The Best Band Of World...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Best Band Of World...
Wyjątkowo sie zgodze ze świnką... Ironi na koncercie tryskają energią skaczą, biegają, rzucają gitarami, ale prawdziwy sens grania koncertów pokazuje właśnie Deep Purple. Kto był na koncercie, albo chociażby słyszał Made In Japan, ten wie o czym mówie.
inna sprawa, że metalowcy w większości zachowują się dość hm... wieśniacko na scenie 
pluja, pija i przeklinaja ?juras pisze:inna sprawa, że metalowcy w większości zachowują się dość hm... wieśniacko na scenie
niee, chodzi o te pozy, groźne miny, rzucanie się
wiesz inna sprawa żywiłowy koncert, a inna takie wioski...
tak w ogóle eddie też trochę pod to podpada
wiesz inna sprawa żywiłowy koncert, a inna takie wioski...
tak w ogóle eddie też trochę pod to podpada
wiedziałemzeby nie dawac ironów!! ale tera juz za późno... gdyby maideni nie znajdowali się an ttej ankiecie to na 100% wygrali by Pink Floyd...SiódmySyn pisze:p ...a Ironów nie powinno być w ankiecie
czy ja wiem... Pink Floyd ma na razie 2 głosy, tyle samo co Deep Purple, U2 i... Blind Guardianrynek pisze:wiedziałemzeby nie dawac ironów!! ale tera juz za późno... gdyby maideni nie znajdowali się an ttej ankiecie to na 100% wygrali by Pink Floyd...SiódmySyn pisze:p ...a Ironów nie powinno być w ankiecie
...ale tu jest bardzo duzo fanow maiden
wiec jakby nie patrzec na nich to wygrywaja: sabbsi
:solo 
-
Adrian Borgnine
- -#Wrathchild

No cóż.... Iron Maiden. IMHO tylko oni potrafią w swych kawałkach zawrzeć najprawdziwszy klimat i głębię na temat tego o czym grają. Co prawda pozostałe z tych zespołów też są dobre i mają fajne kawałki, ale niestety.... to utwory Maiden podobają się nie tylko że fajnie brzmią.... IMHO!
KISS!!!!!!!!!
z podanych Led Zeppelin
- nomad85
- -#Prisoner

Ja nawet sie pół sekundy nie zastanawiałem ,oczywiście że IRONI
glupie pytanie wiadomo kto 
zreszta jaki sens ma robienie takiej ankiety na forum poswieconemu zespolowi Iron Maiden

zreszta jaki sens ma robienie takiej ankiety na forum poswieconemu zespolowi Iron Maiden
Z podanych wybieram oczywiście maiden ale gdzie jest metallica ??!!!!!!!!!!! :guns
No more can they keep us in, listen DAMN IT, we will win
METALLICA / JUDAS PRIEST / W.A.S.P.

Niewyobrzam sobie zebym napisal cokolwiek inneg...jasne ze Iron Maiden. :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Iron Maiden ... Ale czemu Metallicy nie ma 
Bez wątpliwości Pink Floyd. Lekką ręką oddaję głos na najlepszy zespół świata. Nie ma na tej liście drugiej kapeli która wydałaby tyle genialnych płyt. Była tak kreatywna, otwarta na brzmienia, przekazywała tak wiele treści muzyką...
Floydzi to pewien standard: nie tylko muzycznie, kto widział koncertówkę "Pulse", wie, że także gdy idzie grać na żywo. To standard wizualnej oprawy płyt, standard tekstów. Zawsze byli dla mnie numerem 1.
Na dobrą sprawę nie ma ich płyty której bym nie oceniał na mniej niż 4/5. Zarówno jeśli chodzi o odjechane "Ummagumma" czy "Saucerful of Secrets", brzmieniowe monolity "Dark side of the moon" czy "Wish you were here", gdzie nie ma ani jednej nuty nie na miejscu, arcydzieło "The Wall", tak bogate w przekaz, że ciężko wskazać drugą taką płytę, czy w końcu ich ostatnie dokonania, bo "Division Bell" wchodzi w ucho jak nóż w masło.
Floydzi to pewien standard: nie tylko muzycznie, kto widział koncertówkę "Pulse", wie, że także gdy idzie grać na żywo. To standard wizualnej oprawy płyt, standard tekstów. Zawsze byli dla mnie numerem 1.
Na dobrą sprawę nie ma ich płyty której bym nie oceniał na mniej niż 4/5. Zarówno jeśli chodzi o odjechane "Ummagumma" czy "Saucerful of Secrets", brzmieniowe monolity "Dark side of the moon" czy "Wish you were here", gdzie nie ma ani jednej nuty nie na miejscu, arcydzieło "The Wall", tak bogate w przekaz, że ciężko wskazać drugą taką płytę, czy w końcu ich ostatnie dokonania, bo "Division Bell" wchodzi w ucho jak nóż w masło.
reaktywacja
Wszystkie głosy idą na maiden więc ja daję na JP.
1. queen
2-3. guns n' roses, def leppard
4. pearl jam
5. deep purple
6. metallica
7. the doors
8. uriah heep
9. led zeppelin
10. dream theater
maideni mysle ze u mnie znalezliby sie gdzies zaraz za ta pierwsza 10 pewnie... coz.. kiedys byli znacznie wyzej bo kolo 5 miejsca ale chyba troche mi juz przeszlo chociaz i tak czekam z niecierpliwosia na koncert (mimo ze to juz nie to czekanie jak 2 lata temu)
z zestawienia wynika wiec ze w ankiecie glosuje na queen 
2-3. guns n' roses, def leppard
4. pearl jam
5. deep purple
6. metallica
7. the doors
8. uriah heep
9. led zeppelin
10. dream theater
maideni mysle ze u mnie znalezliby sie gdzies zaraz za ta pierwsza 10 pewnie... coz.. kiedys byli znacznie wyzej bo kolo 5 miejsca ale chyba troche mi juz przeszlo chociaz i tak czekam z niecierpliwosia na koncert (mimo ze to juz nie to czekanie jak 2 lata temu)
"everybody lies"
Myślę, że wynik na tym forum był do przewidzenia