28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Caracalized
- -#Moonchild

Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Tbf, Airbourne wcale nie byłoby lepsze, no ale może tylko mi oni nie podchodzą i to ja jestem dziwny
Bękarty to może nie jest jakieś mistrzostwo świata i esencja rockowego naparzania, ale jakieś zło największe też nie, w Monchengladbach bawiłem się na nich naprawdę świetnie, w Warszawie może mniej, ale przynajmniej zagrali ze dwa inne kawałki, których nie było na Bobfeście. Heroes mnie zaskoczyło i nie powiem, że jakoś bardzo pozytywnie lub negatywnie, sam oryginał nigdy mi jakoś szczerze nie robił, ale ten cover w tej aranżacji jest jeszcze słabszy.
Airbourne jest bardzo dobre, ale zawsze jest wtedy ryzyko, że skończysz cały zalany piwem 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jedyny plus Bastards to odgrywanie numerów Motörhead.
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
Airbourne koncertowo to jest czysty 100% rock`and`roll. Tam już nie ma czego dodać. Myślę że tak mogły wyglądać pierwsze koncerty starszych kolegów z Australii z końca lat 70-tych.
Jakby ktoś chciał napisać definicję terminu "grać na pełnej ku****" - to myślę że wystarczy mu pokazać jak koncert Airbourne w klubie wygląda. Tam nie ma półśrodków.
Byłem na Airbourne dwa razy - 75 minut grania i z klubie kapał pot (i piwo) ze wszystkiego. Ze ścian, z sufitów, ze sceny, z ludzi
https://www.youtube.com/watch?v=rdJQmY_ ... rt_radio=1
Warszawa, Torwar - full show
Podziwiam tych, co filmują niewzruszenie całe koncerty, za chiny ludowe bym tak nie mógł. Ale dzięki temu jest fajna pamiątka.

Warszawa, Torwar - full show
Podziwiam tych, co filmują niewzruszenie całe koncerty, za chiny ludowe bym tak nie mógł. Ale dzięki temu jest fajna pamiątka.
- Caracalized
- -#Moonchild

Mnie jeden "kamerzysta" przeokropnie w Halle wkurwiał xD
To już wisi od środowego poranka. Też nie kumam tych typów, sle jak już to robić. to w takim stylu.
Ale on był ślepy i oglądał koncert na ekranie telefonu. Nawet przycisku wyłączenia flasha nie umiał trafić i ochroniarz my wyłączył.Caracalized pisze: ↑pt lip 31, 2026 1:11 pm Mnie jeden "kamerzysta" przeokropnie w Halle wkurwiał xD
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Fajna pamiątka, ale szczerze takich ludzi powinno sie wyrzucac z barierki.
- Caracalized
- -#Moonchild

Absolutnie się z tym zgadzam.
Rob pięknie kiedyś wykopał z ręki fona jakiemuś typowi, jest pewnie na YT 
Ale to za flasha było, nie za nagrywanie per se.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nigdy nie będę pochwalał telefonów, sle jeśli typ nikomu nie przeszkadzał, to dałbym takiemu pass. Wielu nie ma gestu, kiedy komuś wpierdala się fonem przed twarz, yebać.
Teraz fosa jest trochę zbyt szeroka, żeby sięgnąć ze sceny z buta 
Gość, o którym pisał @caracalized ewidentnie nie widział sceny i oglądał ją "przez telefon". Trzymał go z 10cm od swojej twarzy. W pewnym momencie włączył mu się flash i od razu podszedł do niego ochroniarz, żeby ogarnąć temat świecenia. Z punktu widzenia artysty to musi być słabe jak ktoś stoi w pierwszym rzędzie i cały czas nagrywa.
Gość, o którym pisał @caracalized ewidentnie nie widział sceny i oglądał ją "przez telefon". Trzymał go z 10cm od swojej twarzy. W pewnym momencie włączył mu się flash i od razu podszedł do niego ochroniarz, żeby ogarnąć temat świecenia. Z punktu widzenia artysty to musi być słabe jak ktoś stoi w pierwszym rzędzie i cały czas nagrywa.
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja nie wiedziałem, że ten typ był ślepy i nie widział sceny, zresztą nie zauważyłem czegokolwiek co by na to wskazywało. I powiedz mi, jak przez telefon on mógł ją lepiej widzieć? Dla mnie to brzmi jak abstrakcja jakaś.
Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie
Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie
Te zespoły zarabiają tyle hajsu i grają dla tylu osób, że jakbym ja grał w takiej kapeli, to by mi to latało. No ale to moja prywatna opinia.
Tak, tamten incydent miał miejsce w USA, a tam fosy często praktycznie w ogóle nie ma
Swoją drogą szkoda, że żaden z YT-owych stałych nagrywaczy z trybun nie wybrał się do Wawy/nie zarejestrował gigu, ale może zdecydowali się na niedzielny gig. Oni mają bdb jakość, no i wolę obraz z góry, niczego nie ucina.

Tak, tamten incydent miał miejsce w USA, a tam fosy często praktycznie w ogóle nie ma
Swoją drogą szkoda, że żaden z YT-owych stałych nagrywaczy z trybun nie wybrał się do Wawy/nie zarejestrował gigu, ale może zdecydowali się na niedzielny gig. Oni mają bdb jakość, no i wolę obraz z góry, niczego nie ucina.
Czekamy. Ale pamiętaj, że Tolkien nie zawarł wszystkiego w LotR - potrzebny będzie też Silmarillion i HobbitCaracalized pisze: ↑pt lip 31, 2026 8:45 pm Ja nie wiedziałem, że ten typ był ślepy i nie widział sceny, zresztą nie zauważyłem czegokolwiek co by na to wskazywało. I powiedz mi, jak przez telefon on mógł ją lepiej widzieć? Dla mnie to brzmi jak abstrakcja jakaś.
Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie![]()
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Poproszę dla mnie specjalny nano-akapit na końcu - podobało się? - TAK/NIE - dzięki! 
Caracalized pisze: ↑pt lip 31, 2026 8:45 pm Ja nie wiedziałem, że ten typ był ślepy i nie widział sceny, zresztą nie zauważyłem czegokolwiek co by na to wskazywało. I powiedz mi, jak przez telefon on mógł ją lepiej widzieć? Dla mnie to brzmi jak abstrakcja jakaś.
Myślę, że to kwestia odległości. Gość zdjął okulary i widział wyraźnie tylko z minimalnej odległości. Tak podejrzewam. Oceniam na podstawie obserwacji jego zachowania. Co nie oznacza, że mnie to nie irytowało.
Caracalized pisze: ↑pt lip 31, 2026 8:45 pm Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie
Będzie dla nugza idealnie na poranne posiedzenie
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie, nic dla Ciebie nie przygotuję. Zwisa mi to, czy przeczytasz chociażby jedno zdanie z tej relacji. Każdy ma wolny wybór do tego co tu czyta i nie musisz na każdym kroku podkreślać jaki to zajebisty i ponad innymi jesteś, że nie marnujesz czasu na jakieś głupie wpisy i jakieś głupie forum i sobie mózgu nie trujesz.