28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Kurna, nie ogarnąłem biletu na czas (przez urlop). I teraz „ktokolwiek widział, ktokolwiek wie”. Jak ktoś ma cokolwiek oprócz widoku bocznego z trybun, to przytulę…Ostatnie czego bym się spodziewał, to sold out. Chyba że to jakaś brudna gra orgów? Myślicie, że coś jeszcze rzucą?
Myślę, że ściema. Będą sprzedawać drożej jako resale
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Bardzo możliwe, że to fortel LN. A na pewno trybsy. Wiele krzesełek pewnie nie zostało, ale myślę, że na pewno będą coś dorzucać.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Razem z kolegą @barsiarzem wybieramy się w niedzielę do Halle. Przypadkiem tak się składa, że mamy jeszcze wolne miejsce w samochodzie, więc jak ktoś byłby chętny to zapraszam do kontaktu. Powrót od razu po koncercie (do Warszawy A4 > S8 > A2). Wyjazd w niedzielę rano, ale jeszcze nie wiem skąd.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
na razie jest słownie kilka miejsc dostępnych w sprzedaży
Co za absurd, skoro nie sygnalizowali np 2 tygodnie temu, że zbliżamy się do sold outu. Współczuję tym, co nie mają biletu, bo może być nieciekawie. Zwłaszcza jak są spoza Wawy
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Na tym etapie jedyna opcja, żeby bilet zdobyć, to już raczej resale... Szkoda, może trzeba było iść w większą halę i ewentualnie robić promki pod koniec.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
No właśnie, bez żadnego ostrzeżenia... Choć pewnie i tak byśmy przeczuwali ściemę
Mystic Coalition 9 tygodni temu ogłosiło wyprzedanie wszystkich trybun na Deep Purple i sprzedanie 80% całości biletów, a nadal nie ma ogłoszonego sold outu i płyta cały czas jest dostępna.
Resale'u coraz mniej i cały czas powyżej nominalnej, choć zawsze można się szarpnąć na trybunę VIP za prawie półtora koła
Resale'u coraz mniej i cały czas powyżej nominalnej, choć zawsze można się szarpnąć na trybunę VIP za prawie półtora koła
No to na co czekasz? Oferta skrojona pod ciebie
Trybuna vip na Torwarze... Kiedyś myślałem, że faktycznie poczuję się tam trochę bardziej wyjątkowo. Okazało się wyjątkowo trudnym miejscem do wysiedzenia przez ponad 2h koncertu, dramat.
- johnny_o
No właśnie nie, tylko nazwa się zgadza... Nażreć i napić się za tysiaka nie dałbym rady nawet z Invaderem
Aktualnie mapa Torwaru jest szara. Poszły chyba nawet bilety za prawie siedem stów. Jest ciekawie, nie powiem. Bez małej dorzuty GA na weekend sprawa może być dla osób bez wlotki patowa, bo na resale trafia ledwo co lub kosztuje krocie.
Ja tam się dziwię, że tak późno zeszły. Skoro byli w stanie sprzedać większość Tauron Areny, to prawie 3 razy mniejszy Torwar powinien na luzie się wyprzedać.
- johnny_o
Ale tam były promki i dwa zajebiste supporty... Tymczasem właśnie dostałem powiadomienie o jednej sztuce na płytę za 550 zł 
Była to też Wielka Sobota, co dla zaskakująco sporej ilości osób oznaczało komplikacje lub niemożność uczestnictwa w koncercie, także na promkach i supportach za bardzo bym się nie skupiał.
Raczej mnie dziwi, że mamy SO w sytuacji, gdy zespół wpada do Europy 3 rok z rzędu, bo dotychczas "za moich czasów" nie odwiedzali nas tak często. W sumie ostatnio to miało miejsce chyba jakoś w I połowie lat 80. Nie ma nowego materiału, jest trasa, o której wiadomo niewiele, no a bilety schodzą. To jest ciekawe. Już nawet pal sześć Wawę i Torwar, ale jeśli Ostrawa zeszła w ponad 90%, to jest to zaskakujące, bo sąsiedzi Czechów mają własne koncerty.
Raczej mnie dziwi, że mamy SO w sytuacji, gdy zespół wpada do Europy 3 rok z rzędu, bo dotychczas "za moich czasów" nie odwiedzali nas tak często. W sumie ostatnio to miało miejsce chyba jakoś w I połowie lat 80. Nie ma nowego materiału, jest trasa, o której wiadomo niewiele, no a bilety schodzą. To jest ciekawe. Już nawet pal sześć Wawę i Torwar, ale jeśli Ostrawa zeszła w ponad 90%, to jest to zaskakujące, bo sąsiedzi Czechów mają własne koncerty.
- johnny_o
Fakt, ale między Judas Priest z Saxon i Uriah Heep za dwie stówy a samym JP za cztery jest spora różnica, pewnie dla całkiem dużej liczby osób.
To co napisałeś pasuje też idealnie do Scorpionsów, z tym że oni są u nas piąty (!) rok z rzędu, z jednym wyjątkiem w dwóch halach (z przerwą na Narodowy po środku) grając praktycznie to samo. Ja już odpuszczam wszelkie spekulacje nt. frekwencji i sprzedaży czegokolwiek, bo coraz mniej się to wszystko kupy trzyma i nie da rady przewidzieć przy planowaniu zakupów. Teraz nie zdziwiłby mnie sold out podwójnego Manowara
To co napisałeś pasuje też idealnie do Scorpionsów, z tym że oni są u nas piąty (!) rok z rzędu, z jednym wyjątkiem w dwóch halach (z przerwą na Narodowy po środku) grając praktycznie to samo. Ja już odpuszczam wszelkie spekulacje nt. frekwencji i sprzedaży czegokolwiek, bo coraz mniej się to wszystko kupy trzyma i nie da rady przewidzieć przy planowaniu zakupów. Teraz nie zdziwiłby mnie sold out podwójnego Manowara
Aaaaa, Scorpions to w ogóle inny temat, też inna publika i inne oczekiwania odbiorców 
- johnny_o
Wiadomo, ale jednak zbieżność opisów i na oba zespoły nie zdążyłem kupić biletu 
Ostrava też SO. Na płytę są tylko bilety z resale'u.
Kurcze, muszę przyznać, że nie spodziewałem się aż takiego zainteresowania koncertami JP. Myślałem, że do końca będzie można kupić bilety na Torwar i czeskie/słowackie koncerty.
Ludzie mają efekt FOMO i świadomość że każdy koncert to może być realnie ostatnia szansa by jeszcze złapać dany zespół. Scorpions, Maiden, Purple, Priest.. Tu każda trasa może być ta ostatnia. Łapie się że sam tak myślę trochę na tej zasadzie że nie chce mi się jechać, ale co jak za rok coś się odpukać wydarzy i nie będzie już szansy na Judasów ?
www.last.fm/user/darkfuneral18