Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: Schizoid »

Bon Dzosef pisze: wt sie 18, 2026 2:48 pm Kurwa, to był piekny wieczur. I jeszcze ta wyszarpana ochroniarzowi kostka Zioła, która jak sprawdzilismy jest w moim wieku i starsza od Ciebie xD . Niesamowity koncert, wokal Króla był absolutnie szokująco dobry, jeszcze po covidowej przerwie...
Też mam tę kostkę :) Faktycznie, jest to niespodziewany artefakt, bo o ilu fantach można powiedzieć, że są tak stare? W 2027 pewnie już nie będzie grał na resztkach z 90s. Zresztą na pewno Hank, a może i Mike, potem grali na nowych wzorach (Hank na pewno miał DBtO). Mi jeszcze potem wpadła kostka Shermanna i ona też jest taka dość prymitywna, ale już chyba nie jest "z epoki", o ile dobrze kojarzę.

W zasadzie te dwie kostki zamknęły temat tego, co chciałem mieć z fantów koncertowych. No, potem jeszcze miło było uzyskać kostkę Glenna Hughesa, bo jednak wielka postać i w 2022 Węgier-żebrak mi zajebał przeznaczony dla mnie plastik, ale zasadniczo po tamtej trasie MF mam wszystko, co bym chciał mieć i co było w moim zasięgu.

I też bardzo dobrze wspominam tamtego Mystica. Pamiętam wejście na Elektryków pierwszego dnia festu, to było wspaniałe uczucie, a jednocześnie niedowierzanie, że to już się dzieje... Piękna chwila, a potem przyszły jeszcze piękniejsze.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 10:34 am Tu muszę wspomnieć o pewnym urazie - podczas Megadeth na bemowskim Big 4 poszedłem z kumplem na piwo i do dziś mnie to prześladuje.
O żesz... Wyjść na stadionowego sikacza w czasie Megadeth to jak wyjść z własnego ślubu tuż przed „tak”, żeby sprawdzić, czy w aucie szyby domknięte.
W każdą rocznicę tego dramatu kumpel powinien stawiać Ci zarąbistego rzemieślniczego stouta w ramach przeprosin za ten sabotaż :mryellow:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Cold pisze: wt sie 18, 2026 8:47 pm
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 10:34 am Tu muszę wspomnieć o pewnym urazie - podczas Megadeth na bemowskim Big 4 poszedłem z kumplem na piwo i do dziś mnie to prześladuje.
O żesz... Wyjść na stadionowego sikacza w czasie Megadeth to jak wyjść z własnego ślubu tuż przed „tak”, żeby sprawdzić, czy w aucie szyby domknięte.
Wg stanu na dziś jakaś 1/3 panów młodych by tak chętnie zrobiła ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

No i dzisiaj to nastąpiło - udało mi się zaliczyć 26 koncertów w 2026 roku ;) Osobisty roczny rekord już przy Savatage przebiłem.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

brawo Ty!!

Właśnie wróciłem z Filharmonii, z koncertu w ramach festiwalu "Chopin i jego Europa". Poza Chopinem muzyka powstała w XX wieku, Penderecki i Szostakowicz. Znakomite granie, wcale nie tak odległe od metalu, jakby na pierwszy rzut ucha sądzić ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ