Maiden New DVD "Death On The Road"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden New DVD "Death On The Road"
Ah... Bruce wspinający się po rusztowaniu na pewno znajdzie się w jakimś kilkunastosekundowym bonusie, więc nie ma co marudzić ;)
pewnie zakupie to DVD.. DODT byla rewelacyjna i chetnie wejde w posiadanie dobrej jakosci zapisu ktoregokolwiek z koncertow z tej trasy
Dziwne. Wroclaw mial male szanse z racji wielkosci tego koncertu. Wydawnictwa Maiden zawsze musialybyc "wielkie" i mysle ze duzym zdziwieniem byloby gdyby wydali koncertowke z gigu na ktorym bylo z 5-6tys osob. Bardziej liczylem na cos w rodzaju "a real live one" czyli zlepek kilku koncertow w sensie pierwsza czesc z Paryza, druga z Dortmundu a trzecia z Wrocka albo cos w tym stylu. Na DVD poszczegolne czesci moglybyc oddzielone materialem z tourne, jak to np. Maiden wita sie z fanami na lotnisku w Polsce
Schodzac jednak na ziemie...
Jak by nie bylo, samo wydawnictwo powinno byc ciekawe i licze na jakies polskie akcenty w bonusach. Jestem pewien ze 100% materialu nie bedzie pochodzic z Niemiec i na pewno znajda sie ujecia z Wroclawia. Tyle ze doszukiwanie sie polsekundowych ujec w 2-godzinnym materiale samo w sobie pasjonujace nie bedzie. Szkoda, mialo byc pieknie, byla profesjonalna ekipa. Oby Harris wiedzial co robi
Schodzac jednak na ziemie...
Jak by nie bylo, samo wydawnictwo powinno byc ciekawe i licze na jakies polskie akcenty w bonusach. Jestem pewien ze 100% materialu nie bedzie pochodzic z Niemiec i na pewno znajda sie ujecia z Wroclawia. Tyle ze doszukiwanie sie polsekundowych ujec w 2-godzinnym materiale samo w sobie pasjonujace nie bedzie. Szkoda, mialo byc pieknie, byla profesjonalna ekipa. Oby Harris wiedzial co robi
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na pewno sporo ujęć zza kulis (przylot zespołu itd.) będzie pochodzić z Wrocławia. Tak samo wiele fragmentów koncertu, a byś może i audio.
Spróbuję się dokładniej dowiedzieć na co możemy liczyć...
-
Deleted User 1499
Ja tam wole żeby nie wrzucali wstawek z innych koncertów co prwada fajnie by bylo zobaczyc wrockek ale jak by to wygladało tak troche tu utworu troche tu wole zeby bylo live z jendego miejsca.Oglądałem kiedys na vivie ten koncert bo puscili godzinke z dortmundu to nie było tak zle
Nie no zle nie wygladalo. Akurat transmisja z Dortmundu byla bardzo fajnie jak na telewizje nakrecona. Osoba ktora to robila czula klimat metalowego koncertu i wiedziala jak pokazywac pewne rzeczy, czego np. w ogole nie bylo na transmisji z Rio.
Mimo wszystko publika wygladala blado. Stojace luzno ludziki na plycie czesto niemal "z rekami w kieszeni". Biorac pod uwage ich publike i nasza z pewnoscia u nas ujecia z plyty byly o wiele ciekawsze i mialy klimat, ktory jednak mimo wszystko panowie z Iron Maiden lubia pokazywac- hardcorowo ubrani fani, pot i wrzask, skaczacy tlum i plywajacy po nim ludzie - wlasnie tego rodzaju ujecia publiki zostaly wcisniete do Rock in Rio z innych koncertow.
Oczywiscie samej publiki nie bierze sie pod uwage wydawac wideo z koncertu. Tak jak pisalem wczesniej, moim zdaniem decydujacym czynnikiem byla tutaj wielkosc koncertu. Byc moze gdyby zamiast hali ludowej byl Spodek...
Mimo wszystko publika wygladala blado. Stojace luzno ludziki na plycie czesto niemal "z rekami w kieszeni". Biorac pod uwage ich publike i nasza z pewnoscia u nas ujecia z plyty byly o wiele ciekawsze i mialy klimat, ktory jednak mimo wszystko panowie z Iron Maiden lubia pokazywac- hardcorowo ubrani fani, pot i wrzask, skaczacy tlum i plywajacy po nim ludzie - wlasnie tego rodzaju ujecia publiki zostaly wcisniete do Rock in Rio z innych koncertow.
Oczywiscie samej publiki nie bierze sie pod uwage wydawac wideo z koncertu. Tak jak pisalem wczesniej, moim zdaniem decydujacym czynnikiem byla tutaj wielkosc koncertu. Byc moze gdyby zamiast hali ludowej byl Spodek...
sorry ze zmieniam temat i lekko offtopuje.. ale.. jak sadzicie czy tegoroczny koncert maiden na Rock am ring bedzie nagrywany jak na GMETID ?? sorry jeszcze raz za offa 
wszystie koncerty na RaR sa nagrywaneMichcio pisze:sorry ze zmieniam temat i lekko offtopuje.. ale.. jak sadzicie czy tegoroczny koncert maiden na Rock am ring bedzie nagrywany jak na GMETID ?? sorry jeszcze raz za offa
Hmmm... Nie słyszałem wcześniej, żeby modyfikowano publikę na RiR, ale jeśli tak jest, to zrobili to bardzo dobrze,bo tego nie widać... Chociaż ciężko mi w to uwierzyć, bo wszystko pasuje do RiR...Stranger pisze:wlasnie tego rodzaju ujecia publiki zostaly wcisniete do Rock in Rio z innych koncertow
A jednak jest tego dosc duzo. Wiekszosc zdjec publiki od fosy i niektore ujecia z boku od gory. Wcisnij sobie pauze w momencie gdy pokazuja publike i zobaczysz ze wiele z tych miejsc to nie rock in rio. Nie pamietam dokladnie ktore to momenty, ale kojarze ze na The Mercenary jest dosc duzo tego.
tak z ciekawości... we Wrocławiu zagrali coś, co nie grali w Dortmundzie?
Ja nie mam nic naprzeciwko zeby ujecia publicznosci byly z Wrocka

A na RiR nigdy sie publicznosci nie przygladalem, wiec nie zwrocilem uwagi ze to nie Rio - Choc pamietam jeden moment jak widac zdaje sie flage Chile (mogl ktos z Chile byc na RIR, ale chyba raczej nie bo grali tam chyba kilka dni wczesniej?) Da sie rozpoznac tez ujecia sceny ze to nie RIR - ale to jednak jest zmudna robota
A na RiR nigdy sie publicznosci nie przygladalem, wiec nie zwrocilem uwagi ze to nie Rio - Choc pamietam jeden moment jak widac zdaje sie flage Chile (mogl ktos z Chile byc na RIR, ale chyba raczej nie bo grali tam chyba kilka dni wczesniej?) Da sie rozpoznac tez ujecia sceny ze to nie RIR - ale to jednak jest zmudna robota
Fajnie byłoby mieć świadomość, że to własnie polski koncert Maideni wybrali na swoje oficjalne wydawnictwo... Niestety, tak się nie stało. Liczę mimo wszystko, że - jak spekuluje Wickerman - polskich akcentów na tym wydawnictwie nie zabraknie. Bez względu na to, jak będzie i tak kupię, bo to przecież Maiden.
Mam też do Was pytania. Nie kumam angielskiego, więc sam sobie odpowiedzi nie wyczytam z oficjalnej. Chodzi mi o to, czy Maideni wydadzą DVD i równolegle CD (czyli tak, jak z Rock In Rio) oraz czy wydawnictwo będzie rzeczywiscie częścią cyklu, który zapoczątkowało "Early Days"? Jesli teraz ukazałaby się część czwarta, to chyba na dwie "środkowe" trzeba byłoby "upchać" bardzo długi okres działanlości Ironów. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Mam też do Was pytania. Nie kumam angielskiego, więc sam sobie odpowiedzi nie wyczytam z oficjalnej. Chodzi mi o to, czy Maideni wydadzą DVD i równolegle CD (czyli tak, jak z Rock In Rio) oraz czy wydawnictwo będzie rzeczywiscie częścią cyklu, który zapoczątkowało "Early Days"? Jesli teraz ukazałaby się część czwarta, to chyba na dwie "środkowe" trzeba byłoby "upchać" bardzo długi okres działanlości Ironów. Tak mi się przynajmniej wydaje.
ta z DoD to chyba ma być 6. część historii
i co za każdym razem Ironi ruszali by w trase koncertową ,heh fajnie ale wole zeby wydawali studyjne płyty ,no ale lepsze to niż nic
No, jeśli wydawnictwo o DoD będzie szóstą częścią cyklu, to jeszcze sporo fajnych rzeczy przed nami! Czy jednak taka informacja jest gdzieś podana oficjalnie, czy na razie to tylko nasze spekulacje?
A odnośnie wydawnictw koncertowych wydawanych często, to mnie to nie przeszkadza. Czytałem też kiedyś, że jedna z popularnych kapel rockowych po prawie wszystkich swoich koncertach wydaje takie półoficjalne bootlegi. Są one sprzedawane za symboliczną cenę, bardzo starannie wydane, sa więc dla zagorzałych fanów nie lada gratką. A ci "mniej zagorzali" mogą ograniczyć się do płytek studyjnych. Nie jestem pewien, czy nie chodziło o Pearl Jam.
A odnośnie wydawnictw koncertowych wydawanych często, to mnie to nie przeszkadza. Czytałem też kiedyś, że jedna z popularnych kapel rockowych po prawie wszystkich swoich koncertach wydaje takie półoficjalne bootlegi. Są one sprzedawane za symboliczną cenę, bardzo starannie wydane, sa więc dla zagorzałych fanów nie lada gratką. A ci "mniej zagorzali" mogą ograniczyć się do płytek studyjnych. Nie jestem pewien, czy nie chodziło o Pearl Jam.
z tą szóstą częścią to gdzieś napisane było
Pearl Jam zrobił tak, że nawet w sklepach się pojawiły te płyty i doszło do precedensu w USA - na kilkudziesięciu miejscach listy sprzedaży jakiejś był Pearl Jam, a nigdy nie zdażyło się, żeby kapela miała na tej liście nawet kilkanaście pozycji
potem Pearl Jam się uspokoił i internetowo sprzedają te bootlegi - jakość ładna, z konsolety
Metallica robi też tak, że sprzedaje na swojej stronie wszystkie koncerty zapisane z konsolety
Pearl Jam zrobił tak, że nawet w sklepach się pojawiły te płyty i doszło do precedensu w USA - na kilkudziesięciu miejscach listy sprzedaży jakiejś był Pearl Jam, a nigdy nie zdażyło się, żeby kapela miała na tej liście nawet kilkanaście pozycji
potem Pearl Jam się uspokoił i internetowo sprzedają te bootlegi - jakość ładna, z konsolety
Metallica robi też tak, że sprzedaje na swojej stronie wszystkie koncerty zapisane z konsolety
Kurczę, ale bajer. Mam swoją kolekcję bootków, o którą bardzo dbam - wywołuję coverki u fotografa, tworzę sobie i drukuję naklejki na płtyki, itd. Mówiąc krótko - też mnie to trochę kosztuje. A podobno te bootki sprzedawane przez kapele są tanie... Może koszt byłby więc porównywalny. No, a chyba jakość tych "oficjalnych" zapisów jest nieporównywalnie lepsza. Maiden chyba nigdy czegos takiego nie zrobili?
no Maideni to nie robili tak
Metallica chyba daje jakieś okładki do tych bootów, bo nawet mam skana tego z Chorzowa 2004
Pearl Jam to w takich tekturkach wydawali, mieli różne okładki, ale one ogólnie takie dziwne (czyt. Pear Jam'owe
)
no jak na USA to tanie to jest, jednak jak np. na moją kieszeń to trochę za dużo i tak
Metallica chyba daje jakieś okładki do tych bootów, bo nawet mam skana tego z Chorzowa 2004
Pearl Jam to w takich tekturkach wydawali, mieli różne okładki, ale one ogólnie takie dziwne (czyt. Pear Jam'owe
no jak na USA to tanie to jest, jednak jak np. na moją kieszeń to trochę za dużo i tak