no i to jest całkowita racjaSim0n pisze: co do picia w busie mysle ze nie bylo by problemu gdyby tylko kazdy wiedzial jaki ma umiar i przestal w odpowiednim momencie.. i puszki wyrzucal do torebeczki a nie pod siedzenie
28/05/2005 - Eddie Rips Up Prague - Praga @ T-Mobile Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/05/2005 - Eddie Rips Up Prague - Praga @ T-Mobile Arena
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No chyba raczej EX. Wybierzmy taki, który dowiózłby nas do Katowic powiedzmy na 22.30. Bo trzeba mieć rezerwę na wypadek jakichś opóźnień itp.

badzcie wczesniej, bo wiemy jak Sim0n musiał sie z jedzeniem sprezyc w Kraku
wiec kiedy bedzie mozna wygrac tickety
kurde, korci mnie 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Już przygotowujemy loterię (priorytet mają Klubowicze), w której będzie można wygrać 3 bilety do Pragi (normalne) i 3 do Chorzowa. Szczegóły lada moment. 
Spox, zdążymy na czas.
EDIT: Chyba jednak pojedziemy pośpiechem, bo tylko on nam odpowiada...
Odjazd z Wawy Centralnej o 20.00, w Katach na 22.41. Sim0n - to chyba ten pociąg, którym jechaliśmy do Bańskiej.
:rocx
Spox, zdążymy na czas.
EDIT: Chyba jednak pojedziemy pośpiechem, bo tylko on nam odpowiada...
Odjazd z Wawy Centralnej o 20.00, w Katach na 22.41. Sim0n - to chyba ten pociąg, którym jechaliśmy do Bańskiej.
Ostatnio zmieniony czw maja 12, 2005 2:33 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Euro City, Inter City, Expres, Pospiech z Wawy do Katosow jada praktycznie tyle samo - roznica jest chyba nie wiecej jak 10 minut wiec sie lepiej zastanowcie 
Co do miejsca spotkania to musi byc sprecyzowane bo ja jestem stwor bezkomorkowy i w razie czego przepadne
Co do alko w busie to ja raczej bede trzezwial niz chcial cos pic - ale pewnie przytargam jakas bateryjke, bo na busa udam sie bezposrednio z obchodow 5 lecia matury
Co do miejsca spotkania to musi byc sprecyzowane bo ja jestem stwor bezkomorkowy i w razie czego przepadne
Co do alko w busie to ja raczej bede trzezwial niz chcial cos pic - ale pewnie przytargam jakas bateryjke, bo na busa udam sie bezposrednio z obchodow 5 lecia matury
ha!! mowilem ze jakas pannaAurora Borealis pisze:nie jakaś panna tylko ja :> [tak, trzeba się czasem do takich rzeczy przyznawaćLeon665 pisze:pamietam jak po ostatnim razie jakas panna stlukla flaszke wina przed busem...]. ale i ile pamietam nie wyrządziło to żadnych szkód :> [no chyba że temu mercowi pod ktróego szkło wpadło poszły się kochać opony
]
iron84: pamietam
no tez mi sie wydaje ze to bedzie najlepszy pociag.. no i jedyny pasujacy wiec luzikWICKER MAN pisze:Chyba jednak pojedziemy pośpiechem, bo tylko on nam odpowiada...
Odjazd z Wawy Centralnej o 20.00, w Katach na 22.41
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Za 2 tygodnie o tej porze będziemy czekać pod drzwiami T-Mobile Arena!!!
:rocx
Ponoć Maiden wchodzą na scenę już około 20.00 - najpóźniej 20.30. Nie ma supportu.

Ponoć Maiden wchodzą na scenę już około 20.00 - najpóźniej 20.30. Nie ma supportu.

no to za dwa tygodnie o tej porze już będziemy na koncercie
no juz sie doczekac nie moge :solo
Ja mam pytanie: o ktorej bedziecie w Katowicach? Ja bede od ok. 20:00, i jakoś nie chce mi się samotnie spędzić tych czterech godzin 
No to za 2 tygodnie o tej porze bedziemy juz znali set
Ja w Katach bede w "ostatniej" chwili
Jeszcze nie wiem jak mam jakis nocny bus albo pociag, ale mysle ze bede sie staral tak na 23.30 dotrzec
raczej nie wczesniej.
Ja w Katach bede w "ostatniej" chwili
raczej nie wczesniej.
no wiec
rozmawialem wczoraj z kierowca, jesli chodzi o wyjazd do 24 jest ok, jesli wszystkim pasuje to na placu Andrzeja(wyjscie z dworca).
Co do imprezki po koncercie to niestety nie ma takiej opcji, gdyz kierowcy musza jak najszybciej wrocic(maja nastepne kursy)
Co do piwka w busie to mozna, ale nie za duzo, zeby za czesto sie "za potrzeba sie nie zatrzymywac" (czas nas goni).
Z rana sobie miasto pozwiedzamy, cos zjemy, wypijemy, potem koncert i jakas godzina do odjazu, zeby wszyscy sie znalezli( mam z tym zle doswiadczenia po Wroclawiu)
to tyle, jesli sa jeszcze jakies pytania, co do samego transportu, to postaram sie w miare mozliwosci odpowiedziec
pozdry
L
rozmawialem wczoraj z kierowca, jesli chodzi o wyjazd do 24 jest ok, jesli wszystkim pasuje to na placu Andrzeja(wyjscie z dworca).
Co do imprezki po koncercie to niestety nie ma takiej opcji, gdyz kierowcy musza jak najszybciej wrocic(maja nastepne kursy)
Co do piwka w busie to mozna, ale nie za duzo, zeby za czesto sie "za potrzeba sie nie zatrzymywac" (czas nas goni).
Z rana sobie miasto pozwiedzamy, cos zjemy, wypijemy, potem koncert i jakas godzina do odjazu, zeby wszyscy sie znalezli( mam z tym zle doswiadczenia po Wroclawiu)
to tyle, jesli sa jeszcze jakies pytania, co do samego transportu, to postaram sie w miare mozliwosci odpowiedziec
pozdry
L
jak ze mną ktoś chciałby popić to mogę pooprowadzać po KatowicachDa5id pisze:Ja mam pytanie: o ktorej bedziecie w Katowicach? Ja bede od ok. 20:00, i jakoś nie chce mi się samotnie spędzić tych czterech godzin
jakby co to GG albo priv
oczywiście GenaraleLeon665 pisze:Co do piwka w busie to mozna, ale nie za duzo, zeby za czesto sie "za potrzeba sie nie zatrzymywac" (czas nas goni).
ja moge byc o dowolnej godzinieDa5id pisze:Ja mam pytanie: o ktorej bedziecie w Katowicach? Ja bede od ok. 20:00, i jakoś nie chce mi się samotnie spędzić tych czterech godzin
Szymon - widze, ze ostatnio siedziales na tych stronach pkp itp.
moglbys zarzucic jakims przykladem przejazdu do Pragi na ewentualny maiden ... there and back :beer
Siedzialem nad tym, jak nie wiedzialem ze jade w busie 
Opis trasy powrotnej masz w temacie o BS. 00.46 z Pragi wyjazd o 7 rano jestes w czeskim Cieszynie idziesz na Polska strone i o 8.10 masz PKS do Katowic. Wg rozkladu jazdy o 9.50 jestes w Katowicach.
A trase w tamta strone postaram sie za chwile opisac
Musze tylko sobie poprzypominac jak to bylo najtaniej 
Opcja 1: o 22.35 z Katowic jest bezposredni pospiech do Pragi. Tylko zeby nie zaplacic majatku za ilet miedzynarodowy robisz nastepujacy myk: Kupujesz bilet z Katowic do Zebrzydowic (stacja graniczna). Natepnie jak pociag bedzie przejezdzal przez granice kupujesz u konduktora bilet do pierwszej stacji po drugiej stronie (2-5 zeta). Po czeskiej stronie pociag ma chyba dluzsza chwile postoju, wiec mozesz wysiasc i kupic bilet do Pragi 424 korony (jezeli jestes sam, jak z kims to taije to wyjdzie), jezeli boisz sie ze CI pociag ucieknie to kupujesz ten sam bilet u czeskiego konduktora z doplata 20 koron i wio do Pragi. Na miejscu jestes o 5.42 rano
Opcja 2: W zasadzie tylko jezeli jedziesz sam i chcesz przyoszczedzic, jak jedziesz we 2 albo wiecej osob lepiej wybrac opcje 1 bo wygodniejsza i tak samo tania. A więc: Kupujesz bilet na pospiech na trasie Wroclaw-Kudowa Zdroj. o 2.55 masz pospiech do Wrocka potem przesiadka na pospiech do Kudowy o 7 rano i o 10.43 jestes w Kudowej. Zaraz jak wysiadziesz łap Taxibusa, zeby Cie zawiozl na Czeska strone na dworzec koljewy/autobusowy (ja w zeszle wakacje zaplacilem za to 8 zeta) Z tamtad o 11.10 masz czeski PKS za 112 koron i w Pradze jestes o 14.05. Jezeli nie zdazysz na ten bus to o 12.15 masz nastepny za 106 koron i jestes w Pradze o 14.55
Opis trasy powrotnej masz w temacie o BS. 00.46 z Pragi wyjazd o 7 rano jestes w czeskim Cieszynie idziesz na Polska strone i o 8.10 masz PKS do Katowic. Wg rozkladu jazdy o 9.50 jestes w Katowicach.
A trase w tamta strone postaram sie za chwile opisac
Opcja 1: o 22.35 z Katowic jest bezposredni pospiech do Pragi. Tylko zeby nie zaplacic majatku za ilet miedzynarodowy robisz nastepujacy myk: Kupujesz bilet z Katowic do Zebrzydowic (stacja graniczna). Natepnie jak pociag bedzie przejezdzal przez granice kupujesz u konduktora bilet do pierwszej stacji po drugiej stronie (2-5 zeta). Po czeskiej stronie pociag ma chyba dluzsza chwile postoju, wiec mozesz wysiasc i kupic bilet do Pragi 424 korony (jezeli jestes sam, jak z kims to taije to wyjdzie), jezeli boisz sie ze CI pociag ucieknie to kupujesz ten sam bilet u czeskiego konduktora z doplata 20 koron i wio do Pragi. Na miejscu jestes o 5.42 rano
Opcja 2: W zasadzie tylko jezeli jedziesz sam i chcesz przyoszczedzic, jak jedziesz we 2 albo wiecej osob lepiej wybrac opcje 1 bo wygodniejsza i tak samo tania. A więc: Kupujesz bilet na pospiech na trasie Wroclaw-Kudowa Zdroj. o 2.55 masz pospiech do Wrocka potem przesiadka na pospiech do Kudowy o 7 rano i o 10.43 jestes w Kudowej. Zaraz jak wysiadziesz łap Taxibusa, zeby Cie zawiozl na Czeska strone na dworzec koljewy/autobusowy (ja w zeszle wakacje zaplacilem za to 8 zeta) Z tamtad o 11.10 masz czeski PKS za 112 koron i w Pradze jestes o 14.05. Jezeli nie zdazysz na ten bus to o 12.15 masz nastepny za 106 koron i jestes w Pradze o 14.55
Ostatnio zmieniony ndz maja 15, 2005 4:52 pm przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja na Metallike jechałem tak:
PKS z Katowic do Cieszyna - 12zł
pieszo na dworzec w Czeskim Cieszynie
pociąg około 23-24 - chyba 30 zł
7 rano w Pradze
nie opłaca się jechać pociągiem międzynarodowym, bo za sam fakt, że przekracza się w nim granice dużo sie płaci
on z Katowic chyba 200zł kosztuje
7 rano w Pradze
nie opłaca się jechać pociągiem międzynarodowym, bo za sam fakt, że przekracza się w nim granice dużo sie płaci
Jak zaplaciles 30 zeta z Cieszyna do Pragi to na pewno nie jechales samMiKi pisze:Ja na Metallike jechałem tak:
7 rano w Pradze
jechałem z kumplem - wogóle to zabawne było, bo oni już dwóm osobom grupowy sprzedają