:
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

WICKER MAN pisze:Dokładnie Stranger. :) Wiadomo, że stadion raczej nie będzie pełny, ale np. 30-tysięczny tłum i tak będzie robił wielkie wrażenie. Maideni nigdy nie grali u nas tak dużego koncertu więc na pewno będą oczarowani. :twisted: 8)
Choć wiadomo - im więcej ludzi, tym lepiej. :D Dlatego trzeba walczyć o każdego potencjalnego widza... :twisted:
No i walczyc bedziemy. Zadzwonimy do Dragonforce'a, pozyczymy smoka i ich oreze i przyprowadzimy na Mystica pol Polski :lol:
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

WICKER MAN pisze:Dokładnie Stranger. :) Wiadomo, że stadion raczej nie będzie pełny, ale np. 30-tysięczny tłum i tak będzie robił wielkie wrażenie. Maideni nigdy nie grali u nas tak dużego koncertu więc na pewno będą oczarowani. :twisted: 8)
Właśnei właśnie trzeba walczyć
Dlatgo czekam na te plakaty niecierpliwie
:rocx
Awatar użytkownika
Maiden20
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Maiden20 »

Ja osobiśćie wierzę, że nie będzie aż tak pusto. Mystic powinien śledzić na bieżąco ile biletów już sprzedano, a jak sprzedaż nie idzie zbyt dobrze uruchomić reklamę w radio, TV oraz wstawić ten oczekiany 5-ty zespół na miarę Iron Maiden
Axel
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Axel »

Yaaqb pisze:No i walczyc bedziemy. Zadzwonimy do Dragonforce'a, pozyczymy smoka i ich oreze i przyprowadzimy na Mystica pol Polski :lol:
DZiz XD jeszcze troche i dojdzie u nas do tego co dzieje sie na innych koncertach Dragonforce - setki ludzi skaczace pod scena z uniesionymi w gore mieczami trzymanymi w dłoniach... XD
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

oraz wstawić ten oczekiany 5-ty zespół na miarę Iron Maiden
No raczej a nawet napewno :wink: ten 5 ty zespół nie będzie na miarę Iron Maiden. Szczerze mówiąc wątpie by ten 5 zespół był jakimś asem z rękawa więc nie ma co liczyć ze to on ściagnie tysiące ludzi :) . Teraz juz trzeba liczyc na to ze ludzi przyciągnie odpowiednia promocja i reklama a i wielu napewno odkłada kupno biletu na ostatnią chwilę.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Sądzę, że z 10.000 biletów jeszcze na pewno pójdzie. :) Tak jak piszecie, wiele osób kupi bilet dopiero w ostatniej chwili. Jeśli jednak Mystic a) zadba o odpowiednią promocję, b) załatwi jeszcze jeden "godny" support ;) to jest szansa na jeszcze większy tłum... :twisted:

Ciekaw jestem czy ktoś z Was wie jak mniej więcej wyglądała sprzedaż biletów na Metallicę? Ile biletów poszło np. 2-3 miesiące przed koncertem, a ile w ostatniej chwili? Fajnie byłoby to sobie porównać... :)
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

jesli chodzi o sprzedaż biletów na Metallicę to ja kupowałem bilet tuż przed sylwestrem 03/04 i miałem nr. 7925:)
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Ja kupilem na Metallice bilet odrazu jak wyszedl i mialem nr 8868 ale watpie czy numer ma jakies znaczenie. Bo pewnie pierwsze nr byly przeznaczone na plyte a reszta na sektory.
Awatar użytkownika
dysza666
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: dysza666 »

Axel pisze:
Yaaqb pisze:No i walczyc bedziemy. Zadzwonimy do Dragonforce'a, pozyczymy smoka i ich oreze i przyprowadzimy na Mystica pol Polski :lol:
DZiz XD jeszcze troche i dojdzie u nas do tego co dzieje sie na innych koncertach Dragonforce - setki ludzi skaczace pod scena z uniesionymi w gore mieczami trzymanymi w dłoniach... XD
i wskakujących na scenę? co? :P to muszą mieć dobrą ochronę :)
ODPOWIEDZ