28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa

Post autor: Caracalized »

Tbf, Airbourne wcale nie byłoby lepsze, no ale może tylko mi oni nie podchodzą i to ja jestem dziwny :lol: Bękarty to może nie jest jakieś mistrzostwo świata i esencja rockowego naparzania, ale jakieś zło największe też nie, w Monchengladbach bawiłem się na nich naprawdę świetnie, w Warszawie może mniej, ale przynajmniej zagrali ze dwa inne kawałki, których nie było na Bobfeście. Heroes mnie zaskoczyło i nie powiem, że jakoś bardzo pozytywnie lub negatywnie, sam oryginał nigdy mi jakoś szczerze nie robił, ale ten cover w tej aranżacji jest jeszcze słabszy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Airbourne jest bardzo dobre, ale zawsze jest wtedy ryzyko, że skończysz cały zalany piwem :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
grieeg
-#Invader
-#Invader

Post autor: grieeg »

Jedyny plus Bastards to odgrywanie numerów Motörhead.
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.

Lemmy
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

pz pisze: pt lip 31, 2026 8:41 am Airbourne jest bardzo dobre, ale zawsze jest wtedy ryzyko, że skończysz cały zalany piwem :D
Airbourne koncertowo to jest czysty 100% rock`and`roll. Tam już nie ma czego dodać. Myślę że tak mogły wyglądać pierwsze koncerty starszych kolegów z Australii z końca lat 70-tych.

Jakby ktoś chciał napisać definicję terminu "grać na pełnej ku****" - to myślę że wystarczy mu pokazać jak koncert Airbourne w klubie wygląda. Tam nie ma półśrodków.

Byłem na Airbourne dwa razy - 75 minut grania i z klubie kapał pot (i piwo) ze wszystkiego. Ze ścian, z sufitów, ze sceny, z ludzi :mryellow:
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

https://www.youtube.com/watch?v=rdJQmY_ ... rt_radio=1
Warszawa, Torwar - full show

Podziwiam tych, co filmują niewzruszenie całe koncerty, za chiny ludowe bym tak nie mógł. Ale dzięki temu jest fajna pamiątka.
:dance:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Mnie jeden "kamerzysta" przeokropnie w Halle wkurwiał xD
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

To już wisi od środowego poranka. Też nie kumam tych typów, sle jak już to robić. to w takim stylu.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Caracalized pisze: pt lip 31, 2026 1:11 pm Mnie jeden "kamerzysta" przeokropnie w Halle wkurwiał xD
Ale on był ślepy i oglądał koncert na ekranie telefonu. Nawet przycisku wyłączenia flasha nie umiał trafić i ochroniarz my wyłączył.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

XD
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Fajna pamiątka, ale szczerze takich ludzi powinno sie wyrzucac z barierki.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Absolutnie się z tym zgadzam.
nugz
SMERF MARUDA

Rob pięknie kiedyś wykopał z ręki fona jakiemuś typowi, jest pewnie na YT :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ale to za flasha było, nie za nagrywanie per se.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Nigdy nie będę pochwalał telefonów, sle jeśli typ nikomu nie przeszkadzał, to dałbym takiemu pass. Wielu nie ma gestu, kiedy komuś wpierdala się fonem przed twarz, yebać.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Teraz fosa jest trochę zbyt szeroka, żeby sięgnąć ze sceny z buta :)

Gość, o którym pisał @caracalized ewidentnie nie widział sceny i oglądał ją "przez telefon". Trzymał go z 10cm od swojej twarzy. W pewnym momencie włączył mu się flash i od razu podszedł do niego ochroniarz, żeby ogarnąć temat świecenia. Z punktu widzenia artysty to musi być słabe jak ktoś stoi w pierwszym rzędzie i cały czas nagrywa.

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja nie wiedziałem, że ten typ był ślepy i nie widział sceny, zresztą nie zauważyłem czegokolwiek co by na to wskazywało. I powiedz mi, jak przez telefon on mógł ją lepiej widzieć? Dla mnie to brzmi jak abstrakcja jakaś.

Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie :mryellow:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Te zespoły zarabiają tyle hajsu i grają dla tylu osób, że jakbym ja grał w takiej kapeli, to by mi to latało. No ale to moja prywatna opinia.

Tak, tamten incydent miał miejsce w USA, a tam fosy często praktycznie w ogóle nie ma :)

Swoją drogą szkoda, że żaden z YT-owych stałych nagrywaczy z trybun nie wybrał się do Wawy/nie zarejestrował gigu, ale może zdecydowali się na niedzielny gig. Oni mają bdb jakość, no i wolę obraz z góry, niczego nie ucina.
Caracalized pisze: pt lip 31, 2026 8:45 pm Ja nie wiedziałem, że ten typ był ślepy i nie widział sceny, zresztą nie zauważyłem czegokolwiek co by na to wskazywało. I powiedz mi, jak przez telefon on mógł ją lepiej widzieć? Dla mnie to brzmi jak abstrakcja jakaś.

Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie :mryellow:
Czekamy. Ale pamiętaj, że Tolkien nie zawarł wszystkiego w LotR - potrzebny będzie też Silmarillion i Hobbit ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Poproszę dla mnie specjalny nano-akapit na końcu - podobało się? - TAK/NIE - dzięki! ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Caracalized pisze: pt lip 31, 2026 8:45 pm Ja nie wiedziałem, że ten typ był ślepy i nie widział sceny, zresztą nie zauważyłem czegokolwiek co by na to wskazywało. I powiedz mi, jak przez telefon on mógł ją lepiej widzieć? Dla mnie to brzmi jak abstrakcja jakaś.

Myślę, że to kwestia odległości. Gość zdjął okulary i widział wyraźnie tylko z minimalnej odległości. Tak podejrzewam. Oceniam na podstawie obserwacji jego zachowania. Co nie oznacza, że mnie to nie irytowało.

Caracalized pisze: pt lip 31, 2026 8:45 pm Swoją drogą, jestem w trakcie pisania ostatniej relacji, naprawdę długiej i epickiej takiej jak Lord of the Rings, więc jeżeli ktoś się niecierpliwi kiedy w końcu ją dodam to już tu piszę, że w ciągu najbliższych dwóch godzin mam nadzieję, że będzie :mryellow:

Będzie dla nugza idealnie na poranne posiedzenie :lol: Nie kojarzę, żebym kiedyś aż tak długo pisał. Chyba, że przy SPECJALu :lol:

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: pt lip 31, 2026 8:49 pm Poproszę dla mnie specjalny nano-akapit na końcu - podobało się? - TAK/NIE - dzięki! ;)
Nie, nic dla Ciebie nie przygotuję. Zwisa mi to, czy przeczytasz chociażby jedno zdanie z tej relacji. Każdy ma wolny wybór do tego co tu czyta i nie musisz na każdym kroku podkreślać jaki to zajebisty i ponad innymi jesteś, że nie marnujesz czasu na jakieś głupie wpisy i jakieś głupie forum i sobie mózgu nie trujesz.
ODPOWIEDZ