Skład Festiwalu cz. 2

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Skład Festiwalu cz. 2

Post autor: WICKER MAN »

Pink pisze:Mamy 4 zagraniczne kapele - powinna byc jeszcze jedna (liczę na Mastodon)
Raczej nie ma co liczyć na inne zespoły. Zamiast zagranicznego będą 2 polskie. :)
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Nieeeee blagammmmmm 4 raz musze ich ogladac, za jakie grzechy ?? ?? ?? ??
:evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

No to jeśli bedzie 7 kapel (ewentualnie 8 ) to o której to sie wszystko zacznie?/ aha i czy ze względu na to że jest to mimo wszystko festiwal to Maiden nie zagrają krótszego setu??

Aha, Wicker wiesz moze co z tym sektorem w końcu??
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bartdeath »

WICKER MAN pisze:
Bartdeath pisze:W świetle odwołanego konceru Judas Priest ,idealnym rozwiązaniem
byłoby dorzucić ich do zestawu.
Wiem, że jest to raczej nie realne , ponieważ plany mają zapewne inne ,
ale pomarzyć zawsze można.
Co za koncert Kreator Judas priest Iron Maiden!!!!!
:roll: Myślisz, że Priest zgodziliby się grać przed Maiden? Kiedyś to IM otwierali ich koncerty. :P :twisted:
Wicker ,to tylko moje marzenia. :rocx
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Pink pisze:No to jeśli bedzie 7 kapel (ewentualnie 8 ) to o której to sie wszystko zacznie?/ aha i czy ze względu na to że jest to mimo wszystko festiwal to Maiden nie zagrają krótszego setu??

Aha, Wicker wiesz moze co z tym sektorem w końcu??
Myślę, że bramy zostaną otwartę najwcześniej koło 12-13, ale to tylko moje zdanie. ;)
Maideni na pewno zagrają pełny set - wiele razy występowali na większych festiwalach i nie było z tym problemu. :P

Co do sektora to z moich informacji wynika, że będzie. Dowiem się jeszcze raz skoro nie jesteście tego pewni. ;) Co do opasek to szczegóły poznamy bliżej koncertu.
Bartdeath pisze:Wicker ,to tylko moje marzenia. :rocx
Grzeszysz pisząc, że Priest powinni grać przed Maiden. :P :twisted:
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

WICKER MAN pisze:
Pink pisze:Mamy 4 zagraniczne kapele - powinna byc jeszcze jedna (liczę na Mastodon)
Raczej nie ma co liczyć na inne zespoły. Zamiast zagranicznego będą 2 polskie. :)
W końcu Mystic na swojej stronie obiecywał Ironów i 5 zagranicznych kapel. Jeśli będą 4 to idę z nimi do sądu, bo bilet kupiłem z myślą o ujrzenie właśnie IM i 5 kapel zza granicy :twisted:
Awatar użytkownika
_drupi_
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: _drupi_ »

Jest !! Frontside, zarbiscie :twisted: mi tam sie podoba hardcorowe granie :twisted:
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

Do Wickera:
Sorry ale nie przypominam sobie , żebym mówił o jakiejś kolejności.
Kreator ,Destruction i Sodom kilka lat temu się jakoś dogadały.
Dlaczego nasze gwiazdy by nie mogły.Wiem menagment, itd.

:rocx :rocx :rocx
Taki Mystic zabija!!!!!

:solo :solo :solo
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

IRON MAIDEN
NIGHTWISH
KREATOR
BEHEMOTH
PRIMAL FEAR
FRONTSIDE
DRAGONFORCE

Mam rozumieć że to już peły skład festiwalu ??
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

"PRIMAL FEAR i FRONTSIDE uzupełnią skład Mystic Festival !!!"
czyli ze to juz wszystko, nic wiecej nie bedzie
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

WICKER MAN pisze:
Metalophil pisze:skoro Judas nie zapelnia Spodka to Nightwish by zapelnil?
a Kreator z tego co wiem to wystepuje raczej w klubach(np. w katowickim Mega Klubie) - z czego wynika ze organizator ich koncertu nie odwazylby sie "puscic" ich w hali na 9000.
Priest zapełnia Spodek bez problemu. :roll: :P
Priest nie zapełniłby Spodka, w ostatnich dniach przed koncertem w całych Katowicach było jescze mnóstwo biletów.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bartdeath pisze:Do Wickera:
Sorry ale nie przypominam sobie , żebym mówił o jakiejś kolejności.
Ok, zwracam honor. :P ;)
Cóż, do tej pory próby doprowadzenia do wspólnej trasy "co-headlining" Maiden i Priest jakoś nie wypaliły...
Rainmaker. pisze:Priest nie zapełniłby Spodka, w ostatnich dniach przed koncertem w całych Katowicach było jescze mnóstwo biletów.
W Katowicach mogło być dużo biletów, bo doszły zwroty itp. W systemie TicketPro nie było już ich na kilka dni przed koncertem (a raczej datą odwołanego koncertu :? ). Na pewno poszło minimum 8.000 biletów czyli Spodek byłby wypełniony (i będzie jak przyjadą w sierpniu/wrześniu). :P
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

Wicker chciałbym usłyszeć Twój komentarz na temat składu festiwalu.
Jeśli możesz, oceń poszczególnych wykonawców. Nie myślę tutaj o gwiazdach tylko o ,,mniejszych" zespołach.
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Sent_from_the_Beast pisze:"PRIMAL FEAR i FRONTSIDE uzupełnią skład Mystic Festival !!!"
Wydaje sie, ze to juz koniec - najwyzszy czas. Za miesiac impreza a trzeba jeszcze wydrukowac i porozklejac plakaty
El Dorado

Post autor: El Dorado »

MaYeR pisze:
Sent_from_the_Beast pisze:"PRIMAL FEAR i FRONTSIDE uzupełnią skład Mystic Festival !!!"
Wydaje sie, ze to juz koniec - najwyzszy czas. Za miesiac impreza a trzeba jeszcze wydrukowac i porozklejac plakaty
no ale 5 zagranicznych zespołow gra co nie?? :P
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

WICKER MAN pisze:
Rainmaker. pisze:Priest nie zapełniłby Spodka, w ostatnich dniach przed koncertem w całych Katowicach było jescze mnóstwo biletów.
W Katowicach mogło być dużo biletów, bo doszły zwroty itp. W systemie TicketPro nie było już ich na kilka dni przed koncertem (a raczej datą odwołanego koncertu :? ). Na pewno poszło minimum 8.000 biletów czyli Spodek byłby wypełniony (i będzie jak przyjadą w sierpniu/wrześniu). :P
Jakie zwroty itp... zwroty są dopiero teraz jak odwołali koncert. Natomiast jak kupowałem bilet w Spodku, niecałe dwa tygodnie przed koncertem, to widziałem że są jescze bardzo gruble bloczki tych biletów. Dla porównania dodam tylko tyle; dobrze że nie zwlekałem z zakupem biletu na Maiden w 2003 r. bo wtedy bileciki bardzo szybko poszły :wink:
Awatar użytkownika
Wiśnia
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Wiśnia »

Jak tak patrze na ten spis zespołów, które zagrają to sobie myśle tak : na co wy ludzie narzekacie? Macie Iron Maiden, macie Nightwisha, macie Kreatora - i to są dobre zespoły, nie muszą się wszystkim podobać bo nie ma takiej możliwości, żeby wszystkim się podobały, ja też nie lubie tych zespołów (poza Maidenami), ale są to zespoły, które mają fanów w Polsce i o to chodzi, ktoś przyjdzie na Maidenów, a ktoś na Kreatora i jest lepsza frekwencja. Poza tym Primal Fear jest całkiem fajnym zespołem, a Behemoth to chyba jeden z lepszych polskich zespołów tego typu. Frontside i DragonForce to dlatego są bo festiwal to festiwal i powinno grać dość sporo zespołów, a wiadomo, że Mystic nie ściągnie do Polski dziesięciu wielkich gwiazd. To, że promocja jest do dup* to już inna sprawa.
Osobiście uważam, że to jeden z najlepszych festiwali jaki mamy okazje zobaczyć w Polsce od wielu lat (właściwie to nie przypominam sobie żadnej aż tak dużej imprezy w naszym kraju).
To się rozpisałem, ale może uświadomi to kilku osobom, że Mystic wcale nie dał dup* i zorganizował bardzo dobry jak na Polskie warunki festiwal. Taka jest moja skromna opinia na ten temat.

Chciało się to komuś czytać? :D
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

mi się chciało :D
tak, tu wypada się zgodzić, można psioczyc trochę, ale co racja to racja,w Polsce nie ma duzych imprez i takie inicjatywy są bardzo cenne!
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

OK> wszystkie te kapele znam i z chętnie je zobacze, ale po co te obietnice ze strony organizatora.Miało być 5 super kapel , a są max 2.
Miało być tak pięknie , a jest pewien niedosyt.Widocznie Mystic się asekuruje , w razie słabej sprzedaży biletów . :cry:

.
Mimo tych całych narzekań dziękuje im ,że się zdecydowali pierwszy raz w ich karierze , na organizację tak dużego przedsięwzieńcia. DZięki temu my mamy o czym pisać i czym się podniecać.
Awatar użytkownika
Slav The Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Slav The Great »

Tez to przeczytałem.I masz racje,ale ja narzekam dlatego,ze patrze na to wyłacznie z mojego punktu widzenia.Co oznacza ze poza IM to lepiej by było gdyby nic nie grało.Naprawde nie przepadam za reszta zespołów.I to mnie drażni.Mam zastrzezenie co do tego o polskich warunkach.Według mnie nie mozna myslec,ze to Polska i tu maja byc gorsze kapele.Polska jest krajem gdzie gdyby sie bardzo chciało odwaliłoby sie koncert na miare Rock am Ring.

ps.mam nadzieje,ze nie przesadziłem :lol:
ODPOWIEDZ