09/07/2026 - Morrissey - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 09/07/2026 - Morrissey - Warszawa
Wicker zaprosił Morrisey'a na steka i xyu strzelił koncert
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Odwołany.
- Caracalized
- -#Moonchild

Mnie komentarz Wickera zaintrygował na tyle, że aż szulałem oficjalnego info dotyczącego odwołania tego koncertu i do tej pory żadnego nigdzie nie widzę. Ale jak wy macie jakieś wewnętrzne info o tym to nie będę dyskutował.
Winiary już zrzuciły wydarzenie z FB i biletów kupować nie można. Śmieszne o tyle, że wcześniej jeszcze wrzucili info na fb o biletach i że koncert już jutro 
"Ze względów produkcyjnych koncert z udziałem Morrisseya zaplanowany na 9 lipca został odwołany".
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Produkcja mogłaby ucierpieć gdyby Morissey wyszedł na scenę, zobaczył ten tuzin ludzi który skusił się na bilety za 4 stówy i się rozpłakał xD
Czyli już nie przyczyny logistyczne a produkcyjne. Ja nie rozumiem organizatora, przecież byle amator zrobiłby estymacje że w tym terminie i przy tych cenach to się nie sprzeda.
To przynajmniej wiemy co napiszą przy anulowaniu Manowar
To przynajmniej wiemy co napiszą przy anulowaniu Manowar
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Już zaktualizowane... Ależ złoto ta strona 
XDDDDDDD
Rozumiem, że nie udało się wyprodukować wystarczających wpływów z biletów?
Rozumiem, że nie udało się wyprodukować wystarczających wpływów z biletów?
Ale to w sumie znając sprzedaż biletów czekali i tak do samego końca licząc na to, że sam Morrissey odwoła?
- johnny_o
Mogło tak być... Cyrk, ale w sumie od początku spodziewany.
2025 (32 out of 63 dates – 50%)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Problem polega na tym, że sprzedaż była OK:-)
- johnny_o
To co, Moz na lotnisku poczuł kiełbaskę czy padł ze zmęczenia jeszcze wcześniej? 
- Caracalized
- -#Moonchild

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Gdzieś ktoś rzucił liczbą ok. 900 sprzedanych biletów, w co osobiście nie chce mi się wierzyć. Ponoć padła propozycja przeniesienia eventu do klubu, ale Morrissey odrzucił definitywnie taką opcję. Nie rozumiem ludzi, którzy chcą kupować bilety i wspierać taki cyrk - chyba lepiej przeznaczyć je na dobrą kolację i zjeść krwistego steka z argentyńskiej wołowiny (czy Waygu, co kto lubi).
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja jestem w stanie akurat uwierzyć w to, że tylko 900 biletów mogło pójść
W zeszłym roku kto bardzo chciał Morrissey'a zobaczyć to zobaczył, w Tauronie scena była na połowie płyty, więc jak na tak dużą halę też nie było fenomenalnej sprzedaży + każdy ogarnięty wie, że z nim nigdy nic nie wiadomo, kupujesz bilet z nastawieniem, że możesz jego koncertu nie zobaczyć, ale nie każdy się zakwapi do wydania niepewnych 400 zł, więc trochę ludzi pewnie na ostatnią chwilę czekało z kupnem.
warto (dla obrońców Winiary) podkreślić, że zanim wrzucili info o odwołaniu kilka dni wcześniej po cichu usunęli event z fb i wyłączyli komentarze 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
cfaniaki
xDDD
januszerka level master
xDDD
januszerka level master
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...