Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
No jeśli to nie była żadna perełka, tylko np. takie ukochane TETMD Steve'a, to nie mają wiele do ogarnięcia przed trasą. Grafikę wystarczy wziąć z singla, na upartego AI dorobi animację, kwestia świateł to rzecz do ogarnięcia na szybko. Przecież są zespoły, które w połowie trasy potrafią wrzucić do seta jakiś numer - to pod względem logistycznym zazwyczaj nie jest szczególnie trudne.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No ale to po co podejmować decyzję o wrzuceniu kawałka, żeby potem finalnie go wyj...¿
Nie wierzę, że jest kawałek którego nie sa w stanie zagrać. A jeśli nawet to taką decyzję podejmują chyba wcześniej niż na finałowej próbie?
Nie wierzę, że jest kawałek którego nie sa w stanie zagrać. A jeśli nawet to taką decyzję podejmują chyba wcześniej niż na finałowej próbie?
To mogą być różne powody. Może im się kalkulować, że set jest za długi, w przypadku starszych panów to istotne. Albo po prostu nie siedzi im dynamika repertuaru i z czegoś rezygnują. Normalnie powiedziałbym też, że mogą chcieć uniknąć nadreprezentacji jakiejś płyty, ale patrząc po tym, że Powerslave zajął 30 minut seta z 2025, to tego nie zrobię 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

RF wyjebali bo janek nie chciał tego grać rok temu xd
I co mając rok na przygotowanie setlisty wpadają na pomysł wywalenia kawałka dzień przed rozpoczęciem trasy¿ Wcześniej grała dynamika i długość setlisty?Schizoid pisze: ↑czw maja 21, 2026 5:51 pm To mogą być różne powody. Może im się kalkulować, że set jest za długi, w przypadku starszych panów to istotne. Albo po prostu nie siedzi im dynamika repertuaru i z czegoś rezygnują. Normalnie powiedziałbym też, że mogą chcieć uniknąć nadreprezentacji jakiejś płyty, ale patrząc po tym, że Powerslave zajął 30 minut seta z 2025, to tego nie zrobię![]()
Poczekajmy do jutra bo takie wróżenie z fusów.
Już czytałem tyle "pewnych info z samej góry", a potem było zupełnie inaczej
Wiesz, rozumiem samą chęć poznania odpowiedzi na to pytanie... Ale nie rozumiem zadawania go w 2026, bo przecież były już sytuacje typu znikanie Charlotte, Brighter i Wrathchild. I to nie na etapie prób, tylko w trakcie trasy 
plus oni od lat grają próby na doslownie ostatnią chwile przed startem koncertów 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Pokłonie się nisko jak w ogóle nie zmienią nic w secie.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Po części dobrze, że oni nie rotują i później już jest spokój, bo osoby naprawdę wkręcone w sety, od tych rozkmin o potencjalnych zmianach w slotach by zaczęły z czasem wyglądać jak Edek z okładki PoM 
- Caracalized
- -#Moonchild

I to be fair, takie zmiany i rotacje nie są nawet do końca fair w stosunku do ludzi, ktorzy nie mogą być na wszystkich tych koncertach, a najwyżej na jednym czy dwóch 
A tak, tego też dowiedziałem się tutaj, stosunkowo niedawno, więc już nie tak nowe - znam 
-
longestday
- -#Wrathchild

Wszyscy użalają się nad ID, a ja nie wyobrażam sobie żeby jutro nie zagrali Alexandra. Chyba, że chcą by ludzie wywieźli Ich na taczkach.
To lepiej sobie wyobraź...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jutro???!!! - mam nadzieję, że pojutrze. Bo inaczej nie zdążęlongestday pisze: ↑czw maja 21, 2026 7:39 pm Wszyscy użalają się nad ID, a ja nie wyobrażam sobie żeby jutro nie zagrali Alexandra. Chyba, że chcą by ludzie wywieźli Ich na taczkach.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Budziol, jedziesz ponownie na ukochany zespół. Czy to jest AŻ TAK ISTOTNE, co zagrają? W Twoich postach jest jakaś panika "a co jeśli nie". Nie pozwól, żeby to weszło pod skórę
Powinniście świętować, nie stresować się sprawami na które nie macie żadnego wpływu.
Dobra, teraz stawiam, ze będzie ID i Ikar, bo Bruce będzie chciał se znowu postrzelać z miotacza xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie zagrajalongestday pisze: ↑czw maja 21, 2026 7:39 pm Wszyscy użalają się nad ID, a ja nie wyobrażam sobie żeby jutro nie zagrali Alexandra. Chyba, że chcą by ludzie wywieźli Ich na taczkach.
Bedzie jedna zmiana, Clairvoyant > ID
Jak dla mnie zmiana na duuuży +Bon Dzosef pisze: ↑czw maja 21, 2026 9:11 pmNie zagrajalongestday pisze: ↑czw maja 21, 2026 7:39 pm Wszyscy użalają się nad ID, a ja nie wyobrażam sobie żeby jutro nie zagrali Alexandra. Chyba, że chcą by ludzie wywieźli Ich na taczkach.
Bedzie jedna zmiana, Clairvoyant > ID
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
Absolutnie nie, wiem gdzie jadę od dawna i szczerze mówiąc nie sądziłem, ze zmienią cokolwiek.nugz pisze: ↑czw maja 21, 2026 8:37 pm Budziol, jedziesz ponownie na ukochany zespół. Czy to jest AŻ TAK ISTOTNE, co zagrają? W Twoich postach jest jakaś panika "a co jeśli nie". Nie pozwól, żeby to weszło pod skóręPowinniście świętować, nie stresować się sprawami na które nie macie żadnego wpływu.
Zagranie ID to szok i niedowierzanie dla mnie i absolutnie mi wystarczy
Także żadnej paniki nie ma bo nie zdziwię się jak nic nie zmienią, a ja i tak będę gdzie planowałem
Dziwią mnie tylko dywagacje typu: jednak tylko jeden kawałek zmienią bo drugi wypadł. A czemu? I skąd w ogóle ta pewność ile utworów miało zostać zmienionych i że jednak tylko jeden
Już jutro wszystko będzie jasne, większość z nas przed komputerem będzie śledzić set, ale będą też tutejsi fani na koncercie, na pewno powiedzą jak wypadły ''nowe'' utwory w secie 
Zajzajer on the Road 2026: