Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Turbo Lovera nie bylo ostatnio akurat
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Spoiler
No czytalem i nie interesuje mnie, że ciebie coś nie interesuje. Ja Steelera słyszałem po covidzie.Ale ty ten mój post w ogóle czytałeś? XD
Jakby Maiden zrobili coś takiego w secie to byłaby jazda na pół forum.
Numbera też nie było na Future Past a chyba nikt nie ma watpliwosci, ze to kotlet xd.Turbo Lovera nie bylo ostatnio akurat
Pierdolisz głupoty i tyle. Jeśli Maideni gdzieś tam na świecie by grali rzadkie rzeczy, których długo nie grali w Europie, a potem przywieźliby je do Europy, to nikt tu by nie narzekał, że YYYYY ALE PRZECIEŻ TO JUŻ GRALI. Super, tylko gdzie? XD Ludzie mieszkający w tej części świata nie mieli okazji ich usłyszeć i to, że ktoś w innej części świata taką okazję miał, jest dla nich kompletnie bezprzedmiotowe. Bo na koncert jedzie się w interesie własnym.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
My z barsiarzem nie znamy, a jesteśmy zainteresowani. Już pod halą.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Była prośba, żeby do polskiego koncertu nic nie pisać otwartym tekstemBon Dzosef pisze: ↑ndz lip 26, 2026 3:02 pm Jest sens dyskutować pod spojlerami skoro chyba wszysyc zainteresowani znaja set?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A moim zdaniem to ty nie umiesz przyznać, ze zawalili tym setem i to, ze usłyszysz po raz pierwszy dwa numery z czego jeden gówniany to nie jest powód do jarania się.Schizoid pisze: ↑ndz lip 26, 2026 3:44 pm Pierdolisz głupoty i tyle. Jeśli Maideni gdzieś tam na świecie by grali rzadkie rzeczy, których długo nie grali w Europie, a potem przywieźliby je do Europy, to nikt tu by nie narzekał, że YYYYY ALE PRZECIEŻ TO JUŻ GRALI. Super, tylko gdzie? XD Ludzie mieszkający w tej części świata nie mieli okazji ich usłyszeć i to, że ktoś w innej części świata taką okazję miał, jest dla nich kompletnie bezprzedmiotowe. Bo na koncert jedzie się w interesie własnym.
Udanego koncertu i niespodzianek w secie Panowie 
P.s.no i kostek
))
P.s.no i kostek
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jezus Maria. Stronę wcześniej napisałem obszerny post na temat tej setlisty, gdzie napisałem m.in. że:Bon Dzosef pisze: ↑ndz lip 26, 2026 5:52 pmA moim zdaniem to ty nie umiesz przyznać, ze zawalili tym setem i to, ze usłyszysz po raz pierwszy dwa numery z czego jeden gówniany to nie jest powód do jarania się.Schizoid pisze: ↑ndz lip 26, 2026 3:44 pm Pierdolisz głupoty i tyle. Jeśli Maideni gdzieś tam na świecie by grali rzadkie rzeczy, których długo nie grali w Europie, a potem przywieźliby je do Europy, to nikt tu by nie narzekał, że YYYYY ALE PRZECIEŻ TO JUŻ GRALI. Super, tylko gdzie? XD Ludzie mieszkający w tej części świata nie mieli okazji ich usłyszeć i to, że ktoś w innej części świata taką okazję miał, jest dla nich kompletnie bezprzedmiotowe. Bo na koncert jedzie się w interesie własnym.
Ale nieeee, nie umiem przyznać, że zawalili xDDD Chłopie, obudź się. Swemu rozczarowaniu dałem już wyraz w sposób bardzo jawny. Fakty na temat grania poszczególnych utworów, częstotliwości ich grania oraz lokalizacji są takie, a nie inne - I TO ONE MNIE INTERESUJĄ, NIEZALEŻNIE OD MOICH UPODOBAŃ XD Tylko w ten sposób można obiektywnie ocenić to, czy zespół się postarał, bo każda osoba ma własną opinię na temat danego dzieła. Jeśli zagraliby Chińczykom Eat Me Alive ku pamięci ofiar kanibalizmu wywołanego rewolucją komunistyczną, a potem dostałbym to w Warszawie, to też bym nie kręcił nosem, że kitajce już słyszały, więc w sumie chuj z tym. To w ogóle jakieś kuriozalne podejście i nie wiem, skąd sobie ubzdurałeś, że gdyby Maiden zrobiło coś takiego, to byłoby tutaj jebane. Dla mnie i dla 99% innych osób liczy się fakt usłyszenia danego utworu na żywo, a jeśli nie miałem wcześniej takiej okazji, to jestem zadowolony, gdy taka szansa się pojawia.Spoiler
Lightning Strike to jest żenada
...
setlista okej, ale rozmijająca się z oczekiwaniami i de facto poniżej oczekiwań
...
ta trasa zapowiada się jako taka zapchajdziura przed płytą, no i tak też mniej więcej się skończyło
...
Z Turbo jest 1 numer i to jest według mnie zupełna porażka, ciężko jakkolwiek to skomentować
...
za ostatnich kilka lat ten numer jest odświeżany z jakąś tam regularnością, toteż ciężko mówić o zaskoczeniu
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to fakty są takie, że to nie są powroty po 40 latach tak jak to przedstawiasz. Granie numerów na kilku trasach w Stanach to nie jest "zagranie chińczykom", więc daruj sobie takie tanie hiperbole. Pomijam już fakt, że znając Priest set może się jeszcze zmienić na krótszy, może nie w Wwie ale już przerabiałem dwa razy sytuacje gdzie Priest wykopali fajne rzeczy, po czym ucięli je przed koncertem, na który się wybierałem xd .
Set jest słaby, bardzo źle to wyszło.
Przedstawiłem tę sytuację dokładnie tak, jak ona wygląda. Jeśli w którymkolwiek miejscu minąłem się z prawdą, proszę o wskazanie tego z uwzględnieniem źródeł, skoro temu zaprzeczasz.
Pamiętam jak nam w 2015 wypadło z seta Love Bites
Tak było!
Tak było!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ach ta miłość, w tym roku kolej Scorpionsów 
wtedy to byla kwestia kontuzji Scotta, ale dlaczego pozniej nie wrocilo to juz chyba tylko i wyłącznie lenistwo
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
I udało się złapać bilet na trybuny. No i gitara 
nie podoba się to nie idź na ten koncert, nikt nie bedzie płakaćBon Dzosef pisze: ↑ndz lip 26, 2026 6:49 pm No to fakty są takie, że to nie są powroty po 40 latach tak jak to przedstawiasz. Granie numerów na kilku trasach w Stanach to nie jest "zagranie chińczykom", więc daruj sobie takie tanie hiperbole. Pomijam już fakt, że znając Priest set może się jeszcze zmienić na krótszy, może nie w Wwie ale już przerabiałem dwa razy sytuacje gdzie Priest wykopali fajne rzeczy, po czym ucięli je przed koncertem, na który się wybierałem xd .
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nikt nie pytalCzystezlo pisze: ↑ndz lip 26, 2026 11:02 pmnie podoba się to nie idź na ten koncert, nikt nie bedzie płakaćBon Dzosef pisze: ↑ndz lip 26, 2026 6:49 pm No to fakty są takie, że to nie są powroty po 40 latach tak jak to przedstawiasz. Granie numerów na kilku trasach w Stanach to nie jest "zagranie chińczykom", więc daruj sobie takie tanie hiperbole. Pomijam już fakt, że znając Priest set może się jeszcze zmienić na krótszy, może nie w Wwie ale już przerabiałem dwa razy sytuacje gdzie Priest wykopali fajne rzeczy, po czym ucięli je przed koncertem, na który się wybierałem xd .
Dobra dwa sety już są
Spoiler
Po pierwsze, to zrobili w buca z Turbo i SWOD, a to jest mało eleganckie i spoooro hype’u mi tym sposobem ubyło. Z drugiej strony, Halls of Valhalla, Steeler czy DtG - no nic tylko się cieszyć, bo tych na żywo nie doświadczyłem. Zawsze na ich miejsce mogli też wcisnąć z lenistwa Manalishi i Diamonds & Rust, a tak to mamy coś rzadszego. Powrót Desert Plains? Poproszę. Poza słabym marketingiem repertuaru trasy, problemy rysują mi się co najwyżej dwa: dynamika pod koniec seta, wysysająca z Roba soki i wrzucenie do gry „nowo-kotletów”, czyli PA i LS. To pierwsze to proszenie się o guza, czego dowodem jest wczorajszy wykon PK - tego po SoP nie powinno być więcej w secie, sory. A co do drugiego - to już było, dajcie coś innego z tych płyt. Za PK powinny być dwa luźniejsze utwory i set do około 1h 50 min mogłby dobijać - rozumiem intensywność poprzedniej trasy, ale naprawdę by sobie mogli zrobić obecnie leg do grania bardziej sielankowego repertuaru - szczególnie, że w 2027 robią CZWARTY rok trasowania pod rząd xD
Druga trasa pomiędzy dwoma LP, mogło być więcej fajerwerków, ale wygląda to i tak fajnie na papierze. Zresztą, jak przyjadę do Torwaru to na pewno będę cieszył ryjec, bo inaczej na Judasach się nie da
Druga trasa pomiędzy dwoma LP, mogło być więcej fajerwerków, ale wygląda to i tak fajnie na papierze. Zresztą, jak przyjadę do Torwaru to na pewno będę cieszył ryjec, bo inaczej na Judasach się nie da
- Caracalized
- -#Moonchild

O dynamikę seta się nie bójcie, bo jest świetna. Dzisiaj w Halle było lepiej niż wczoraj w Mönchengladbach, bardzo przednio się bawiłem również i na Dirkschneiderze.
I dzisiaj też wpadła kostka w moje łapska, tym razem Hilla
No i dziękuję pz'owi, jego małżonce i barsiarzowi za spotkanie, miło było!
I dzisiaj też wpadła kostka w moje łapska, tym razem Hilla
No i dziękuję pz'owi, jego małżonce i barsiarzowi za spotkanie, miło było!
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Zapytaj lepiej ile nie robi