30/05/2026 - Bratysława, Národný Futbalový Štadión

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 30/05/2026 - Bratysława, Národný Futbalový Štadión

Post autor: Schizoid »

Tak przepychanie się to jebane warcholstwo i wieś

Koncert rewelacyjny, dłuższy tekst potem

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Geri666 pisze: sob maja 30, 2026 11:59 pm Swoją drogą Bruce bardzo dziwnie się pożegnał, jakby to miał być koniec.
No jak tak zerkałem na DM to dla niego to prawie na pewno jest koniec, pomimo tego że grał świetnie

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Koncert rewelacja , forma top i nawet AH zabrzmiało całkiem przyzwoicie.
Jedyne co to na trybunach gary mocno pływały.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Xardas2309 pisze: sob maja 30, 2026 11:47 pm Od kiedy śpiew i skakanie i przepychanie się to ,, dzicz ,, ?
W śpiewie nie ma nic złego, drzyj się ile chcesz, ale jednak zamiast jakiegoś fałszującego randoma wolałbym słyszeć wokalistę. Skacz, ruszaj się, mahaj rękami, ale nikomu przy tym nie wchodź w drogę przy okazji. Obijanie i przepychanie się jednak, jak wcześniej wspomniano, jest wieśniackie i chujowe, bo wkurwiasz tym innych i czasem możesz przy okazji krzywdę tym zrobić komuś, zachowujmy się jak cywilizowani ludzie, a nie bydło jakieś lub napalone psy ledwo spuszczone z łańcucha.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Schizoid pisze: ndz maja 31, 2026 12:08 am No jak tak zerkałem na DM to dla niego to prawie na pewno jest koniec, pomimo tego że grał świetnie
O co chodzi?
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No ewidentnie widać po nim zmęczenie, daje z siebie wszystko, ale na tym etapie to już nawet Gers wygląda lepiej od Dave'a. Jak tylko wbił na scenę po raz pierwszy, to wyglądał zwyczajnie... Staro. No i potem pomimo tych uśmiechów, które zwykł rozdawać, to wszystko jakoś wychodziło na wierzch. Do tego chyba przytył względem TFP, ale to już mniejsza z tym.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Stypa straszna na plycie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
metallic66
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: metallic66 »

Najlepszy koncert Maiden na jakim byłem, dźwięk perfekcyjny i forma zespołu genialna.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bon Dzosef pisze: ndz maja 31, 2026 1:41 am Stypa straszna na plycie.
U mnie nie, od Murders do końca ludzie wokół śpiewali każdy wers. Świetna atmosfera, pod względem klimatu moje najlepsze IM, zupełne przeciwieństwo Krakowa 2023.

Horvath
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Horvath »

Wybrałem się do Bratysławy, głównie z tego powodu, że byłem w 2025 na PGE, a jaką akustykę ma PGE chyba nie muszę przypominać.
Na obu koncertach byłem na trybunie i z mojej perspektywy to uważam, że płyta znacznie lepiej wypadła w Bratysławie. Większe zaangażowanie, większej ilości ludzi i to bez robienia bydła. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena.
Co do formy zespołu: chapeau bas. Po tylu latach grania, po tylu koncertach, w takim wieku wciąż są na wysokim poziomie.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Pooch chyba miał dobry dzień - zachwytów nad dźwiękiem sporo ;)
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Stypa. Niczym u nas na Metallice. Dobrze że jak wpadł cauch in a mosth pit to niedaleko mnie coś się rozkręciło. Potem trwało różnie. I oczywiście tutaj widzę też znajdą się barany które idą z pieskiem pod scenę i mają pretensje że ludzie się bawią. Ci co nazywają to bydłem powinni spojrzeć co Amerykanie robią. Mówię o Ameryce południowej. Nie wiem jak można brać kubek piwa, małe dziecko, łaskę która rozgląda się jakby ktoś ją miał zaraz zastrzelić pod scenę w sam środek, gdzie wiadomo jest że w takich miejscach spokojnie nie jest, i mieć pretensje bo ludzie skaczą.

Ps. U mnie jeden typ zaczął posuwać się do agresji i mało brakowało a doszło by do rękoczynów
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Horvath pisze: ndz maja 31, 2026 3:42 am Wybrałem się do Bratysławy, głównie z tego powodu, że byłem w 2025 na PGE, a jaką akustykę ma PGE chyba nie muszę przypominać.
Na obu koncertach byłem na trybunie i z mojej perspektywy to uważam, że płyta znacznie lepiej wypadła w Bratysławie. Większe zaangażowanie, większej ilości ludzi i to bez robienia bydła. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena.
Co do formy zespołu: chapeau bas. Po tylu latach grania, po tylu koncertach, w takim wieku wciąż są na wysokim poziomie.
A mi właśnie na narodowym siadł lepiej koncert. Nie wiem może forma zespołu. W warszawie grali na pełnej petardzie.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Uważam, że na Maiden spokojne wystarczy śpiewanie, skakanie, ręce w górze. Pogo nie powinno mieć miejsca. To nie jest muza tej intensywności. To prawda - będąc z przodu, musisz liczyć się z pewnymi sprawami i jesteś tam na własną odpowiedzialność, ale nadal - pogo na IM to prymitywna padaka. Typy rzucające się na siebie na FotD to kabaret. To, że masz ochotę na większą fizyczność, nie czyni Ciebie bardziej zaangażowanym fanem od kogoś przeżywającego to inaczej. Myślenie tak - to jest dopiero pozerka :)

Caught in a Mosh to inna bajka, tytuł już zaprasza do tańca.
Under Jolly Roger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Under Jolly Roger »

Geri666 pisze: sob maja 30, 2026 11:59 pm Swoją drogą Bruce bardzo dziwnie się pożegnał, jakby to miał być koniec.
Napisz proszę o tym coś wiecej. Wyszedłem na WY, żeby uniknąć kłopotów z powrotem z uwagi na to że byłem z żoną i 6 letnia córka.

Koncert był fenomenalny. Dźwięk dużo lepszy niż w Bukareszcie. Pierwsze 4 utwory niesamowicie nakręcają atmosfere. AH zabrzmiało dużo lepiej niż dwa dni temu. Mam wrażenie, że Bronek się rozkręca z każdym kolejnym występem.
Wiadomo, że Słowacy to stypiarze ale z uwagi na skład którym się pojawiłem w ogóle mi to nie przeszkadzało. Na trybunach nawet trochę klaskali i delikatnie darli ryja.
Dla mnie ten koncert był wzruszającym doświadczeniem. Mogłem zobaczyć jak moja córka skacze, śpiewa i po prostu jest szczęśliwa na koncercie Maiden. Kiedy mielisz w CD te wszystkie płyty od 25 lat i widzisz, że sztafeta pokoleń trwa w najlepsze to wiesz, że to coś więcej niż muzyka. Jestem z niej szczególnie dumny bo był to jej pierwszy duży koncert z takim natężeniem dźwięku.
Aż ciężko myśleć o tym, że być może zbliżamy się do końca tej niesamowitej przygody jaka jest Maiden.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Xardas2309 pisze: ndz maja 31, 2026 6:00 am
Stypa. Niczym u nas na Metallice. Dobrze że jak wpadł cauch in a mosth pit to niedaleko mnie coś się rozkręciło. Potem trwało różnie. I oczywiście tutaj widzę też znajdą się barany które idą z pieskiem pod scenę i mają pretensje że ludzie się bawią. Ci co nazywają to bydłem powinni spojrzeć co Amerykanie robią. Mówię o Ameryce południowej. Nie wiem jak można brać kubek piwa, małe dziecko, łaskę która rozgląda się jakby ktoś ją miał zaraz zastrzelić pod scenę w sam środek, gdzie wiadomo jest że w takich miejscach spokojnie nie jest, i mieć pretensje bo ludzie skaczą.

Ps. U mnie jeden typ zaczął posuwać się do agresji i mało brakowało a doszło by do rękoczynów
Napisz o tej Metallice jeszcze 5 razy, bo nikt nie zrozumiał. Pomijam, że to po prostu pierdolenie, musiałeś źle trafić. Co do pchania się jak małpa na Maiden już koledzy wyjaśnili wyżej.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Under Jolly Roger pisze: ndz maja 31, 2026 7:21 am
Napisz proszę o tym coś wiecej. Wyszedłem na WY, żeby uniknąć kłopotów z powrotem z uwagi na to że byłem z żoną i 6 letnia córka.

Koncert był fenomenalny. Dźwięk dużo lepszy niż w Bukareszcie. Pierwsze 4 utwory niesamowicie nakręcają atmosfere. AH zabrzmiało dużo lepiej niż dwa dni temu. Mam wrażenie, że Bronek się rozkręca z każdym kolejnym występem.
Wiadomo, że Słowacy to stypiarze ale z uwagi na skład którym się pojawiłem w ogóle mi to nie przeszkadzało. Na trybunach nawet trochę klaskali i delikatnie darli ryja.
Dla mnie ten koncert był wzruszającym doświadczeniem. Mogłem zobaczyć jak moja córka skacze, śpiewa i po prostu jest szczęśliwa na koncercie Maiden. Kiedy mielisz w CD te wszystkie płyty od 25 lat i widzisz, że sztafeta pokoleń trwa w najlepsze to wiesz, że to coś więcej niż muzyka. Jestem z niej szczególnie dumny bo był to jej pierwszy duży koncert z takim natężeniem dźwięku.
Aż ciężko myśleć o tym, że być może zbliżamy się do końca tej niesamowitej przygody jaka jest Maiden.
No powiedział coś w stylu "zobaczymy się" po czym poprawił "ja się z wami zobaczę" i potem że miejcie dobre życia i trzymajcie się. Ani słowa o powrocie.
Awatar użytkownika
maniekmaiden
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maniekmaiden »

Dla mnie wejście na koncert TOP! Jedna bramka a nie dziesięć, po przejściu klubowa restauracja, gdzie można zjeść, napić się dobrego piwka i jak ktoś chciał oglądnąć finał LM 😄
Koncert mega, widoczność, dźwięk super, może nieraz wysokie tony za bardzo dokuczaly, mega fart z ulewą, że przeszła obok, chyba ostatni raz na płycie, takie nieduże stadiony są najlepsze a nie wielkie areny.
Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś ich zobaczymy, to nie czas na koniec tej podróży.
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

Fajne to Maiden, plyta po prawej stronie bawila sie wybornie, skaklismy i spiewalismy, kulturka, ze az milo…tylko te pety :?
Adriana Lado brzmi rewelacyjnie, jak Adrian wchodzi w 7Son z tym delayem to caly w ciarach. Oprocz tego mialem momentami wrazenie, ze bylo cos nie tak z mikrofonem Bruca
Zachodze w glowe jak to jest mozliwe, ze dopiero teraz odkopali ID, graja go na pelnym luzie, a to nie jest w cale najlatwiejszy utwor w setliscie.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Koncert był dla mnie topka. Rewelacyjny Bruce, niemal idealne wykony ID, 7Syna (brak Nicko), mocno mi wszedł Hallowed i ….Aces nawet. Widząc takie gig, człowiek nie ma wątpliwości, że powinni dalej grać. Ogień na pełnej, dobry dźwięk. Gig lepszy od niezłego Bukaresztu. Polacy wokół. Śpiewanie i skakanie na pełnej - drugi rząd za niską laską i Steve na tacy bez wysiłku. :pijak: :pijak:
ODPOWIEDZ