Mercyful Fate

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Mercyful Fate

Post autor: Schizoid »

Przed ostatnim MF oglądałem jakiś uber chujowy pop-punkowy węgierski zespół Alvin i Wiewiórki, ja naprawdę przeżyłem już chyba wszystko i nic mi nie jest straszne :lol: Dobrze, że chociaż wcześniej grało Death Angel.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Caracalized pisze: pt sie 07, 2026 11:05 pm
Kevin18 pisze: pt sie 07, 2026 11:03 pm
Mam info że Mercyful będzie headlinerem Brutal Assault w Czechach, kawałeczek od naszej granicy ;)
Nie lubię takich festiwali i tam chyba nawet biletów jednodniowych nie ma, więc Brutala na moim radarze raczej nie będzie. Wolę już do Gdańska się przejechać.
Sa jednodniowe i jest to naprawde super festiwal, Mystic do Brutala nie ma zupelnie startu. Wszystko w Gdansku jest poziom niżej, a dzwiek 8 poziomow niżej
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: pt sie 07, 2026 11:49 pm Przed ostatnim MF oglądałem jakiś uber chujowy pop-punkowy węgierski zespół Alvin i Wiewiórki, ja naprawdę przeżyłem już chyba wszystko i nic mi nie jest straszne :lol: Dobrze, że chociaż wcześniej grało Death Angel.
Bys na Maiden jezdzil....

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na Maiden najgorsze, na co możesz natrafić, to jakieś wytatuowane typy, których muzyka w 50% składa się z breakdownów. Ale ostatecznie jest to lepsze od bandy Węgrów grających pop punk (samo to jest rzygiem), z którego jeszcze nic nie idzie zrozumieć: https://www.youtube.com/watch?v=6jwMId_2G40

I tak przez godzinę :roll:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdecydowanie lepsze niż killshit, avatar i lord of the Lost. Niemniej mocny wybor na otwieranie przed MERCYFUL FATE XD

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dobra, zapomniałem o tym błaźnie cosplayującym Brandona Lee, jak tylko go widzę, to mam ochotę dać mu w mordę

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kilka dni temu na YT wleciał profesjonalnie uwieczniony występ Mercyful Fate na Bloodstock 2022, pewnie tytułem podgrzania atmosfery po ostatnim ogłoszeniu: https://www.youtube.com/watch?v=G-sNi6X4yKk&t=2662s

Fajnie, że mamy kolejny (już drugi z tej samej trasy) zapis gigu MF, ale dźwięk niestety płaski i wybrakowany w kwestii dołów. Wacken brzmi dużo lepiej, setlista ta sama, z minimalnie zmienioną kolejnością utworów.

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Schizoid pisze: śr sie 19, 2026 1:37 pm Kilka dni temu na YT wleciał profesjonalnie uwieczniony występ Mercyful Fate na Bloodstock 2022, pewnie tytułem podgrzania atmosfery po ostatnim ogłoszeniu: https://www.youtube.com/watch?v=G-sNi6X4yKk&t=2662s

Fajnie, że mamy kolejny (już drugi z tej samej trasy) zapis gigu MF, ale dźwięk niestety płaski i wybrakowany w kwestii dołów. Wacken brzmi dużo lepiej, setlista ta sama, z minimalnie zmienioną kolejnością utworów.
Nic dodać nic ująć. Nawet powieka mi nie drgnęła. Powtórka z Wacken i to z gorszym dźwiękiem. Nic się u mnie nie podgrzalo ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
ODPOWIEDZ