05/05/2027 - Sabaton + The Legendary Orchestra - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
05/05/2027 - Sabaton + The Legendary Orchestra - Łódź
START SPRZEDAŻY: 10.06.2026, 10:00
Sabatonu nigdy za wiele! Szwedzi wystąpią w Atlas Arenie. U ich boku zobaczymy The Legendary Orchestra, które wystąpiło z grupą w Krakowie w 2025 roku.
Nie ukrywamy, że powroty Sabaton na polską ziemię niezmiernie cieszą. Szwedzkie ultragwiazdy power metalu zawsze są u nas mile widziane, a że odwiedzają nas chętnie, to tym lepiej. Twórcy takich nieśmiertelnych przebojów jak „40:1” czy „Uprising” przyjadą do nas z ogromną produkcją i jak zawsze zapewnią najlepsze wrażenia.
Być może najbardziej ukochany szwedzki zespół w Polsce to wielka nazwa – ceniona, szanowana i niesłabnąca. Ich wzniosły, pełen walecznej energii power/heavy metal rozgrzewa serca fanów z całego świata. Występ formacji w Tauron Arenie będzie tym z gatunku zapierających dech w piersiach.
Hity Sabatonu, ale przygotowane na modłę muzyki klasycznej – a jednocześnie pełne energii? Bardzo prosimy. The Legendary Orchestra idealnie przygotują nas do występu gwiazd wieczoru.
The Legendary Orchestra zapewniają doświadczenie największych hitów Sabaton w zupełnie odmiennej odsłonie. Wyobraźcie sobie te potężne powermetalowe utwory w filmowej, epickiej i symfonicznej wersji. To właśnie dostaniecie. Nie omińcie ich!
Sabatonu nigdy za wiele! Szwedzi wystąpią w Atlas Arenie. U ich boku zobaczymy The Legendary Orchestra, które wystąpiło z grupą w Krakowie w 2025 roku.
Nie ukrywamy, że powroty Sabaton na polską ziemię niezmiernie cieszą. Szwedzkie ultragwiazdy power metalu zawsze są u nas mile widziane, a że odwiedzają nas chętnie, to tym lepiej. Twórcy takich nieśmiertelnych przebojów jak „40:1” czy „Uprising” przyjadą do nas z ogromną produkcją i jak zawsze zapewnią najlepsze wrażenia.
Być może najbardziej ukochany szwedzki zespół w Polsce to wielka nazwa – ceniona, szanowana i niesłabnąca. Ich wzniosły, pełen walecznej energii power/heavy metal rozgrzewa serca fanów z całego świata. Występ formacji w Tauron Arenie będzie tym z gatunku zapierających dech w piersiach.
Hity Sabatonu, ale przygotowane na modłę muzyki klasycznej – a jednocześnie pełne energii? Bardzo prosimy. The Legendary Orchestra idealnie przygotują nas do występu gwiazd wieczoru.
The Legendary Orchestra zapewniają doświadczenie największych hitów Sabaton w zupełnie odmiennej odsłonie. Wyobraźcie sobie te potężne powermetalowe utwory w filmowej, epickiej i symfonicznej wersji. To właśnie dostaniecie. Nie omińcie ich!
- johnny_o
Re: 05/05/2027 - Sabaton + The Legendary Orchestra - Łódź
Melduję się, tym bardziej że teraz jednak odpuściłem Gdańsk. Szkoda że znowu tylko orkiestra na supporcie, mogliby pociągnąć z trzema zespołami jak w tym roku.
Ufff, czyli nie Mystic. Są jeszcze dwa inne zespoły na S, dla których obecny main byłby za mały 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jedyny plus z tego ogłoszenia, to taki, że na 99% nie będzie ich na Mystiku w przyszłym roku
. (edit: widzę, że zostałem już uprzedzony z tą refleksją
).
No i znowu Łódź, a rzuciła mi się też gdzieś w oczy ciekawostka, że pomimo 51 koncertów nad Wisłą, nigdy nie grali w Spodku, a ostatni koncert na Śląsku to Mega Club w 2010 roku.
No i znowu Łódź, a rzuciła mi się też gdzieś w oczy ciekawostka, że pomimo 51 koncertów nad Wisłą, nigdy nie grali w Spodku, a ostatni koncert na Śląsku to Mega Club w 2010 roku.
- johnny_o
Też jak zawsze jestem zadowolony z braku na Mysticu
Hmm... Slayer i SOAD? 
Fajna ciekawostka, ale oni są już za duzi na Spodek. W grę wchodzi tylko Atlas, Tauron i Ergo, czyli tam gdzie grali wszystkie cztery ostatnie gigi u nas.
Fajna ciekawostka, ale oni są już za duzi na Spodek. W grę wchodzi tylko Atlas, Tauron i Ergo, czyli tam gdzie grali wszystkie cztery ostatnie gigi u nas.
Na Spodek może i za duzi, ale na Gliwice chyba nie, rozmiar hali mniej więcej ten sam co Atlas Arena.
Skolim > Sabaton 
- johnny_o
Też pomyślałem o Gliwicach, ale nie byłem pewien.
Gdzie tam, Skolim = Sabaton XD Zresztą nie ma to znaczenia, ani na jednym ani na drugim nigdy nie byłeś i nie będziesz
Ja kiedyś może dorwę i Króla Latino, lokalnie i za darmo z czystej ciekawości.
Gdzie tam, Skolim = Sabaton XD Zresztą nie ma to znaczenia, ani na jednym ani na drugim nigdy nie byłeś i nie będziesz
Widziałem chwilowo Skolima w sierpniu tamtego roku. Przypadkowo w sumie wyszło i był to max kwadrans, ale nadal! 
- johnny_o
No tak, o kwadrans dłużej niż Sabaton 
Ciesz się, johnny. Jeśli będę w Łodzi przypadkiem, to możemy iść na kebsa przed, tylko nie opowiadaj mi o nich, bo Cię obrzygam 
Fajnie, że znów będę w Łodzi. Dla mnie pozycja obowiązkowa
Night Mistress Fan Club Łódź
Najtańsze bilety 353 zł XDDD.
Sabaton to Marka
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
Oj tam, inflacja... GC podrożało tylko ciut, to najważniejsze 
Prawie pół tysiąca zł za GC Sałatona rok po koncercie w Polsce ? Mają rozmach skurwysyny 
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
To wiadomo nie od dziś 
IMO i tak idzie to wolniej niż myślałem. Parę lat temu obstawiałem że po 2025 będzie to już zespół stadionowy, ale jednak dalej jadą hale.
www.last.fm/user/darkfuneral18