Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata
gówniany ten komentarz, gorszy nawet od komunikatów Konferencji Episkopatu Polski, a to już duża sztuka
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
"To my biskupi najbardziej cierpimy gdy nasi podwładni ruchają dzieci" - I think not 
Ważne, że to wydadzą. Ilość sprzętu jaki w to włożyli, musi być po coś. Obstawiam bisy z Paryża z 2025 plus pewnie 2 minutes, aczkolwiek fajnie jakby dali ten moment z uciętym zasilaniem i jakąś animację (Eddie przerywa kable
).
Pewnie skończy się tak, że zawiniła arena i jeszcze na tym zarobią.
Pewnie skończy się tak, że zawiniła arena i jeszcze na tym zarobią.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Gdzie tam jest potwierdzenie, że wydadza?
Znana już jest przyczyna awarii? Wyjebało korki z upału?
Tylko tyle co w słowach przypisanych Brucowi:
we’ll find a way to deal with and overcome the missing songs in the encore when it comes to the final film
Szkoda tego gigu, bo do 2MTM był najlepszy dla mnie od lat. Normalnie już nie mam takiej weny na koncerty jak kiedyś, ale tutaj brak telefonów i zaangażowanie ludzi zrobiło robotę. Smartfony i sociale zniszczyły nie tylko Internet, ale też koncerty. 
Mogliby z tego wyciągnąć wnioski i w 2028+ na każdym gigu wprowadzić zakaz, pewnie wtedy zrobiłbym więcej, niż zrobię bez.
Na początku nawet nie chciało mi się z Szymonem iść w tłum, ale po zaangażowaniu ludzi poczas słabego supportu nie było innej opcji.
A tak poza tym, to zaskoczony jestem, że tam żadnej paniki nie było na płycie. Na początku pomyślałem sobie, że może, jak zaczęli na to mówić "film", wpadli na pomysł w postaci skopiowania Mety z Through The Never (szczególnie przez te światła od początku utworu), ale widać było od razu, że są zaskoczeni. Potem obserwowałem czy nic się nie dzieje i nie trzeba się kitrać na ziemi, bo to w końcu Paryż.
Swoją drogą, widać było, że sporo ludzi było zaskoczonych ściskiem, młynem, etc. bo spod sceny sporo rezygnowało w różnych momentach, a to nie było najbardziej hardkorowy koncert pod tym względem wcale, przed upowszechnieniem się smartfonów bym powiedział, że taki średni.
Mogliby z tego wyciągnąć wnioski i w 2028+ na każdym gigu wprowadzić zakaz, pewnie wtedy zrobiłbym więcej, niż zrobię bez.
Na początku nawet nie chciało mi się z Szymonem iść w tłum, ale po zaangażowaniu ludzi poczas słabego supportu nie było innej opcji.
A tak poza tym, to zaskoczony jestem, że tam żadnej paniki nie było na płycie. Na początku pomyślałem sobie, że może, jak zaczęli na to mówić "film", wpadli na pomysł w postaci skopiowania Mety z Through The Never (szczególnie przez te światła od początku utworu), ale widać było od razu, że są zaskoczeni. Potem obserwowałem czy nic się nie dzieje i nie trzeba się kitrać na ziemi, bo to w końcu Paryż.
Swoją drogą, widać było, że sporo ludzi było zaskoczonych ściskiem, młynem, etc. bo spod sceny sporo rezygnowało w różnych momentach, a to nie było najbardziej hardkorowy koncert pod tym względem wcale, przed upowszechnieniem się smartfonów bym powiedział, że taki średni.
Na RTTH też jakieś "przeboje" były: "Adrian Smith walks off stage after the first chorus)".Geri666 pisze: ↑wt cze 30, 2026 9:55 am Trooper z Adrianem w kiblu
https://www.youtube.com/watch?v=oixOnK20kp8
www.MetalSide.pl
Wrócił dopiero na początku Hallowed. Btw Janick zamiast grać podkład pod Dave bawił się kablem. 
No, i to jest spontan! 
Biegunka jest bezlitosna..
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Z całym szacunkiem dla Janka ale po 2022 już w tym zespole jest zbedny.
Żeby on jeszcze ten swój stage-banter miał jakiś spontaniczny i budzący uśmiech, a on nawet to pajacowanie ma jak od linijki.Bon Dzosef pisze: ↑wt cze 30, 2026 10:53 amZ całym szacunkiem dla Janka ale po 2022 już w tym zespole jest zbedny.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Tak, szkoda, wszystko jest na pamięć u Janka. Tylko problemy techniczne, sraczka, czy wyjebka o wedge'a - mogą zakłócić "sztukę" 
Ciekawa opinia, niektórzy mówią że od 1999 rokuBon Dzosef pisze: ↑wt cze 30, 2026 10:53 amZ całym szacunkiem dla Janka ale po 2022 już w tym zespole jest zbedny.
Ja tam go lubię, w obecnym secie za dużo do grania nie ma, ale to nie z jego winy.
A dla mnie Maiden live bez Janka jest nie-do-wyobrażenia. NIe chodzi mi o jego (dobrze przegadany na forum wkład kompozytorski), ALE
...jako amator-gitarzysta zawsze go lubiłem za podejście do gry (lubię i jego chachłackie granie jak i bardziej uważne, gdy się postara - jak Phantom w Paryżu do nagrywek lub słynne RiR 2001).
Odpowiada mi na żywo taka przeciwwaga do wybitnych muzycznie gitarzystów pokroju Adriana i Dave'a. Słowem - gdy poniesie mnie na prawą stronę barierki - nie narzekam i odtwarzam piękne chwile spędzone z dvd rip Rock in Rio z lata 2003
Ale muszę zauważyć, że od 2022 (powrotu po COVID), o ile jest nadal pełny energii (i trzeba z szacunkiem stwierdzić, że jako 69 latek zapiernicza równo 2h), to chachłackie solo jest zbyt często. Są przebłyski (jak Paryż lub de facto każde Fear of the Dark), ale chyba lepiej się odnajduje w solo, które sam napisał od 1990 wzwyż (a tego w setach na razie niewiele).
...jako amator-gitarzysta zawsze go lubiłem za podejście do gry (lubię i jego chachłackie granie jak i bardziej uważne, gdy się postara - jak Phantom w Paryżu do nagrywek lub słynne RiR 2001).
Odpowiada mi na żywo taka przeciwwaga do wybitnych muzycznie gitarzystów pokroju Adriana i Dave'a. Słowem - gdy poniesie mnie na prawą stronę barierki - nie narzekam i odtwarzam piękne chwile spędzone z dvd rip Rock in Rio z lata 2003
Ale muszę zauważyć, że od 2022 (powrotu po COVID), o ile jest nadal pełny energii (i trzeba z szacunkiem stwierdzić, że jako 69 latek zapiernicza równo 2h), to chachłackie solo jest zbyt często. Są przebłyski (jak Paryż lub de facto każde Fear of the Dark), ale chyba lepiej się odnajduje w solo, które sam napisał od 1990 wzwyż (a tego w setach na razie niewiele).
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No właśnie ciekaw jestem, bo przeciez kiedyś nawet stare numery grał, a teraz w zasadzie on już prawie nie gra. Mi jego stage banter zawsze odpowiadał, ale raz że coraz mniej jest w tym spontanu, a dwa że powoli zostaje sam banter.Geri666 pisze: ↑wt cze 30, 2026 11:03 amCiekawa opinia, niektórzy mówią że od 1999 rokuBon Dzosef pisze: ↑wt cze 30, 2026 10:53 amZ całym szacunkiem dla Janka ale po 2022 już w tym zespole jest zbedny.
Ja tam go lubię, w obecnym secie za dużo do grania nie ma, ale to nie z jego winy.
Za to wczoraj Adrian mistrz swiata. Solowki w Numberze i Rime impro i to dobre, ogólnie gitary brzmiały niesamowicie soczyscie wczoraj w miksie