04/08/2026 - Castle Rat - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

04/08/2026 - Castle Rat - Warszawa

Post autor: blackcocker »

Castle Rat porywają teatralnością i doommetalową epickością🐀 Nowojorska załoga z The Rat Queen na czele wystąpi 4 sierpnia w warszawskiej Hydrozagadce.

Castle Rat na klubowe sceny wypełźli w 2019 roku, a na ich debiutancki album trzeba było czekać pięć lat. Formułę, która tak dobrze przyjęła się z wydaniem “Into the Real”, zespół z rozmachem rozwinął na zeszłorocznym “The Bestiary”. Materiał, który światło dzienne ujrzał w barwach wytwórni King Volume Records, w przebojowy sposób łączy doom z heavy metalem, a do tego przykuwa uwagę swoją magiczną, mocno czerpiącą z fantastyki aurą.

Dowodzona przez charyzmatyczną Rat Queen ekipa w ostatnich miesiącach zdobyła bardzo duży rozgłos z uwagi na teatralność swoich występów oraz hiciarskie single, którym towarzyszyły zanurzone w świecie fantasy klipy. Do ich magicznego świata będziecie mieli okazję wejść latem, a dokładniej 4 sierpnia w warszawskiej Hydrozagadce!

CASTLE RAT
📅04.08.2026 / Warszawa, Hydrozagadka

🎟BILETY: https://bit.ly/CASTLE_RAT_WWA

🎫Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Eventim, Ebilet, Ticketmaster

⚠️Szanowni Państwo. Prosimy o kupowanie biletów wyłącznie w autoryzowanych punktach sprzedaży. Poprzez kupno wejściówek od osób trzecich możecie zostać Państwo oszukani.⚠️

❌Wstęp na koncert 13+ za pisemną zgodą rodzica. Poniżej 13 lat, wymagana obecność pełnoprawnego opiekuna.
Wzór zgody: https://bit.ly/pisemna_zgoda_rodzica_wb

📄Regulamin wydarzenia: https://bit.ly/regulamin_wydarzenia_wb

🌿W trosce o środowisko zachęcamy Was do pokazywania biletów na telefonie zamiast ich drukowania.

➡ CASTLE RAT (USA / King Volume Records) - doom metal, fantasy heavy metal

🌐https://www.facebook.com/castleratband
🌐https://www.instagram.com/castle.rat/

🔊”WIZARD”: https://youtu.be/iWKmiTwjjHA?si=PN8B3JhjvQyp11j6
🔊”Dagger Dragger”: https://youtu.be/gNP_RiiWjg0?si=RLrWV3IpaZ6P7B9F
🔊”Fresh Fur”: https://youtu.be/xp-8USQQc1Q?si=iSEU96ldzVrjtRIq
---------------------------------------
Wpadaj na Instagram➡http://bit.ly/Nasz-instagram
Polub nasz profil➡http://bit.ly/Nasz--Facebook
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 04/08/2026 - Castle Rat - Warszawa

Post autor: pz »

No nie, co za porażka. Strasznie słaby termin. Co to za pomysły, żeby grać koncerty w sierpniu

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Jeśli już mają być koncerty w sierpniu to na początku, więc zapisane.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Fajne ogło, ale nie będę dymał do Wawy w środku tygodnia, jeszcze w perspektywie możliwej obecności na słowackim gigu JP w tym samym dniu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Venue upgrade -> Niebo
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Występ Castle Rat bardziej traktuję jako spektakl teatralny niż koncert, ale ta reinkarnacja Ronniego Jamesa Dio jest na tyle fajnie zagrana i ma mnóstwo energii, że pojadę to zobaczyć.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Z tym nawiązaniem do Dio może nie do końca się zgadzam, (choć wydaje mi się, że rozumiem skąd się pojawiło), natomiast sprowokowało mnie do tego że zacząłem o tym koncercie myśleć i przekonało żeby kupić bilet ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Tomek(JMM) umie w marketing :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Piwowarus pisze: wt kwie 07, 2026 2:38 pm Z tym nawiązaniem do Dio może nie do końca się zgadzam, (choć wydaje mi się, że rozumiem skąd się pojawiło), natomiast sprowokowało mnie do tego że zacząłem o tym koncercie myśleć i przekonało żeby kupić bilet ;)
Jak pierwszy raz ich usłyszałem, to od razu miałem tęczowo/sabatowe flashbacki. Zazwyczaj zespoły grające takie retro straszliwie mnie męczą, ale tutaj kupiło mnie od razu. I może jakiś minizlot weteranów przy okazji? : )
Tomek(JMM) umie w marketing :)
Po takiej zachęcie, może będę tutaj pisał częściej, niż raz na siedem lat : )
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mam nadzieję :) pisz!

Muszę sprawdzić, jak ten zespół wypada muzycznie, bo przyznam że jak dotąd kojarzę tylko niekompletnie ubraną wokalistkę, nieszczególnie w moim typie :p
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Może i bym obczaił, ale w temacie koncertów odbywających się 4 sierpnia w Warszawie mam na liście co najmniej 2 inne, na które bym prędzej poszedł :mryellow:.
Awatar użytkownika
johnny_o

The Weeknd, i co jeszcze? ;)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Ja też tak jak inny kolega prędzej bym pojechał do Bratysławy na Priest niż tę skąpo ubraną panią, ale w tym terminie jednak nigdzie się nie chcę wybierać 😁
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

johnny_o pisze: czw kwie 09, 2026 1:31 pm The Weeknd, i co jeszcze? ;)
Tego dnia najchętniej bym się wybrał na Moby'ego, ale kogoś tak pojebało z cenami biletów, że nie wiem, czy nawet z drugiej ręki będzie coś w akceptowalnej cenie. The Weeknd podobnie, na show fajnie popatrzeć, ale nie za takie pieniądze, więc ostatecznie Castle Rat nie stoi na takiej straconej pozycji pod względem proporcji jakość/cena :wink:.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Skąpo ubrana pani to swoją drogą chyba mogłaby grać więcej niż 1 koncert w PL. Utwór z ostatniego krążka ma już 1,5 mln odsłon na Spotify, jeden numer z debiutu ponad 2 mln. Ten zespół naprawdę szybko pnie się do góry.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Tylko wiesz, że Spotify to cały świat, a nie tylko Polska i te 112k słuchających w ostatnim miesiącu, których mają to niekoniecznie regularni słuchacze, a i ludzie, którzy dzięki jakimś playlistom się dowiedzieli o Castle Rat, raz posłuchali i sobie poszli gdzieś indziej? Yep, wiem że na pewno zdajesz sobie z tego sprawę, więc nie muszę tu nic więcej wspominać, a ten koncert i tak chyba do większego klubu przenieśli? Podejrzewam, że mogliby jeszcze zagrać w jakimś Zaścianku albo Łączniku, ale może organizatorzy chcą zobaczyć czy popyt na jeden mały klub w stolicy Polski w ogóle będzie.
Awatar użytkownika
johnny_o

Sold out w Niebie. I tak się powinno przesyłać czasówki, mailem i z tygodniowym wyprzedzeniem - brawo Eventim!

19:00 - The Doors
19:50 - Diving Stove
21:00 - Castle Rat

Kto się wybiera?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

My będziemy. Czasówka bardzo przyjemna, bo następnego dnia rano zaczynamy urlop :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

dobrej zabawy życzę, choć dla mnie ten projekt to 200% cringe
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie no, muzycznie to się kupy trzyma. A że wali serem? No owszem, ale celowo. Na pewno cycki pomogły tej kapeli, w końcu ruda zdobyła doświadczenie w sprzedawaniu takich widoków na OnlyFans, ale debiut jest naprawdę dobry. Dwójka już mniej.

ODPOWIEDZ