jaką płytę kupić?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: jaką płytę kupić?
Cos czuje ze chlopakowi tylko pomieszamy w glowie ale ja mowie zeby kupowal Somewhere In Time - IMO najlepszy album Maiden 
Większość poleca BNW, a RiR to BNW i bonusy :].
-
HeavyHeart
- -#Prodigal son

a ja polecę absolutnie najlepszy The Number Of The Beast
<nie ma konkurencji>
<nie ma konkurencji>
Ja pierwsy kupiłem Dance Of Death i sie nie zawiodłem. Polecam napewno. Głównie kupiłem dlatego iż podobał mi się teledysk Wildest Dreams i ciągle wałkowałem tą piosenkę ale wkońcu ileż można. No i bardzo dobrze, że mi się znudziła. Potem są równie dobre hity takie jak Rainmaker No More Lies DoD, Paschendale. Polecam bierz w ciemno Dance Of Death. Napewno się nie zawiedziesz.
-
HeavyHeart
- -#Prodigal son

buhahaha chłopak zaraz straci orientację bo każdy poleca mu inny krążek
The Number Of The Beast , Seventh Son Of A Seventh Son, Brave New World - zdaniem większości najbardziej godne polecenia.Albumy z Paulem DiAnno i Blazem na wokalach pozostawiłbym do póżniejszego zapoznania. :solo
...więc najlepiej będzie jak kupi Best of the beast. Zobaczy co mu się naprawdę spodoba, poszuka płyt na których są te piosenki (które mu sie podobają) i se kupi to co naprawdę chce, a nie to co mu inni radząHeavyHeart pisze:buhahaha chłopak zaraz straci orientację bo każdy poleca mu inny krążek
Brave New World ...
Virtual X| ...
Virtual X| ...
Ja raczej bym nie polecal na poczatek plyty z Blazem na wokalu...Putra pisze: Virtual X| ...
Od siebie daje Brave New World ewentualnie Rock In Rio. Chociaz kupno skladanki wydaje sie byc najlepszym wyjsciem.
Ja pisze co ja polecamkocian_jr pisze:Ja raczej bym nie polecal na poczatek plyty z Blazem na wokalu...Putra pisze: Virtual X| ...
Od siebie daje Brave New World ewentualnie Rock In Rio. Chociaz kupno skladanki wydaje sie byc najlepszym wyjsciem.
piotrekkaz nie słuchaj ich
"Piece of Mind" i nie ma mocnych .....
A przy ' Flight of the Icarus' sam odlecisz
Naprawdę, płytka godna polecenia.
A przy ' Flight of the Icarus' sam odlecisz
- nomad85
- -#Prisoner

No właśnie an Piece of Mind jest najwiecej utworów tzw. klasyków Trooper ,Flight of Icarus (kocham ten kawałek !!!) ,Revelations, Where Eagles Dare itd. ,ale ja polecam Powerslave bo lepszego utworu jak Ryme of the Ancient Mariner ironi nie zagrali .Ewentualnie Seventh Son ,ale go trzeba słuchać w całości
No to chyba zamiast pomóc, nieźle namieszaliśmy twórcy tego tematu. Bo właściwie to niewiele płyt zostało, których ktoś by mu powyżej nie polecał. Dlatego przychylę się do opinii tych, którzy radzą kupno składanki. Są na nich najlepsze kawałki, a od nich można się przecież "uzależnić" najszybciej. A jak już kogoś wciągnie, to będzie szukał kolejnych płytek. Ważne jest też, że składanką trudno się rozczrować (to przecież same "hiciory"), ale to chyba gościowi, który polubił już jeden studyjny album Maidenów, raczej nie grozi. W razie jednak, gdyby muza ze "skłdaka" nie powaliła go na kolana, bedzie można przypuszczać, że prawdopodobnie i poszczególne płytki studyjne nie stałyby się jego ulubionymi krążkami. Ale ja tam mam nadzieję, że chłop dołączy wkrótce do grona najwierniejszych fanów Dziewicy, szczycących się posiadaniem pełnej dyskografii, dlatego po prostu wydawnictw innych wykonawców nie wymieniam.
Tak sobie myślę...czy my jemu aby nadto nie nadskakujemy? Napisał jednego posta z zapytaniem, co mu polecić, a tu trochę jak na jarmarku - znalazł się taki co chce kupić i wszyscy się zlecieli...
Należy zauważyć, że koleś już więcej się na razie nie odzywa...może założył ten temat i poszedł w cholerę? Jak na razie w sumie żadnych oznak życia od niego...
Należy zauważyć, że koleś już więcej się na razie nie odzywa...może założył ten temat i poszedł w cholerę? Jak na razie w sumie żadnych oznak życia od niego...
- piotrekkaz
- -#Charlotte

jednak jescze zyje i chyba kupie brave a new world, albo seventh sons- podoba mi sie ta piosenka cos with madness chyba
Tak jest, kupuj Brave New World :rocx :beer :solopiotrekkaz pisze:jednak jescze zyje i chyba kupie brave a new world, albo seventh sons- podoba mi sie ta piosenka cos with madness chyba
Seventh Son tez oczywiscie b dobry, ale na poczatek lepszy jest BNW - sam tez od niego zaczynalem.
- piotrekkaz
- -#Charlotte

rusek z tego co zdazylem przeczytac wynika ze ty rowniez sluchasz manowar, ktora z plyt ironow jest chociaz troche podobna do manowar chodzi mi o utworki typu from here to eternity
a co powidzie o zespole iced earth, slyszalem ich my own saviour, czy cala plyta na ktorej jest ten utwor jest godna polecenia?
a co powidzie o zespole iced earth, slyszalem ich my own saviour, czy cala plyta na ktorej jest ten utwor jest godna polecenia?
Manowar gra zupelnie inaczej niz IM... Taki mroczny i dosyc ciezki klimat ma The X Factor, ale tej plyty bym Ci na poczzatek nie polecal. W każdym razie na BNW sie na pewno nie zawiedziesz. A co do Iced Earth - zespol b dobry, ale to nie jest miejsce na dyskusje o nim - ma juz swoj topic w Innych Zespołach.
- piotrekkaz
- -#Charlotte

odnosnie innych zespolow, dlaczego temat manowar jest zamkniety?
chcialbym sie jescze spytac jaka okladke plyty ironow najbardziej lubicie?, mam tylko 1 ich plyte ale okladki widzialem w necie ,moim zdaniem najlepsza jest fear of the dark- genialna
chcialbym sie jescze spytac jaka okladke plyty ironow najbardziej lubicie?, mam tylko 1 ich plyte ale okladki widzialem w necie ,moim zdaniem najlepsza jest fear of the dark- genialna
- nomad85
- -#Prisoner

POWERSLAVE zdecydowanie