Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Newsy muzyczne

Post autor: nugz »

Nadal kocham Amy Lee - dokładnie to pomyślałem, kiedy dosłownie 2 dni temu algorytm podrzucił mi nagle fragmenty świeżego koncertu, nagrywane z pierwszego rzędu.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Widziałem, że coś wydali, ale nie miałem okazji posłuchać jeszcze, więc nie było o czym pisać.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Jest singiel Kaia Hansena "Feeding the Beast" z nadchodzącej solowej płyty, która ma wyjść 18 września.

https://youtu.be/INNoCtCk3GQ?is=ycaeaZKnXQKg88bP

Inny news z tego samego środowiska - Edguy po wielu latach powraca i ogłosił koncert w swojej rodzinnej Fuldzie w czerwcu 2027. Sold out w 24h.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

barsiarz pisze: pn cze 22, 2026 12:44 pm Jest singiel Kaia Hansena "Feeding the Beast" z nadchodzącej solowej płyty, która ma wyjść 18 września.

https://youtu.be/INNoCtCk3GQ?is=ycaeaZKnXQKg88bP

Inny news z tego samego środowiska - Edguy po wielu latach powraca i ogłosił koncert w swojej rodzinnej Fuldzie w czerwcu 2027. Sold out w 24h.

Puścił mi dzisiaj rano tego Hansena spotify losowo. Aż sprawdziłem co to, bo słuchałem jakiejś muzyki, potem zdjąłem słuchawki, założyłem ponownie i znajomy głos, a numeru nie znam. Poprawne. Bez efektu wow. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Bardzo w typie jego poprzedniej solowej, co mi akurat nie przeszkadza :)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

A dlaczego nie Gamma Ray ?
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Dobre pytanie. Olał Gamma Ray kompletnie. Nie rozumiem tego.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Sadek pisze: pn cze 22, 2026 9:27 pm Dobre pytanie. Olał Gamma Ray kompletnie. Nie rozumiem tego.
Mało $$
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Sadek pisze: pn cze 22, 2026 9:27 pm Dobre pytanie. Olał Gamma Ray kompletnie. Nie rozumiem tego.
Kasa Misiu, kasa... Tak samo Sammet i Edguy.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze: wt cze 23, 2026 8:30 am
Kasa Misiu, kasa... Tak samo Sammet i Edguy.
Na szczęście będzie ta ostatnia trasa Edguy. Jedyny niemiecki koncert wyprzedany ale liczę na Masters Of Rock albo jakimś cudem koncert w Polsce. Ostatni raz usłyszeć Babylon czy Mysteria.. Dla mnie Edguy > Avantasia , dziękuję.

A Gamma Ray.. szkoda wielka bo ten zespół to jest synonim świetnego Power Metalu. Jak poleciało w 2019 na Rock Fest w Barcelonie ' Dethrone Tyranny ' to miałem takie ciarki że na koncercie Dyń takich nie miałem nigdy.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A gdzie jest info, że Edguy będzie w trasie a nie tylko w Fuldzie? Żal mi trochę, że za późno się zorientowałem o tym koncercie ale jak jest trasa to super. To w sumie też nie zespół na wielkie venue, kluby byłyby idealne.
Dla mnie też Edguy > Avantasia ale od kilkunastu lat nie było wyboru :wink: Takie Mandrake czy Hellfire Club w całości na żywo w klubie to byłoby coś.

Co do Gammy - może dziadek Kai, podobnie jak my, też nie ma już ochoty słuchać wycia Becka tylko nie chce wnuczkowi robić przykrości :wink:
Mam wrażenie, że zespół się w zasadzie rozpadł. Dirk ostatnio grał z Avantasią, Henjo z tego co pamiętam chorował. Z Gammy został Kai więc jest jak jest...
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

barsiarz pisze: wt cze 23, 2026 10:40 am A gdzie jest info, że Edguy będzie w trasie a nie tylko w Fuldzie? Żal mi trochę, że za późno się zorientowałem o tym koncercie ale jak jest trasa to super. To w sumie też nie zespół na wielkie venue, kluby byłyby idealne.
Dla mnie też Edguy > Avantasia ale od kilkunastu lat nie było wyboru :wink: Takie Mandrake czy Hellfire Club w całości na żywo w klubie to byłoby coś.

Co do Gammy - może dziadek Kai, podobnie jak my, też nie ma już ochoty słuchać wycia Becka tylko nie chce wnuczkowi robić przykrości :wink:
Mam wrażenie, że zespół się w zasadzie rozpadł. Dirk ostatnio grał z Avantasią, Henjo z tego co pamiętam chorował. Z Gammy został Kai więc jest jak jest...
Powiedzmy że kolega który mocno działa na rynku Czeskim dał mi delikatnie znać że odbywa się u nich w kraju poważna licytacja z Managementem o Edguy na lato 2027. Więc zakładam że będą też inne państwa / festy.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Zmarła Bonnie Tyler.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Rip
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

RIP :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

:(
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Szkoda, tym bardziej się cieszę, że widziałem na żywo w 2024. Była w na tyle dobrej formie, że raczej nikt się wtedy nie spodziewał, że tak niewiele jej zostało. Jednak nikt nie zna dnia ani godziny... :(
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Kolejny nowy numer od Nickelback -
https://m.youtube.com/watch?v=nIdbtKZG2 ... IGNhZ2U%3D
Nie dorównuje Bones For The Crows, ale to był banger nad bangery i bardzo podoba mi się vibe. Premiera albumu Everything Under The Sun 30. października, mocno liczę na trasę i koncert w PL.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

johnny wimp, Stalowa Brać jeszcze Cię rozliczy za ten wpis 🗡️
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

HAIL AND KILL