https://www.davidtibet.com/pages/live-channellings
06/03/2027 - Current 93 - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Caracalized
- -#Assassin

06/03/2027 - Current 93 - Gdańsk
Info ze strony Davida Tibeta, więc coś musi być na rzeczy z tym terminem, tylko poza nią nigdzie indziej żadnej oficjalnej informacji o tym koncercie nie ma. Ale niech ten temat zostanie, w ciągu najbliższych paru miesięcy coś więcej powinno być wiadome i jeszcze w grudniu manichean pisał, że Tibet wspomniał w odpowiedzi na czyjś komentarz na insta o koncercie w Polsce początkiem 2027 roku. I jak teraz wiadomo, miałby być on w Gdańsku w klubie Stary Maneż, do tego miasta C93 ze swoją sztuką jeszcze nie zawędrowali 
Re: 06/03/2027 - Current 93 - Gdańsk
Bardzo północna opcja się wylosowała. Takie uroki realizowania zasady grania raz na większe polskie miasto. Lokacja nie pode mnie, plus raczej bym rozważał IQ dzień później w Wwa bez noclegu. Ale spoko, że w końcu odkrył karty co do koncertu w PL. W sumie przy popycie na jego muzykę tutaj mógłby u nas dwie daty grać, nie widzę totalnie przeciwwskazań ku temu
(inb4 ogłosiłby Szczecin
)
- Caracalized
- -#Assassin

Też wolałbym południe albo Wawę, ale i tak mnie tam nie zabraknie, o ile do tego koncertu dożyję. I powierzchniowo ten klub jest podobny do Palladium to myślę, że wystarczy, a frekwencję i tak trochę zagraniczniaków zrobi. Stolica lokalizacyjnie jest lepsza dla każdego to trochę chętnych na ostatni koncert w Polsce się znalazło, a do Gdańska ludziom z południa nie będzie się chciało raczej ruszać, a nawet i z warszafki niekoniecznie, no ale zobaczymy jak będzie z zainteresowaniem. I w ogóle ciekawe, że nie licząc Warszawy każdy ich gig w tym kraju odbywał się na południu, więc można powiedzieć, że ta północ prędzej czy później być musiała 
I wg. tibetowskiej strony jeszcze w Edynburgu mają być za rok. Kuuuurde, jak do marca mógłbym jeszcze dożyć tak do kolejnego września już mi się nie chce
Trzeci rok z rzędu mają mieć koncert na początku września, więc widzę, że nową tradycję sobie zrobili xD
I wg. tibetowskiej strony jeszcze w Edynburgu mają być za rok. Kuuuurde, jak do marca mógłbym jeszcze dożyć tak do kolejnego września już mi się nie chce
Dobrze że nie Wawa, bo jeszcze miałbym dylemat, czy nie wybrać zamiast IQ
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Caracalized
- -#Assassin

Na IQ (too high) zawsze można dzień wcześniej do Poznania pojechać