Ależ cudownie buja ten nowy album Glenna, gdybym się wcześniej z nim zapoznał to może skusiłbym się na płytę z podpisem za 150 zł
08-10/09/2025 - Glenn Hughes - Kraków/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 08-10/09/2025 - Glenn Hughes - Kraków/Warszawa
Doskonałe wrzuty Krus, dzięki! Bardziej pasował Ci Kraków niż Warszawa?
Ależ cudownie buja ten nowy album Glenna, gdybym się wcześniej z nim zapoznał to może skusiłbym się na płytę z podpisem za 150 zł
W listopadzie zaplanowałem, że 8 IX skończę w Krakowie jeden urlop, a potem od razu pojadę na następny. Czyli, że mogę być na GH w Krakowie, a nie mogę w Wawie. No i kupiłem bilet do Studia. W Warszawie nawet mógłbym być, ale jednak nie dotarłem.
Dałem za CD 150 zyli i nie żałuję, choć autografik Mistrza już jeden miałem z dawnych lat. Extra płyta!
Dałem za CD 150 zyli i nie żałuję, choć autografik Mistrza już jeden miałem z dawnych lat. Extra płyta!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja również kupiłem album, ale w sklepie z 60 zł. Płacenie 150 zł za album z autografem, którego jeszcze nie dostaję osobiście, to dla mnie rzecz wykluczona. Sam album doskonały. Pamiętam, że Resonator mi nie podszedł, ale może warto dać mu szansę. Natomiast wcześniejsze albumy uwielbiam niemal w całości.
Pamiętam pierwszy koncert Hughesa na którym byłem, chyba AD 2018. Muzycznie było super (utwory Purpli), ale strasznie wkurzała mnie konferansjerka, bombardowanie miłością i jej ciągłe deklarowanie. Także pod tym względem było w Krakowie o wiele lepiej, bo temat owszem, pojawił się, ale nie zrobił wrażenia sztucznego. No i sporo fajnych historyjek o powstaniu utworów Mistrz nam zapodał.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Szacun za silny charakter!
Teraz trudniej będzie o jakiekolwiek autografy Mistrza 
GLENN HUGHES ANNOUNCEMENT
LIVE SHOWS CANCELLED
Rock and Roll Hall of Fame inductee Glenn Hughes announces his retirement from touring and live performances.
Upon his Doctor’s advice, Glenn will have to undergo heart surgery and has made the difficult decision to step back from live performances for the foreseeable future.
“This past year, I’ve had some health issues. The results from numerous MRIs, CT scans, and an echocardiogram have alerted my medical team, that I need another open-heart surgery. I really have no option and no choice as health is my number one priority. Grateful to have been chosen with a life full with the gift of music… Thank you for walking beside me.”
– Your friend Glenn
Życzę Mu zdrowia i dziękuję za tyle lat wspanialej kariery
GLENN HUGHES ANNOUNCEMENT
LIVE SHOWS CANCELLED
Rock and Roll Hall of Fame inductee Glenn Hughes announces his retirement from touring and live performances.
Upon his Doctor’s advice, Glenn will have to undergo heart surgery and has made the difficult decision to step back from live performances for the foreseeable future.
“This past year, I’ve had some health issues. The results from numerous MRIs, CT scans, and an echocardiogram have alerted my medical team, that I need another open-heart surgery. I really have no option and no choice as health is my number one priority. Grateful to have been chosen with a life full with the gift of music… Thank you for walking beside me.”
– Your friend Glenn
Życzę Mu zdrowia i dziękuję za tyle lat wspanialej kariery
Czyli mój pierwszy Hughes był też ostatnim... Dobrze że udało się zobaczyć.
Ostatnim koncertem Glenna był reunion z The Dead Daisies. Zespół opublikował pro shota sporej części tego gigu: https://www.youtube.com/watch?v=KsVG_D0Jjxk
Hughes jak zawsze super, emerytura konieczna, ale zdecydowanie przedwczesna
Pocieszam się faktem, że widziałem Glenna 2 razy solo: w 2024 set DP (i był to najlepszy koncert DP, jaki widziałem xD) i w 2025 przekrojówka. Do tego był też koncert przed Judasami z The Dead Daisies. Ale Black Country Communion nie udało się odhaczyć, a szkoda... Ale przynajmniej mam artefakt od Głosu Rocka
Zresztą jeden z bardziej cenionych przeze mnie fantów.
Hughes jak zawsze super, emerytura konieczna, ale zdecydowanie przedwczesna
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja widziałem Mistrza dwa razy. Raz solo w Progresji a raz z BCC…piękny to był koncert, nie zapomnę go nigdy.
Zdrowia mistrzu!
Zdrowia mistrzu!
Uuuuuuu.......
Czyli doskonałą decyzją było to że w zeszłym roku tłukłem się do Ołomuńca na BBC i tak się życie zawodowe poskładało że urlopu nie było i licząc koncert i dni pracy to w przeciągu 72h spałem może ze 3 godziny
Ale warto było. Koncert rewelacja, potem jeszcze Glenna w KRK ustrzeliłem. Echh..... swoje chłop zrobił. Może sobie jakiś koncert DP MKIII albo MKIV zapodam wieczorem ......
Czyli doskonałą decyzją było to że w zeszłym roku tłukłem się do Ołomuńca na BBC i tak się życie zawodowe poskładało że urlopu nie było i licząc koncert i dni pracy to w przeciągu 72h spałem może ze 3 godziny
Ale warto było. Koncert rewelacja, potem jeszcze Glenna w KRK ustrzeliłem. Echh..... swoje chłop zrobił. Może sobie jakiś koncert DP MKIII albo MKIV zapodam wieczorem ......
Wchodzimy w ten okres który mój kolega nazwał ostatnio ostatnim pięcioleciem po którym nastąpi muzyczny Ragnarok.
Coś w tym jest że za 5 lat obudzimy się w innym muzycznym świecie już bez Maiden, Priest, Scorpions, Deepn Purple czy Metallica.
Coś w tym jest że za 5 lat obudzimy się w innym muzycznym świecie już bez Maiden, Priest, Scorpions, Deepn Purple czy Metallica.
www.last.fm/user/darkfuneral18
tu jest cały set Purplowy z tego koncertuSchizoid pisze: ↑śr sie 05, 2026 1:59 pm Ostatnim koncertem Glenna był reunion z The Dead Daisies. Zespół opublikował pro shota sporej części tego gigu: https://www.youtube.com/watch?v=KsVG_D0Jjxk
https://youtu.be/fLFyHbqrUY8?si=jIK5_1bMlZqKWWob
Mam nadzieję, że DD wydadzą całość na BR. To byłby historyczny materiał
Zdecydowanie powinni. To nie było planowane, ale koniec końców koncert był godnym pożegnaniem Glenna ze sceną. Jego dorobek ze Stokrotkami jest bardzo spoko, a przy okazji udało mu się zagrać numery, dzięki którym zapisał się w historii rocka. Jak najbardziej brzmi jak materiał na live album.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A i tak BTW na październik mają dalej zapowiedziany kolejny taki koncert z Glennem na wokalu. I jeszcze tego nie zrzucili (a oświadczenie Glenna przeprostowali przez stronę DD) - a jeszcze dodali że pojawi się Gilby Clarke.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kurwa mega szkoda, facet był najlepszym Deep Purple na żywo
A nie, dobra - odszczekuje. Glenn napisał w oświadczeniu że to jednak spada