28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Shin
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa

Post autor: Shin »

Na TM cały Torwar rzeczywiście szary. Po kiepskiej sprzedaży w Łodzi - sam wyrwałem wtedy trybuny za stówę - liczyłem, że bez problemu poczekam na obniżki, a tu (nieoficjalny?) sold out. Czyżby magia nazwy trasy zrobiła swoje? "Shield of Pain" zwiastowało skupienie na dwóch albumach, tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Płyta dostępna.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Czym Wy się przejmujecie, przecież i tak włączą płytę i wybrane sektory :)

O, poszło ekspresowo :D
tomeqq
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tomeqq »

:evil: Już niedostępna
nugz
SMERF MARUDA

No niestety, pewnie będą takie szybkie serie wypuszczane i trzeba koczować :roll:
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Ułamek sekundy temu udało się kupić na płytę :dance:
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Gratki! Ja zdążyłem zobaczyć na niebiesko, ale jak kliknąłem to było już niedostępne. Co to kurwa jest?!
nugz
SMERF MARUDA

Be Quick or Stay at Home! ;)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Shin pisze: pt lip 24, 2026 9:59 am Na TM cały Torwar rzeczywiście szary. Po kiepskiej sprzedaży w Łodzi - sam wyrwałem wtedy trybuny za stówę - liczyłem, że bez problemu poczekam na obniżki, a tu (nieoficjalny?) sold out. Czyżby magia nazwy trasy zrobiła swoje? "Shield of Pain" zwiastowało skupienie na dwóch albumach, tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.
Dalej się dziwię, dlaczego niektórzy tak bardzo przecieniają kwestie setu czy nazwy trasy, a tak bardzo nie doceniają głównego czynnika wpływajacego na sold out, czyli wielkości hali :wink:. Może na twardych liczbach będzie to łatwiej zobaczyć: przy standardowym układzie sceny do Tauron Areny wchodzi ok. 17 tys. ludzi, do Atlas Areny 11 tys., a do Torwaru 6 tys. Ta "kiepska sprzedaż w Łodzi" to dalej mogło być więcej sprzedanych biletów niż dopchany kolanami Torwar.

Po drugie, set czy nazwa trasy ma duże znaczenie dla tego paru % fanów, którzy dany zespół widzieli po kilka razy i mogą sobie stwierdzić "teraz nie pójdę, bo mi set nie pasuje, ale jakby grali x to bym pojechał". Dla większości fanów ma znaczenie przede wszystkim:
1. Marka/popularność zespołu
2. Miejsce
3. Termin
4. Ceny biletów
Jak ktoś jest z Warszawy i Priest nigdy nie widział, a chciał raz zobaczyć, to ma pierwszą i pewnie ostatnią okazję w życiu. To czy kilka slotów w secie będzie akurat z tej a nie innej plyty, ma już marginalne znaczenie, większość największych hitów i tak zagrają. Ile jest przecież w dyskusji w temacie Scorpionsów, którzy klepią rok w rok to samo i hale dalej się sprzedają.
Awatar użytkownika
Shin
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Shin »

Mr. M pisze: pt lip 24, 2026 11:35 am
Shin pisze: pt lip 24, 2026 9:59 am Na TM cały Torwar rzeczywiście szary. Po kiepskiej sprzedaży w Łodzi - sam wyrwałem wtedy trybuny za stówę - liczyłem, że bez problemu poczekam na obniżki, a tu (nieoficjalny?) sold out. Czyżby magia nazwy trasy zrobiła swoje? "Shield of Pain" zwiastowało skupienie na dwóch albumach, tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.
Dalej się dziwię, dlaczego niektórzy tak bardzo przecieniają kwestie setu czy nazwy trasy, a tak bardzo nie doceniają głównego czynnika wpływajacego na sold out, czyli wielkości hali :wink:. Może na twardych liczbach będzie to łatwiej zobaczyć: przy standardowym układzie sceny do Tauron Areny wchodzi ok. 17 tys. ludzi, do Atlas Areny 11 tys., a do Torwaru 6 tys. Ta "kiepska sprzedaż w Łodzi" to dalej mogło być więcej sprzedanych biletów niż dopchany kolanami Torwar.

Po drugie, set czy nazwa trasy ma duże znaczenie dla tego paru % fanów, którzy dany zespół widzieli po kilka razy i mogą sobie stwierdzić "teraz nie pójdę, bo mi set nie pasuje, ale jakby grali x to bym pojechał". Dla większości fanów ma znaczenie przede wszystkim:
1. Marka/popularność zespołu
2. Miejsce
3. Termin
4. Ceny biletów
Jak ktoś jest z Warszawy i Priest nigdy nie widział, a chciał raz zobaczyć, to ma pierwszą i pewnie ostatnią okazję w życiu. To czy kilka slotów w secie będzie akurat z tej a nie innej plyty, ma już marginalne znaczenie, większość największych hitów i tak zagrają. Ile jest przecież w dyskusji w temacie Scorpionsów, którzy klepią rok w rok to samo i hale dalej się sprzedają.
Nie no, jasna sprawa że Atlas a Torwar to trochę inny kaliber, i że w AA mogło być wtedy więcej ludzi.

Ostatnio JP goszczą u nas często, Łódź logistycznie jest łatwa do trafienia do i z (Atlas szczególnie, bo pod samym dworcem), więc założyłem że spora część fanów będzie wtedy w Atlasie, a jak zobaczyłem pustki w AA to stwierdziłem że fani mają przesyt. Jak widać naiwnie, i o ile akurat nie trafię na możliwość zakupu, to mnie ominie :cry:

Zostają wspomnienia łódzkiego i Tauronu z UH i Saxon :D
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Shin pisze: pt lip 24, 2026 9:59 am tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.
ta trasa nie będzie skupiona na Defenders, będzie przekrój z lekkim winkiem w stronę rocznic SWoD i Turbo
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Hej. Mam jeszcze jeden bilet GA na sprzedaż. Face value.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Nieaktualne
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2026 3:06 pm przez kalectwo, łącznie zmieniany 1 raz.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dla zainteresowanych merchem:

- Wzory koszulek całkiem spoko. Wszystko nawiązujące do grafiki trasowej. Żadnych festyniarskich wzorów. Kolory czarne i ciemny granat.
- Co do jakości cieżko się wypowiedzieć. @Caracalized kupił jedną, więc może do wtorku przetestuje :)
- Ceny w Halle:

bluza - 90E
tshirt - 50-55E
czapka - 35E
płyta - 15E (o ile dobrze widziałem pasudna tekturka)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Tak, paskudna tekturka, może po otwarciu będzie lepiej, no ale najważniejsze jest to jak ta wersja Sad Wings of Destiny w ogóle brzmi, o czym przekonam się nie wcześniej niż w środę jak będę w domu już. I koszulka już jest testowana ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Caracalized pisze: pn lip 27, 2026 8:54 am Tak, paskudna tekturka, może po otwarciu będzie lepiej, no ale najważniejsze jest to jak ta wersja Sad Wings of Destiny w ogóle brzmi, o czym przekonam się nie wcześniej niż w środę jak będę w domu już. I koszulka już jest testowana ;)

To dawaj znać, będę wiedział czy we wtorek się skusić na którąś :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Na razie powiem tyle, że jest mi wygodnie w niej 😁 I ja wziąłem rozmiar L, M pewnie lepiej by na mnie pasowało, ale mogłoby nie być tak wygodne, więc czasem te dodatkowe centymetry czy milimetry mają znaczenie xD I też wziąłem L, bo nigdy nie wiadomo jak z tymi rozmiarówkami jest, sporo emek na mnie wchodzi bez większego problemu, a są i takie co ledwo co.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dla mnie tegoroczny merch bieda, może kupi się pod koniec roku za 50 zł :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Francois I
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Francois I »

Jest już rozpiska godzinowa?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Live nation to idzie chyba na rekord w tym roku z tymi czasowkami. Może niech w srode wrzuca
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ