The Night Eternal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
The Night Eternal
Nie ma tematu o tej kapeli, a wspominając sobie relacje z ich trasy z Lucifer i Tanith, wydaje się, że są tu raczej lubiani.
21 sierpnia premiera nowego albumu Cold Velvet. Jeden singiel już jest (według mnie banger), a następny będzie wypuszczony za dwa tygodnie. Na jesień trasa z Mesą po Europie, ale niestety bez Polski. Marzenie? Trasa z Unto Others. Weszłaby jak złoto. Liczę, że może też ktoś ich weźmie na support (Paradise Lost?).
21 sierpnia premiera nowego albumu Cold Velvet. Jeden singiel już jest (według mnie banger), a następny będzie wypuszczony za dwa tygodnie. Na jesień trasa z Mesą po Europie, ale niestety bez Polski. Marzenie? Trasa z Unto Others. Weszłaby jak złoto. Liczę, że może też ktoś ich weźmie na support (Paradise Lost?).
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Re: The Night Eternal
Singla słuchałem. Fajny numer. Liczę, że album będzie trzymał poziom.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja singla jeszcze jakoś nie słuchałem, ale na pewno to zmienię. Głupio, że tyle czasu do pełniaka. Nie lubię tak długich oczekiwań na premierę. IMO singiel powinien wlecieć z miesiąc przed całością i tyle
Poprzednie krążki mi się podobały, więc liczę na to, że ten też siądzie elegancko. A koncert w Polsce... No, ja bym powiedział, że w kontekście ostatniej trasy, to jest wręcz wymagany
EDIT:
Ok, przesłuchane. Singiel jest w porządku, choć Prince of Darkness czy Take Me Over to to nie jest.
Poprzednie krążki mi się podobały, więc liczę na to, że ten też siądzie elegancko. A koncert w Polsce... No, ja bym powiedział, że w kontekście ostatniej trasy, to jest wręcz wymagany
EDIT:
Ok, przesłuchane. Singiel jest w porządku, choć Prince of Darkness czy Take Me Over to to nie jest.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nowe
https://www.youtube.com/watch?v=V-WGjsrM_HU
Wolne i przebojowe. Trochę takie radiowe. Mi się natomiast bardzo podoba. Płyta będzie hulała niemiłosiernie.
https://www.youtube.com/watch?v=V-WGjsrM_HU
Wolne i przebojowe. Trochę takie radiowe. Mi się natomiast bardzo podoba. Płyta będzie hulała niemiłosiernie.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Bardziej mi pasował Where This World Ends, ale Spell też fajny. Z niecierpliwością czekam na album.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Posłuchałem sobie trochę prowadząc wczoraj samochód i dzisiaj rano w robocie. W tych nowych numerach wokal jest trochę czytelniejszy. To mi pasuje. Dobrze się słucha.
Już po północy posłuchałem trochę nowego wydawnictwa, a dziś od rana leci. Świetnie się słucha tej płyty. pz? Schizoid? Obczajaliście?
A
B
C
D
E
B
C
D
E
U mnie właśnie gra. Póki co bardzo porządnie. Zobaczyłbym ich na żywo z tym materiałem. Szkoda że Berlin sold out, bo odhaczyłbym przy okazji autorów mojego albumu roku 2025 
No szkoda, że ta trasa z Mesą nie zachaczy o nic u nas. Liczę na przyszły rok, solowo z pełnym repertuarem.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Last Candle znakomite. Chyba mój ulubiony z płyty. Chociaż pewnie parę razy jeszcze się zakręci zanim wybiorę pewnego faworyta.
A, no i w Watcher... wejście na zwrotkę jest nuta w nutę jak w Give in to Me Króla Popu. Urocze 
Posłuchane. Bardzo równa, bardzo bangerowa, hula jak złoto. Choć nie mogę się oprzeć wrażeniu, że logiczną finalizacją tego stylu jest "A Heartless Portrait" Evergrey. Tom Englund nawet śpiewa z podobną manierą, ale jest o stokroć lepszym wokalistą. Warto 
Mnie w Watcher troszkę drażni ten głos "potwora". Brzmi trochę tanio. Na szczęście to tylko mankament.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- blackcocker
- -#Moderator

Przeelegancki album im wyszedł. Single jakoś mnie nie porwały, ale w całości dobrze siedzą. Będzie wracane. Oby plany zaliczenia trasy u boku najpiękniejszej Messy wypaliły 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
No, naprawdę porządny materiał. Jeden odsłuch to trochę za mało na głębsze przemyślenia, ale podoba mi się ten materiał. Eurydyka chyba najlepiej mi siadła, tam te aranże są rodem ze środkowego/późnego Paradise Lost
Do końca roku na pewno trochę odsłuchów się nazbiera 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
bez kitu, wlasnie leci pierwszy odsluch i mysl "skad ja to znam"
sam materiał bardzo zacny
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01