Jak dostać się z Katowic pod Stadion (ważne)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Jak dostać się z Katowic pod Stadion (ważne)
Czy ktoś zna ekonomiczny sposób dostania się z Katowic pod Stadion, w miare szybko przy tym .
To bardzo ważne ,pewnie nie tylko dla mnie,piszczie co wy zrobicie.
To bardzo ważne ,pewnie nie tylko dla mnie,piszczie co wy zrobicie.
Re: Jak dostać się z Katowic pod Stadion (ważne)
good topic, tez jestem zainteresowany
Pijesz? Nie pisz.
Rycerz: taksowka zabierz sie (z kilkoma osobami) - nie wychodzi drogo, jest szybko.
tranwaj z centrum co 10 minut pod sam stadion 
ale jest mozliwosc ze będe sam,więc taxi odpadaKorzeń pisze:Rycerz: taksowka zabierz sie (z kilkoma osobami) - nie wychodzi drogo, jest szybko.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Jaki numerki tramwajów są?
I ile kosztuje bilet? 1,30zł?
I ile kosztuje bilet? 1,30zł?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
To nie problem. Na dworcu poprostu zapytaj ludzi ktorzy ida na koncert (łatwo przeciez poznac
) czy sie z Toba nie zabiora, wiesz pogadaj, - albo spytaj czy sie nie mozesz do kogos przylaczyc, i najwyzej zabierzesz sie z nimi :beer Ja sie na dworcu w łodzi dolaczylem do grupki studentow i bylem bezpieczny. A tak to bym jechal sam.
[/list]
-
Deleted User 357
O ile dobrze pamiętam,na Metallice spod Spodka każdy tramwaj jechał pod stadion
Z pod samego dworca jezdzi tylko 11. Jezeli przejdziecie od dworca w prawo ze 100 metrow to z (pozal sie boze) "rynku" jezdzi jeszcze 41,23 i chyba 6
W kazdym razie najlepiej isc na rondo i tam te wszystkie 4 tramwaje jada na stadion.
http://www.kzkgop.pl/rozklady/
-
Waldi....87
- -#Prowler

no to wyjściu z pociągu odrazu na browara........
a potem na tramwaj!!!!!!!!!! :rocx :rocx
jeszcze 16 np jedzie.Szymon pisze:z (pozal sie boze) "rynku" jezdzi jeszcze 41,23 i chyba 6![]()
Świnek ---> tak, 1,3zł
a taki to rynek, że huhu
-
Laurana Kanan
- Raskolnikow
co masz do naszego rynku??:>
16 jezdzi, ale przy Spodku nie skreca tam gdzie powinien jekby chcial pod stadion tylko jedzie prosto... a nie wiem czy ktos z przybylych chce w strone Siemianowic sie udac..
1,3?? ja sie tam nigdy w tych strefach nie lapalam.. ale chyba mozna tym za 1,2 przejechac...
16 jezdzi, ale przy Spodku nie skreca tam gdzie powinien jekby chcial pod stadion tylko jedzie prosto... a nie wiem czy ktos z przybylych chce w strone Siemianowic sie udac..
1,3?? ja sie tam nigdy w tych strefach nie lapalam.. ale chyba mozna tym za 1,2 przejechac...
no Kea wprowadza w blad z ta 16 - czy to celowe nie wiem 
Nie wprowadza jednak w blad jesli chodzi o rynek
Osoby, ktore ngdy nie byly na katowickim "rynku" proszone sa o nie sugerowanie sie nazwa, bo nigdy go nie znajdziecie - tzn znajdziecie i nie bedziecie wiedziec ze znalezliscie 
Przystanek -Stadion Slaski jest przystankiem strefowym, wiec jak ktos go nie ma zamiaru przegapic to kupuje bilet na jedno miasto 1,2pln/2,4pln (ulgowy/caly) - przy zakupie w tramwaju bilet kosztyje 1,75 / 3,5
Nie wprowadza jednak w blad jesli chodzi o rynek
Przystanek -Stadion Slaski jest przystankiem strefowym, wiec jak ktos go nie ma zamiaru przegapic to kupuje bilet na jedno miasto 1,2pln/2,4pln (ulgowy/caly) - przy zakupie w tramwaju bilet kosztyje 1,75 / 3,5
LArwa ---> Wasz "rynek" sucks
-
Laurana Kanan
- Raskolnikow
nasz rynek jest osobliwy - kto przyjedzie ten zobaczy... (jakby ktos rzeczywiscie nie znalazl - to tam gdzie jest troszke wolnego miejsca, kilka reliktow przeszlosci, przecinaja sie tory tramwajowe i jest przepiekny widok na Spodek
)
A Keaczu to chciala wszystkich przyjezdnych zgubic po prostu... zeby bylo wiecej miejsca dla nas...
A Keaczu to chciala wszystkich przyjezdnych zgubic po prostu... zeby bylo wiecej miejsca dla nas...
ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiLaurana Kanan pisze:A Keaczu to chciala wszystkich przyjezdnych zgubic po prostu... zeby bylo wiecej miejsca dla nas...
- Her Infernal Majesty
- -#Charlotte

A to prawda ze lepiej wysiąść z pociągu w Katowicach (jadąc z północy), bo bliżej niż z Chorzowa do stadionu ?