Podpisuję się pod tym. To chwila Jorna. Niech trwa.
Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Black Sabbath
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Mimo wszystko szkoda, że ze współpracy na linii Iommi-Martin stanęło na niczym.
Osobiście cieszylbym się gdyby nawet Black Sabbath ciągnęło dalej działalność z Iommim i Tony Martinem w składzie.
Zapewne wielu marudziłoby, że to nie to samo co z Osbourne'em. A Sharon raczej już by do tego nie dopuściła. Ale dla mnie wcielenie Black Sabbath z Martinem godnie reprezentowalo kapele z Birmingham.
Swego czasu nawet po cichu liczyłem na to, że w końcu uda mie się usłyszeć jakieś kawałki Black Sabbath z Martinem na wokalu...
Osobiście cieszylbym się gdyby nawet Black Sabbath ciągnęło dalej działalność z Iommim i Tony Martinem w składzie.
Zapewne wielu marudziłoby, że to nie to samo co z Osbourne'em. A Sharon raczej już by do tego nie dopuściła. Ale dla mnie wcielenie Black Sabbath z Martinem godnie reprezentowalo kapele z Birmingham.
Swego czasu nawet po cichu liczyłem na to, że w końcu uda mie się usłyszeć jakieś kawałki Black Sabbath z Martinem na wokalu...
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sharon prędzej wysłałaby mossad i drony na Martina, niż pozwoliła na Sabbath bez Ozzy'ego, a szkoda. Strasznie ta żydówa zagarnęła markę Sabbath, tak jakby bez Ozza nie było BS. Nawet na Back to the Beginning zero wzmianek o Dio, Martinie, Appice i innych...
Heaven and Hell mogłoby nawet powrócić z Martinem żeby się Sharonka nie pultała. Choć mam wrażenie, że znowu Tony nie wznowiłby projektu, do którego Dio był domyślnie zaproszony. Tak czy siak band o nazwie, dajmy na to, Headless Cross, mógł już spokojnie po 2017 wystartować i zagarniałby rzesze zaintersowanych. Słabo, że nie zebrali się na to.
The Devil You Know to jeden z najlepszych Heavy Metalowych albumów ostatnich 20 lat. Nie ma dyskusji. Absolutny monument przy którym 13 jawi się jako popierdołka.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Problem z Martinem jest taki, że przynajmniej jeszcze jakiś czas temu nie był w stanie śpiewać na żywo. W sensie, grał koncerty, ale miał wspomagającego wokalistę i ten typ robił naprawdę dużo. Wątpię, by Iommi pisał się na coś takiego. Ostatni krążek Martina, Throns, chyba w ogóle nie miał trasy promocyjnej. A to jest serio dobry materiał.
Temat H&H według mnie zamknął się w sposób naturalny wraz ze śmiercią Dio.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami! Tak mi się to spodobało że masz u mnie nominację na koniec roku
A pejsata szkapa wyrządziła tyle złego że szkoda strzępić ryja.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To chyba rzeczywiście zamyka temat występów live duetu Iommi&Martin, jesli tak jest to mega szkoda.Schizoid pisze: ↑pt lip 31, 2026 8:06 pm Problem z Martinem jest taki, że przynajmniej jeszcze jakiś czas temu nie był w stanie śpiewać na żywo. W sensie, grał koncerty, ale miał wspomagającego wokalistę i ten typ robił naprawdę dużo. Wątpię, by Iommi pisał się na coś takiego. Ostatni krążek Martina, Throns, chyba w ogóle nie miał trasy promocyjnej. A to jest serio dobry materiał.
Tutaj linki:
https://www.youtube.com/watch?v=0Ay7QMinhHk
https://www.youtube.com/watch?v=6C4FWx65TGc
https://www.youtube.com/watch?v=0Ay7QMinhHk
https://www.youtube.com/watch?v=6C4FWx65TGc
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Album który określiłbym słowem SZLACHETNY. Nagrany przed dojrzałych muzyków w sile wieku którzy mieli swój peak formy. Strasznie żałuję że Dio skończył jak skończył bo straciliśmy bardzo dużo dobrej muzyki.
A Sharon to jest jeden z największych szkodników wszechczasów w muzycznym showbiznesie. I nie chodzi tylko o to jak potraktowała resztę wokalistów Black Sabbath czy o Eddfest 2005
www.last.fm/user/darkfuneral18
*Eggfest, chciałeś powiedzieć 
Ale no jest straszna raszpla, ostatni pomysł Ozzy'ego-AI to już w ogóle przebił wszystko.
Ale no jest straszna raszpla, ostatni pomysł Ozzy'ego-AI to już w ogóle przebił wszystko.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Goje i tak będą płacić za filmiki i koncerty z AI Ozzym.
Przypominam, że ten pomiot szatana pozwalał szprycować Ozza absurdalną kombinacją leków, benzo, opiatów, wszystkiego co tylko big pharma wymyśliła i człowiekowi rozbitemu, walczącego z uzależnieniami zamontowała w domu ukryte kamery... a szkoda strzepic ryja.
Przypominam, że ten pomiot szatana pozwalał szprycować Ozza absurdalną kombinacją leków, benzo, opiatów, wszystkiego co tylko big pharma wymyśliła i człowiekowi rozbitemu, walczącego z uzależnieniami zamontowała w domu ukryte kamery... a szkoda strzepic ryja.
Powrót Martina to jedno, ale że Geezera nie zaprosil do składu...
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
W sumie wygląda na to, że Martin był brany pod uwagę:

Zapraszanie Geezera do składu miałoby sens, gdyby to był projekt będący jakimś przedłużeniem BS, jak właśnie H&H. Ale to jest solowy Iommi. Jorn to fajny wybór, choć prywatnie liczyłem na Hughesa.

Zapraszanie Geezera do składu miałoby sens, gdyby to był projekt będący jakimś przedłużeniem BS, jak właśnie H&H. Ale to jest solowy Iommi. Jorn to fajny wybór, choć prywatnie liczyłem na Hughesa.