Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Bon Jovi znów koncertuje po operacji. Wiadomo, nie będzie w punkt, ale faktycznie słychać, że jest lepiej, sporo lepiej.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
John Corabi znowu odszedł z The Dead Daisies.
Zmarła Jennifer Finch z L7.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Zmarł Kavinsky.
- blackcocker
- -#Moderator

Młody facet. Jakoś jego katalog mnie nie ruszył, ale Nightcall to taki nadbanger, że chyba nie ma lepszego.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Ja znam właśnie tylko Nightcall i stąd go kojarzę (już 4 rok z rzędu otwiera jako intro ten utwór koncerty A7X, z puszki słyszeć 2 razy przed koncertem bezcenne) nawet mojemu tacie się podoba ten kawałek.
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
Musiałem go wyguglować i z ciekawości chciałem odpalić Nightcall, ale zamiast tego dostałem w ryj informacją że
Glen Hansard nie żyje
56 lat, wypadek motocyklowy... Jakże się cieszę że złapałem go w zeszłym roku po latach, ale jak cholera żałuję że w sumie tylko dwa razy, a okazji było mnóstwo. Cudna postać... RIP Glen, dzięki za wszystko 
Glen Hansard nie żyje
- johnny_o
Zabrzmiało znajomo, ale nie od razu skojarzyłem... Sto razy bardziej wolę Nightcall w wersji London Grammar. Tym niemniej, RIP - co za koszmarny dzień.
A ja kompletnie nie znam tego artysty co napisałeś, wyszukałem na google i dalej nic, nawet twarzy nie kojarzę, nie wiem może jakiś zacofany jestem. Ale nie muszę znać wszystkiego przecież.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chlop jest niesmiertelny przez tego jednego bangera. Swietny utwór ze świetnego filmu
+1blackcocker pisze: ↑śr lip 29, 2026 3:02 pm Młody facet. Jakoś jego katalog mnie nie ruszył, ale Nightcall to taki nadbanger, że chyba nie ma lepszego.
Całościowa twórczość na dłuższą metę niezbyt interesująca, ale no Nightcall legenda. Jak ktoś lubuje się w takich klimatach, to dla niego ten numer był jak kokaina.
R.I.P.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie znam żadnego z nich. Invader nie jesteś sam. Tego nightcall też nie kojarzę ale może słyszałem się tym nie wiem
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
Serio nie oglądaliście Once, albo chociaż nie kojarzycie oscarowej muzyki z tego filmu?
Ja się zatrzymałem na nowościach filmowych z 15-20 lat temu, ostatni film na którym byłem w kinie to chyba jakiś ''pogrzebany'' czy coś takiego, ogólnie typ był zakopany pod ziemią, miał telefon i zaplaniczke, i chciał żeby go wydostali, ale chyba się tak skończyło że umarł, ja totalnie nie kojarzę.
R.I.P.
Widziałem Kavinsky'ego w Progresji w 2023 roku. Trochę kręciłem nosem po koncercie, bo wyszło prawie 200 zł za godzinę DJ seta, ale jak się okazuje, to była ostatnia okazja, aby go na żywo zobaczyć. Biorąc pod uwagę całą dyskografię, to nic wielkiego nie nagrał, ale dzięki jednemu hitowi będzie nieśmiertelny. Nightcall to taki instant klasyk, bardzo lubię i regularnie zdarza mi się gdzieś posłuchać.
Once nie oglądałem jeszcze, ale już niejedna osoba mi polecała, trzeba będzie w końcu nadrobić, szczególnie przy takiej smutnej okazji...
Widziałem Kavinsky'ego w Progresji w 2023 roku. Trochę kręciłem nosem po koncercie, bo wyszło prawie 200 zł za godzinę DJ seta, ale jak się okazuje, to była ostatnia okazja, aby go na żywo zobaczyć. Biorąc pod uwagę całą dyskografię, to nic wielkiego nie nagrał, ale dzięki jednemu hitowi będzie nieśmiertelny. Nightcall to taki instant klasyk, bardzo lubię i regularnie zdarza mi się gdzieś posłuchać.
Once nie oglądałem jeszcze, ale już niejedna osoba mi polecała, trzeba będzie w końcu nadrobić, szczególnie przy takiej smutnej okazji...
Co do opinii autora o Nightcall, coś psioczył po latach, że nie spodobał się mu kierunek rozgłosu po tej płycie oraz cała scena outrun. Jego ostatnie LP było dość cienkie. Ale już bez zgrzytania, niewątpliwie zrobił swego czasu furorę w necie - puszczało się te kawałki i teledyski w gimbie z niemałym zachwytem. Szkoda go, za wcześnie na wyprawy na tamten świat.
Ja praktycznie nic nie oglądam, więc... marne szanse
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
Greta Van Fleet z drugim singlem, płyta 9. października.
https://m.youtube.com/watch?v=tetYlkuHM ... ACAQ%3D%3D
https://m.youtube.com/watch?v=tetYlkuHM ... ACAQ%3D%3D