Manowar

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Manowar

Post autor: nugz »

Tak, widzisz, bezbłędnie wskazałeś, więc myślisz podobnie :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Tylko ja bym to nazwał "manowarowe" :D Taki idealny do oliwki na ciało i skórzanych stringów... a czekaj to chyba to samo :lol:

Ale końcówka WOTW: WOTW, Hand of Doom, House of Death, Fight Until We Die to kawałek dobrego heavy. W sumie ostatni Manowar, którego zdarza mi się słuchać.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

pz pisze: czw cze 18, 2026 9:38 pm Tylko ja bym to nazwał "manowarowe" :D Taki idealny do oliwki na ciało i skórzanych stringów... a czekaj to chyba to samo :lol:
Mam dziś późną kolację, daruj mi... 🤢
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

No trudno żeby wskazać tam coś innego, skoro to jedyny przerywnik w tym utworze;-)

I to nie jest żaden "pedalski wierszyk" tylko naturalny moment refleksji nad życiem, którego doświadcza każdy prawdziwy wojownik w przerwie od epickich bitew, gromienia wrogów i porywania dziewic.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nie ma co tłumaczyć oczywistości wimpowi, dla niego nie ma już ratunku ;)
nugz
SMERF MARUDA

Frank, mam go za pedalski wierszyk od 20 lat, nie zmienisz tego w jeden wieczór ;)
Dodatkowo - w akompaniamencie totalnie pedalskich akordów :P
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Lista wrogów Prawdziwego Metalu właśnie powìększyła się o kolejny nickname.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Frank Drebin pisze: czw cze 18, 2026 9:56 pm No trudno żeby wskazać tam coś innego, skoro to jedyny przerywnik w tym utworze;-)

I to nie jest żaden "pedalski wierszyk" tylko naturalny moment refleksji nad życiem, którego doświadcza każdy prawdziwy wojownik w przerwie od epickich bitew, gromienia wrogów i porywania dziewic.
Masz oczywiscie rację, zwłaszcza ze ten przerywnik nawiazuje wprost do klimatów sag nordyckich, czy Beowulfa, gdzie jest motyw heroicznej śmierci w boju wiekszym niż sam wojownik.

Build me a tomb, / When the funeral flames have died, / At the edge of the water, a towering barrow / On Hronesness, so sailors may see it / And remember my name, and call it / Beowulf's Barrow

Czy nawet "powiedzcie Sparcie, tu leżymy".

Tylko oczywiscie jak się jest nieoczytanym, prymitywnym wimpem, ktory nie wierzy w Thora i prawdziwy metal, a Conana pewnie się bał i ogladal kucyki Pony, to potem pisze sie takie brednie. WotW to hymn nad hymny, a przerywnik to majestat i piekna refleksja.

HAIL AND KILL
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: czw cze 18, 2026 9:38 pm Tylko ja bym to nazwał "manowarowe" :D Taki idealny do oliwki na ciało i skórzanych stringów... a czekaj to chyba to samo :lol:

Ale końcówka WOTW: WOTW, Hand of Doom, House of Death, Fight Until We Die to kawałek dobrego heavy. W sumie ostatni Manowar, którego zdarza mi się słuchać.
Skorzane gacie to normalna sprawa w barbarzyńskim dresscodzie, wimpy chodzą w bazarowych cottonwordach z dziurami i plamami po polucjach na widok kawalka uda.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

PreZes, czytasz to, czy się olejkiem smarujesz??? Wypierdolisz go teraz stad? XD
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Brak podstaw, wimpie :lol:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Wąski specjalista ds. podpierdalania i wypierdalania z plamami po polucjach i biletem na BSB
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
nugz
SMERF MARUDA

Nie zobaczysz żadnego z chłoptasi z BSB nasmrowanego wazeliną, gwarka :)

Gdybym miał lejce, to ciebie i wyraźnie pobudzonego podnóżka DeMaio jeszcze dziś by tutaj nie było i żaden Thor by was nie przewrócił XDDD
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Niesamowite jest to, że w parze, za reke, jak jakieś elgiebety idzie bycie wimpem i ignorancja. Wimp nawet postawiony przed faktami, patrzac w zwierciadlo wlasnej ignorancji pozostanie wimpem i kult stali bedzie dla niego czymś obcym. Każdy, kto poza "poczytaj mi mamo" sięgnął po klasyki literatury i sztuki i każdy, któremu bliski jest archetyp wojownika, który walczy i umiera za sprawe wieksza niż wlasne życie docenia ten piekny przerywnik. Tak jak wspomnialem, takie epitafium po wsze czasy zostawili po sobie Spartanie, ktorzy nawet okrazeni nie cofneli się przed Persami, czy wspomniany wyżej Beowulf, ktory mimo opuszczenia przez przerazonych towarzyszy i w podeszlym wieku wyruszyl zabic smoka. Rycerze tacy jak Cyd, Roland, albo rycerze okraglego stolu, wzory cnót, paragoni o wielkich wartosciach i sklonnosci do wielkiego poświęcenia i odwagi. Dlatego wysmianie tego przerywnika to nie tylko objaw wimpiarstwa i bycia małym, ale też po prostu slabo wyksztalconym.

To jest szerszy temat, który wymaga jednak pewnego oczytania, byle wimp nie przebrnie ani przez Epos o Cydzie, ani nie zgłębi historii garstki wojownikow z Asturii, ktorzy dzieki swej odwadze i niezlomosci kryjac sie w górach Asturii rozniecili płomien, ktory oczyscil polwysep iberyjski z islamskich kozojebcow. Manowar odwoluje się właśnie do tego klimatu, podlanego też oczywiscie dzielami bardziej wspolczesnymi jak Conan, Moorcoock, to jest nasze dziedzictwo, kultura i tozsamosc.

Co do oliwki, to nigdy nie praktykowalem, ale robią to np kulturyści, żeby ich miesnie wygladaly bardziej efektownie. Jak widze kulturystę z potezna klata to nie budzi to we mnie żadnych emocji. Jak koncze trening bokserski, albo kiedyś plywacki, to widok przebierających się facetow, to zupelnie mnie to nie rusza, bo nie boje się samego siebie i jakichś skrywanych skłonności, bo moje podkręcone testosteronem mysli kraza niezmiernie wokol brazylijek z instagrama, które chciałbym zapoznac, a zwłaszcza chciałby tego moj bydlak. Tylko niepewny swojej seksualności wimp bedzie widzac drugiego typa mial jakieś skojarzenia.

Reasumując wszystkie aspekty kwintesencji tematu dochodzę do fundamentalnej konkluzji: Manowar to nie sa rurki z kremem, nie kazdy ma tyle siły żeby dzierzyc oręż pod znakiem młota i nie każdy podczas ragnarok stanie mężnie do boju.

HAIL AND KILL

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ManOwaR powinni zrobić numer z tekstem Zb Herberta "Przesłanie Pana Cogito"

https://poezja.org/wz/Zbigniew_Herbert/ ... ana_Cogito
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
nugz
SMERF MARUDA

PreZes, i jak się czujesz po tym wykładzie w ten piątkowy poranek, niedoedukowany wimpie? ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: pt cze 19, 2026 5:14 am PreZes, i jak się czujesz po tym wykładzie w ten piątkowy poranek, niedoedukowany wimpie? ;)
Nie widzę co piszesz, bo oczy pokryły mi się łzami wz. ..budzonymi nagłym atakiem śmiechu. Myślę, że Johnny chętnie nominowałby ten tekst w jakieś nowej kategorii, np. najbardziej epicki post. Jest to zaiste piękna historia , w której kobiety zostają na Instagramie gdzie ich miejsce, a w zatęchłej i zapoconej szatni kwitnie prawdziwa męska miłość obficie polana oliwką i zwieńczona obtarciami odbytu.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Piękne :)

Battle Hymns pięknie siadł z rana na siłce. Teraz puściłem 2 minuty Warriors i jestem gotów zrobić na salce jakiemuś 120kg dzikowi dziecko w parterze💀
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Kurwa, dzwońcie po pogotowie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pt cze 19, 2026 6:53 am
nugz pisze: pt cze 19, 2026 5:14 am PreZes, i jak się czujesz po tym wykładzie w ten piątkowy poranek, niedoedukowany wimpie? ;)
Nie widzę co piszesz, bo oczy pokryły mi się łzami wz. ..budzonymi nagłym atakiem śmiechu. Myślę, że Johnny chętnie nominowałby ten tekst w jakieś nowej kategorii, np. najbardziej epicki post. Jest to zaiste piękna historia , w której kobiety zostają na Instagramie gdzie ich miejsce, a w zatęchłej i zapoconej szatni kwitnie prawdziwa męska miłość obficie polana oliwką i zwieńczona obtarciami odbytu.
O matko... :lol:
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ