Manowar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: Manowar
Wyobram sobie Dzozefa jak teraz siedzi, wściekły, wali w klawiaturę i powtarza: to nie jest śmieszne!!! Kurwa!!! Nie jest!!! Wimpy i pozerzy!!! Przestańcie szkalować Manowar!!! Kurwaaaa!!!! xDD
- Caracalized
- -#Moonchild

Walka o metal to nie przelewki, tu chwili na żarty nie ma.
- Caracalized
- -#Moonchild

WY SKURWYSYNY!Shedao Shai pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:52 am Wyobram sobie Dzozefa jak teraz siedzi, wściekły, wali w klawiaturę i powtarza: to nie jest śmieszne!!! Kurwa!!! Nie jest!!! Wimpy i pozerzy!!! Przestańcie szkalować Manowar!!! Kurwaaaa!!!! xDD
DEATH TO FALSE METAL!
- Frank Drebin
- -#Clansman

Też jestem ciekawy, co jest śmiesznego w krytyce wypocin pseudo-dziennikarzyny, który spłodził takie wysrywy.gumbyy pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:38 amAle wiesz, że to jest śmieszne?Bon Dzosef pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:22 amCzyli jak ty cos komentujesz co ci się nie podoba to jesteś delikatny?
Chujowy artykul, który na dobra sprawe nawet nie krytykuje Manowar, tylko jakieś zjebane wyobrażenia o zespole autora tekstu.
Zwłaszcza że na tym forum bardzo często poruszano temat fanzinów czy stron, które temat ciężkiego grania poruszały w sposób nierzetelny/tendencyjny/elitarystyczny.
Jechanie po Pasiaku czy wspomnianym Pablo jest ok, a jechanie po redaktorku z NaTemat już nie bardzo?
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Widze ze lata mijaja, a ja dalej zyje rent free w głowie tego niedojebaCaracalized pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:56 amWY SKURWYSYNY!Shedao Shai pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:52 am Wyobram sobie Dzozefa jak teraz siedzi, wściekły, wali w klawiaturę i powtarza: to nie jest śmieszne!!! Kurwa!!! Nie jest!!! Wimpy i pozerzy!!! Przestańcie szkalować Manowar!!! Kurwaaaa!!!! xDD
DEATH TO FALSE METAL!
Mnie się tylko jedna rzecz w Manowar nie spodobała jak Joey powiedział, że ostatni prawdziwy zespół który grał Metal to Maiden, tak jakby Metallica, Slayer czy Megadeth było czymś gorszym, nie pamiętam dokładnie tej wiadomości, może mu chodziło tylko o Heavy Metal, no ale. A tak to są mega, pomijając 2 ostatnie płyty. Pierwsze 7 albumów to klasyka grania, na Triumph brzmieli nowocześniej jak nigdy, ale mając tytana Shredu Davida Shankle (podobno 26 nps) to nie mogło być lipy 
HAIL AND KILL!!!
HAIL AND KILL!!!
Zajzajer on the Road 2026:
Śmieszne nie jest krytykowanie debilnego artykułu. Przecież to oczywiste.Frank Drebin pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:12 amTeż jestem ciekawy, co jest śmiesznego w krytyce wypocin pseudo-dziennikarzyny, który spłodził takie wysrywy.gumbyy pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:38 amAle wiesz, że to jest śmieszne?Bon Dzosef pisze: ↑pn cze 29, 2026 9:22 am
Czyli jak ty cos komentujesz co ci się nie podoba to jesteś delikatny?
Chujowy artykul, który na dobra sprawe nawet nie krytykuje Manowar, tylko jakieś zjebane wyobrażenia o zespole autora tekstu.
Zwłaszcza że na tym forum bardzo często poruszano temat fanzinów czy stron, które temat ciężkiego grania poruszały w sposób nierzetelny/tendencyjny/elitarystyczny.
Jechanie po Pasiaku czy wspomnianym Pablo jest ok, a jechanie po redaktorku z NaTemat już nie bardzo?
Śmieszna jest (od kiedy pamiętam - ze 30 lat pewno
www.MetalSide.pl
- Frank Drebin
- -#Clansman

Manowar nie Manowar, podobne, podparte nieuzasadnionym poczuciem wyższości, zarzuty o kiczowatość etc. pojawiają się w mediach regularnie względem Maiden, Priest, wielu innych zespołów zasłużonych dla gatunku. Więc gdyby redaktorek wskazał zamiast Manowar takie Priest, na pewno wiele osób krytykowałoby go tak samo, tyle że w innym temacie.gumbyy pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:19 amŚmieszne nie jest krytykowanie debilnego artykułu. Przecież to oczywiste.Frank Drebin pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:12 amTeż jestem ciekawy, co jest śmiesznego w krytyce wypocin pseudo-dziennikarzyny, który spłodził takie wysrywy.
Śmieszna jest (od kiedy pamiętam - ze 30 lat pewno) fanbaza Jedynych Prawdziwych Fanów Manowar i forumowa walka o Jedyna Prawdę Stali.
Popsuję trochę zabawę, ale tu nikt - łącznie z @Dzosefem - nie broni stali w 100% na serio (przynajmniej jeżeli chodzi o BARBARZYŃSKĄ RETORYKĘ). Więc wskazywanie, że to śmieszne jest - no właśnie - śmieszne.
Ostatnio zmieniony pn cze 29, 2026 10:35 am przez Frank Drebin, łącznie zmieniany 1 raz.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Manowar mialo kiedyś oficjalne forum zagraniczne, tak niezłe odklejki były, polskie fora chyba były dwa, gadałem tam z jednym gościem na gg, bo słuchał róznych zespołów które ja słuchałem. Można słuchać spoko, ja bardzo cenie i szanuje, ale ta walka czasami jest fanatyczna, przejchałem się tak samo z DT jak byłem ich fanatykiem, dobrze że od 10 lat słucham, cenię kocham, ale na 'normalnym poziomie'' czy krytkuję, bo kiedyś to z tą krytyką było ciężko, i miałem klapki na oczach jak prze skur...yn, teraz oddalam się zwłaszcza od progresywnych kapel z lat 70tych, wolę coś w stylu indie rock jak Kings of Leon albo właśnie metal w stylu Manowar/Slayer itdgumbyy pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:19 amŚmieszne nie jest krytykowanie debilnego artykułu. Przecież to oczywiste.Frank Drebin pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:12 amTeż jestem ciekawy, co jest śmiesznego w krytyce wypocin pseudo-dziennikarzyny, który spłodził takie wysrywy.
Śmieszna jest (od kiedy pamiętam - ze 30 lat pewno) fanbaza Jedynych Prawdziwych Fanów Manowar i forumowa walka o Jedyna Prawdę Stali.
Przecież napisałem, że krytyka (bez znaczenia o jaki zespół chodzi) jest jak najbardziej słuszna.Frank Drebin pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:32 amManowar nie Manowar, podobne, podparte nieuzasadnionym poczuciem wyższości, zarzuty o kiczowatość etc. pojawiają się w mediach regularnie względem Maiden, Priest, wielu innych zespołów zasłużonych dla gatunku. Więc gdyby redaktorek wskazał zamiast Manowar takie Priest, na pewno wiele osób krytykowałoby go tak samo, tyle że w innym temacie.gumbyy pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:19 amŚmieszne nie jest krytykowanie debilnego artykułu. Przecież to oczywiste.Frank Drebin pisze: ↑pn cze 29, 2026 10:12 am
Też jestem ciekawy, co jest śmiesznego w krytyce wypocin pseudo-dziennikarzyny, który spłodził takie wysrywy.
Popsuję trochę zabawę, ale tu nikt - łącznie z @Dzosefem - nie broni stali w 100% na serio (przynajmniej jeżeli chodzi o BARBARZYŃSKĄ RETORYKĘ). Więc wskazywanie, że to śmieszne jest - no właśnie - śmieszne.
Co do drugiej części - no mnie śmieszy całe to "wimpowanie, hailowanie, pozerowanie, prawda stali" itp.. To trwa tyle lat, że jestem w szoku, że dalej można. Na starym forum MetalSide (reset był w 2006) były takie wpisy np. Kelthuzzara... wieki temu. Tak jakby nie można było być ultra fanem Manowar (sam ich dosyć lubię) bez tego.
www.MetalSide.pl
Kelthuzz to był gość, pamiętam te jego wpisy, ale akurat nie wiem czy na Twoim forum czy gdzieś indziej, kolo był aktywny w necie, on coś tam brzdąkał na gitarze czy basie, on chyba z kielc był, ale głowy uciąć nie dam, a może to było Jaworzno :/ nawet nie wiem co się z nim teraz stało. Jeszcze słyszałem o typie, który tylko tego zespołu słuchał i na koncerty ich jeździł na koniu, ale to chyba już były jakies jaja, chyba, że to już też Kelthuzz był.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I ty myślisz, że my w domach mamy ołtarze Odyna, miecze, kobiety zakute w łancuchy i polujemy na potwory, z których robimy potem pancerze i odzież?Co do drugiej części - no mnie śmieszy całe to "wimpowanie, hailowanie, pozerowanie, prawda stali
a nie?Bon Dzosef pisze: ↑pn cze 29, 2026 11:21 amI ty myślisz, że my w domach mamy ołtarze Odyna, miecze, kobiety zakute w łancuchy i polujemy na potwory, z których robimy potem pancerze i odzież?Co do drugiej części - no mnie śmieszy całe to "wimpowanie, hailowanie, pozerowanie, prawda stali
Tekst typa przeczytałem, no prawie. Wyraził swoje zdanie, napisał składnie, po polsku, nawet jeśli z jakimś "pomocnikiem" - chuj mnie o boli - jego dupa, jego opina. Również czasami (nadal) śmiecham na ten gimmick i nie zanosi się na zmiany 
KEEP CALM and FUCK OFF
KEEP CALM and FUCK OFF
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Mnie w takich przypadkach zawsze dziwi, że tzw. metale nie potrafią wykazać elementarnej solidarności. Teraz jadą po Manowar, którego sam lubię bardzo wybiórczo, ale przecież mogą praktycznie po każdym. Nie oszukujmy się, większość metalu to kicz graficzny, portretowy, muzyczny i treści niestrawne dla przeciętnego rodaka.
Tekst NaTemat jest głupi i jako taki powinien być traktowany, nawet jeżeli ktoś - tak jak ja - pieśni o wikingach woli w wykonaniu Bathory niż wysmarowanych olejkami Amerykanów.
Tekst NaTemat jest głupi i jako taki powinien być traktowany, nawet jeżeli ktoś - tak jak ja - pieśni o wikingach woli w wykonaniu Bathory niż wysmarowanych olejkami Amerykanów.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
No on chyba na każdym możliwym forum głosił Potęgę StaliZajzajer pisze: ↑pn cze 29, 2026 11:17 am Kelthuzz to był gość, pamiętam te jego wpisy, ale akurat nie wiem czy na Twoim forum czy gdzieś indziej, kolo był aktywny w necie, on coś tam brzdąkał na gitarze czy basie, on chyba z kielc był, ale głowy uciąć nie dam, a może to było Jaworzno :/ nawet nie wiem co się z nim teraz stało. Jeszcze słyszałem o typie, który tylko tego zespołu słuchał i na koncerty ich jeździł na koniu, ale to chyba już były jakies jaja, chyba, że to już też Kelthuzz był.
Na żywo już nie był taki wygadany i cwany (ciekawe, conie?), a spotkałem go na Masters of Rock w 2005. Wtedy grał tam m.in. Manowar
www.MetalSide.pl
Przecież napisałem co mnie śmieszyBon Dzosef pisze: ↑pn cze 29, 2026 11:21 amI ty myślisz, że my w domach mamy ołtarze Odyna, miecze, kobiety zakute w łancuchy i polujemy na potwory, z których robimy potem pancerze i odzież?Co do drugiej części - no mnie śmieszy całe to "wimpowanie, hailowanie, pozerowanie, prawda stali
www.MetalSide.pl
Nie chce mi się tego wysrywu czytać (skoro tak wiele osób tu i na FB zweryfikowało go negatywnie), ale no ludzie kochani, jaka solidarność? Słuchacze metalu to nie jest jakiś hive mind. Ja mam w dupie co pismak z NaTemat o jakimkolwiek zespole. Manowar nie słucham, ale jak powstanie analogiczny felieton o Kingu Diamondzie czy Emperor, to... Też będę miał to w dupie.Recit The Thornographer pisze: ↑pn cze 29, 2026 11:56 am Mnie w takich przypadkach zawsze dziwi, że tzw. metale nie potrafią wykazać elementarnej solidarności. Teraz jadą po Manowar, którego sam lubię bardzo wybiórczo, ale przecież mogą praktycznie po każdym. Nie oszukujmy się, większość metalu to kicz graficzny, portretowy, muzyczny i treści niestrawne dla przeciętnego rodaka.
Nota bene, autor tego artykułu zaczął "dyskutować" z ludźmi na FB. No można się domyślać, jakie były rezultaty, niezbyt sobie radził
Dodam, że chłop "lubi Iron Maiden, ale od The X Factor w górę" xDDD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Przecież nie piszę tego do Ciebie, bo o to właśnie chodzi - można solidarnie mieć to w dupie, a nie nabijać typowi odsłon, karmić algorytm albo - co gorsza - klepać po ramieniu, że Manowar gówno i fani debile. Niestety tak te nowoczesne media działają, że im większe zamieszanie w tym dla autora lepiej.Schizoid pisze: ↑pn cze 29, 2026 12:19 pmNie chce mi się tego wysrywu czytać (skoro tak wiele osób tu i na FB zweryfikowało go negatywnie), ale no ludzie kochani, jaka solidarność? Słuchacze metalu to nie jest jakiś hive mind. Ja mam w dupie co pismak z NaTemat o jakimkolwiek zespole. Manowar nie słucham, ale jak powstanie analogiczny felieton o Kingu Diamondzie czy Emperor, to... Też będę miał to w dupie.Recit The Thornographer pisze: ↑pn cze 29, 2026 11:56 am Mnie w takich przypadkach zawsze dziwi, że tzw. metale nie potrafią wykazać elementarnej solidarności. Teraz jadą po Manowar, którego sam lubię bardzo wybiórczo, ale przecież mogą praktycznie po każdym. Nie oszukujmy się, większość metalu to kicz graficzny, portretowy, muzyczny i treści niestrawne dla przeciętnego rodaka.
Nota bene, autor tego artykułu zaczął "dyskutować" z ludźmi na FB. No można się domyślać, jakie były rezultaty, niezbyt sobie radził
Dodam, że chłop "lubi Iron Maiden, ale od The X Factor w górę" xDDD
Nie czaję, że ludzie tak łatwo dają się prowokować.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath