Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Turbo - Polska 2026

Post autor: Bon Dzosef »

Gdybym był w Polsce to na pewno bym się pojawił. Mega skład
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

johnny_o pisze: śr lip 22, 2026 6:54 pm Zajebisty skład, tylko Młota tam brakuje ;) Dzięki za info, będę.

Jakby wymienić Fatum na Internal Quiet, a Trajzegę na Młota, to miałbym komplet piwnicznych widziadeł, na które uczęszczam. Planowałem coś innego na ten weekend, ale przemyślę, bo te inne plany są mocno niepewne i dużo droższe :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No tak, zapomniałem o Internal Quiet :) Trzymam kciuki żebyś podjął właściwą decyzję ;)
Awatar użytkownika
johnny_o

Podczas gdy niektórzy dziś słuchali Turbo Lovera w Halle, ja robiłem za miłośnika Turbo na podwarszawskiej wsi ;)
Scena plenerowa bez barierki, 15 minut przed planowanym początkiem zająłem miejsce w pierwszej ławce. Ludzi garstka, ale prawie wszyscy przyszli na ostatnią chwilę więc ta setka się finalnie odliczyła. Średnia wieku emerycka, poza mną zaniżało ją tylko kilka rodzin z małymi dziećmi. Grzesiu tradycyjnie zaczął z kwadransem obsuwy, ale na tym koniec nieprzyjemności.
Koncert zdominowały utwory anglojęzyczne z wydanej rok temu wspólnej płyty, do tego urokliwa wersja Changes z akompaniamentem państwa Jakubowiczów oraz świetne wykony Child In Time i Demon's Eye. Prawie na sam koniec Smak (z zejściem do publiczności i przybiciem piątki m.in. z johnny'm) i Śmiały. Numer bisowy już na stojąco. Grzesiu w bardzo dobrym humorze i formie, równo 90 minut zleciało szybciutko. Wpadła setlista, już dwudziesta (edit - dwudziesta pierwsza :lol: ) w tym roku :) Chętnie zobaczyłbym ponownie, nie tylko pod domem i w uczciwej cenie, ale np. jako support - mam nadzieję że jeszcze będzie okazja. Tak mi się spodobało że skusiłem się na płytową koszulkę za dziewięć dych - ładna, kolorowa i dwustronna, chuj że w małe 2XL nie wejdę nigdy :lol:
Podsumowując - wyjście bardzo udane, kto nie był w Halle albo nie miał nic lepszego do roboty, zwłaszcza w okolicy może żałować nieobecności.
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2026 1:30 pm przez johnny_o, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kurde szkoda, że nie wiedzialem że taki gig się odbywa

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
johnny_o

Dzosefie i nugzie, nie idźcie tą drogą ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

johnny_o pisze: ndz lip 26, 2026 11:27 pm Dzosefie i nugzie, nie idźcie tą drogą ;)
No niestety promocja leży, wydaje mi się że można byłoby zakladac osobne tematy na takie gigi żeby chociaż tu mieć info.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
johnny_o

No nie da się ukryć że leży, ja się dowiedziałem z lokalnych mediów. Ale od razu wkleiłem tu info, tak sie przyjęło że wszystko ląduje w temacie rocznym Turbo. Na ostatnim gigu w Falconie też byłem sam, mimo że reklama dużo lepsza, może więc bardziej świadczy to o stosunku forumowiczów do Kupy ;)
ODPOWIEDZ