11/08/2026 - Savatage (+ Nevermore, Armored Saint) - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 11/08/2026 - Savatage (+ Nevermore, Armored Saint) - Warszawa
Ma ktoś 1 bilet na sprzedaż?
- Frank Drebin
- -#Clansman

Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale to jest pod dachem a nie na letniej, no nie? Szykuje się niezła sauna.
FotD = TOP5 albumów Maiden
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Pod dachem, współczuję.
Wytrwałości! Na Suede można było zawiesić siekierę w powietrzu, a nie było wtedy zbyt gorąco na zewnątrz.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak mnie to wkurwia, że koncerty się wyprzedaja, branża ma boom, a Janusz prezes dalej nie wstawil klimatyzacjiFrank Drebin pisze: ↑czw sie 06, 2026 1:21 pm Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale to jest pod dachem a nie na letniej, no nie? Szykuje się niezła sauna.
Klima jest dla zarządu Areczku.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
Warn za nieuważne czytanie tematu, pisałem o tym kilka dni temu 
Widziałem post na FB datowany na jakieś 10 minut przed moim wpisem, uznałem że świeża informacja 
- johnny_o
Gdzie tam, johnny zawsze pierwszy 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na Brutalu Nevermore rewelacja. Turek ma niesamowity głos, świetnie to wszystko wypada, takie reuniony można robić.
Odkupie jeden bilet 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Napisz do mnie jutro bo chyba nie uda mi sie dotrzec
Jest duża szansa, że będę mieć jeden bilet do sprzedania. Powinno się wyjaśnić za jakieś 30 minut
System się zawiesił i faktycznie mam jeden dodatkowy bilet. Puscilem na alebilet pl
Jeszcze tyle ludzi w Progresji kwadrans po starcie pierwszego supportu nie widziałem...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Juz się kolo mnie wpycha polskie bydło chamstwo
- blackcocker
- -#Moderator

Koncert absolutnie genialny, nie spodziewałem się aż takiego rozpierdolu. Progresja, jak na jej standardy, nagłośniona wybitnie. Set bardzo mi się podobał, wykonawczo... Wiadomo, że numerów Jona nie da się zaśpiewać jak Jon, ale cała reszta? Perfekcja w każdym calu. Wspaniały wieczór.
Pozdro Żelazny, z którym udało się zbić piąteczke i odlać ramię w ramię, wielkie pokłony dla barsiarza, dzięki któremu zdążyłem na wcześniejszy pociąg i będę w stanie pospać chwilę dłużej
Nadredaktor cały i zdrów, dalej ciśnie po Senjutsu, więc wszystko w jak najlepszym porządku.
Nic nie złapałem
Pozdro Żelazny, z którym udało się zbić piąteczke i odlać ramię w ramię, wielkie pokłony dla barsiarza, dzięki któremu zdążyłem na wcześniejszy pociąg i będę w stanie pospać chwilę dłużej
Nadredaktor cały i zdrów, dalej ciśnie po Senjutsu, więc wszystko w jak najlepszym porządku.
Nic nie złapałem
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Frank Drebin
- -#Clansman

W końcu udało się zobaczyć na żywo jeden z TOP10 ulubionych zespołów.
Zacznę od minusów: zgodnie z oczekiwaniami Progresja nabita prawie pod korek i było w opór gorąco. Za klinatyzację standardowo robiły niewydolne wiatraki i otwarte drzwi. A klub nabity pod korek "tylko" prawie, bo np. na Candlemass było chyba więcej osób. Aż dziwne że organizatorzy nie upchnęli jeszcze ze 200 uczestników, widać nie zależy im na zarobku
A tak na poważnie: robienie takiej sauny w lato powinno być karane.
Armored Saint - dobry występ, ale chciałoby się napisać "grali za krótko, aby oceniać".
Nevermore - to znacznie bardziej intensywna muzyka i dźwięk przy szybszych partiach bardzo się zlewał. Na szczęście gitara mistrza Loomisa była nagłośniona dobrze, a nowy wokalista wypadł absolutnie rewelacyjnie, momentami brzmiał bardzo podobnie jak Dane, pięknie wyciągał górki, ekstraklasa. Czekam na Nevermore w Polsce z dłuższym setem i w lepszych warunkach akustycznych.
I wreszcie Savatage, prawie 2 h muzycznej magii, bardzo dobre nagłośnienie, świetny, przekrojowy set: od Jezusa po Strange Wings, od Unusual i Warriors po Magellana i Belive z wideo fragmentem z Jonem Olivą. Cały zespół w rewelacyjnej formie. Trochę rozpraszały AIowe, zbyt jaskrawe filmiki, zresztą podczas Handful doszło do zabawnej wtopy, bo wyświetlili logo Armored Saint. Dodatkowo podczas Warriors pojawiła się plansza z okładką Sirens. Ale poza tym absolutne mistrzostwo świata, koncertowy poziom Maiden.
Zacznę od minusów: zgodnie z oczekiwaniami Progresja nabita prawie pod korek i było w opór gorąco. Za klinatyzację standardowo robiły niewydolne wiatraki i otwarte drzwi. A klub nabity pod korek "tylko" prawie, bo np. na Candlemass było chyba więcej osób. Aż dziwne że organizatorzy nie upchnęli jeszcze ze 200 uczestników, widać nie zależy im na zarobku
A tak na poważnie: robienie takiej sauny w lato powinno być karane.
Armored Saint - dobry występ, ale chciałoby się napisać "grali za krótko, aby oceniać".
Nevermore - to znacznie bardziej intensywna muzyka i dźwięk przy szybszych partiach bardzo się zlewał. Na szczęście gitara mistrza Loomisa była nagłośniona dobrze, a nowy wokalista wypadł absolutnie rewelacyjnie, momentami brzmiał bardzo podobnie jak Dane, pięknie wyciągał górki, ekstraklasa. Czekam na Nevermore w Polsce z dłuższym setem i w lepszych warunkach akustycznych.
I wreszcie Savatage, prawie 2 h muzycznej magii, bardzo dobre nagłośnienie, świetny, przekrojowy set: od Jezusa po Strange Wings, od Unusual i Warriors po Magellana i Belive z wideo fragmentem z Jonem Olivą. Cały zespół w rewelacyjnej formie. Trochę rozpraszały AIowe, zbyt jaskrawe filmiki, zresztą podczas Handful doszło do zabawnej wtopy, bo wyświetlili logo Armored Saint. Dodatkowo podczas Warriors pojawiła się plansza z okładką Sirens. Ale poza tym absolutne mistrzostwo świata, koncertowy poziom Maiden.
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wiem co musi się wydarzyć, żeby prezes janusz coś z tym zrobił. Klub jest oblegany, odbywają się w nim co chwilę wyprzedane gigi, jest scena letnia, która na pewno generuje mocną kasę, team Progresji produkcyjnie ogarnia też inne gigi, no nie wierzę że w tym wszystkim nie znajdzie się nadwyżka, której część można przeznaczyć na klimatyzację.A tak na poważnie: robienie takiej sauny w lato powinno być karane