Ogólnie to Janick, nie ma zrąbanego ryja
Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Mi się zarąbisice podoba moment z RIR kiedy Janek gra solo w (jesli dobrze kojążę) Hallowed by thy name, i po jego skonczeniu podnosi ręce do góry
.
Jakbyście mieli te 50 lat, i grali tyle co oni to też byście mieli "zmęczone" twarze 
-
Janick's lover
- -#Charlotte

Nikt nie zamyka, bo to dobry temat jestNatalia pisze:Ach, dziekuje za uznanieS1MON pisze:no to teraz z czystym sumieniem można zamknąć tematNatalia pisze:Bo zazdroszczą mu ładnego tyłka i nóg.Natalia się wypowiedziała :beer
![]()
Niestety, jakos nikt nie zamyka![]()
![]()
Można poznać różne punkty widzenia...
A co do jego tyłka... to ja mu też zazdroszczę
Najlepszy gitarzysta IM. Gra najlepsze solówki, nieprzewidywalne. Uwielbiam go szczególnie za pierwszą część sola do Holy Smoke.
Let The Madness Begin !
-
Caleb
Janick to swietny gotarzysta :solo Wniosl wiele swiezosci do Maiden i na scenie zawsze jest energiczny. Czesto robi rozne triki, co wydaje mi sie ze nie trudno jest dostrzec
Dave Adrian i Janick to trojka najlepszych gitarzytow in the whole world

Dave Adrian i Janick to trojka najlepszych gitarzytow in the whole world
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Solo Janka z Holy smoke, jest poprostu boskie. Ale i tak solo z Bring your... wymiataKonrad pisze:Najlepszy gitarzysta IM. Gra najlepsze solówki, nieprzewidywalne. Uwielbiam go szczególnie za pierwszą część sola do Holy Smoke.
Wcale nie musisz być kobietąNocny Jastrząb pisze:Solo Janka z Holy smoke, jest poprostu boskie. Ale i tak solo z Bring your... wymiataKonrad pisze:Najlepszy gitarzysta IM. Gra najlepsze solówki, nieprzewidywalne. Uwielbiam go szczególnie za pierwszą część sola do Holy Smoke.. Janek jest zarąbisty, jak bym był kobietą to bym wyszedł za niego za mąż
![]()
-
Deleted User 1499
Jasiu jest dobreym gitarnikiem moze nie ma takich ciekawych solówek jak adrian czy dave ale jego tez sa na dobrym poziomie.bardzo podoba mi sie jego solo na hallowed by the name na RIR , wogule na tym utworze zawsze jest innna ale mta jest wypasem :rocx :beer dla wszytskich
a dla mnie Janek jest o niebo lepszym kompozytorem od H i Dave razem wziętych! a i solówki mi się bardziej podobają w wykonaniu Jana niż Adriana. jak ktos chce słuchać perfekcyjnie wykonanych solówek to niech słucha albumów. ja nie rozumiem jak może komuś przeszkadzać to że solówka na koncercie brzmi inaczej niz na albumie. to tak jakby chciał żeby zespół grał z playbacku! to jest właśnie live i to jest w tym piękne ze nie brzmi to perfect. to jest moje zdanie. kwestia gustu i nie chce mi się o tym dyskutować.
a do autorki tematu: to że chcesz pogadać o Janicku to nie znaczy że musisz wymyślać historyjki o tym że niby go nienawidzą! 15 lat to jest akurat najlepszy wiek żeby chlać bez opamiętania a nie pisać głupoty. no to za butelke i do lasu:)
a do autorki tematu: to że chcesz pogadać o Janicku to nie znaczy że musisz wymyślać historyjki o tym że niby go nienawidzą! 15 lat to jest akurat najlepszy wiek żeby chlać bez opamiętania a nie pisać głupoty. no to za butelke i do lasu:)
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Zgadzam się z twoją wypowiedzią w 100%.Matek pisze:a dla mnie Janek jest o niebo lepszym kompozytorem od H i Dave razem wziętych! a i solówki mi się bardziej podobają w wykonaniu Jana niż Adriana. jak ktos chce słuchać perfekcyjnie wykonanych solówek to niech słucha albumów. ja nie rozumiem jak może komuś przeszkadzać to że solówka na koncercie brzmi inaczej niz na albumie. to tak jakby chciał żeby zespół grał z playbacku! to jest właśnie live i to jest w tym piękne ze nie brzmi to perfect. to jest moje zdanie. kwestia gustu i nie chce mi się o tym dyskutować.
)
PS:Dave na "Live after death" i "Rock in Rio" zmieniał trochę solówkę Troopera i zmieniał ją na lepsze. A wogóle koncert to nie jest magnetofon że wszystko musi być tak jak na tasmie.
Nie chodzi mi o to, że gra inaczej! Poprostu solówkę, którą się wymyśliło należy grać chociaż trochę podobnie, a Janick nie zawsze tak robił. Popełnia sporo błędów! Po co coś wymyślać skoro potem się to zmienia! Mi się strasznie podoba takie coś, jak np. gitarzysta gra swoją solówkę oraz dodaje nowe motywy (a nie całkowicie inaczej). Mam nadzieję, że na koncercie Janick pokaże swoją prawdziwą twarz i zagra tak, że mi szczęka opadnie!
Pozdrawiam fanów! Każdy ma swoje zdanie i każdego ulubieńca!
PS: Co do solówki z Holy Smoke to bym się trochę kłócił! Ale z Bring Your Daughter... zgadzam się w 100%
PS2: O jakim playbacku mówicie? Przecież nikt tu nie mówił o perfekcyjnie wykonanych solówkach, identycznych jak na albumie!
Pozdrawiam fanów! Każdy ma swoje zdanie i każdego ulubieńca!
PS: Co do solówki z Holy Smoke to bym się trochę kłócił! Ale z Bring Your Daughter... zgadzam się w 100%
PS2: O jakim playbacku mówicie? Przecież nikt tu nie mówił o perfekcyjnie wykonanych solówkach, identycznych jak na albumie!
Ja do Janica nic nir mam on jest spoko 
Ja rowniez nie mam nic do janicka, ale fakt najbardziej z gitarzystów lubie Adriana :solo A janick...janick jak janick, gra dobrze, robi fajne solowki i jest spoko 
- journeyman
- -#Wrathchild

IMO najlepszy gitarzysta Dziewicy. a tańczy świetnie
pamiętnym momentem jest The Clansman na RiR :rocx
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
- Crazy Mushroom
- -#Charlotte

BartSmith pisze:Nie chodzi mi o to, że gra inaczej! Poprostu solówkę, którą się wymyśliło należy grać chociaż trochę podobnie, a Janick nie zawsze tak robił. Popełnia sporo błędów! Po co coś wymyślać skoro potem się to zmienia! [....]
No właśnie, a na RiR solówka z HBTN jest zagrana zupełnie inaczejBartSmith pisze:Najlepszy jego oficjalny koncert video to wg mnie Rock In Rio (vide The Trooper - duet z Adrianem zagrany prawie idealnie, jakby byli bliźniakami:-); HBTN, BNW - solówka lepsza niż na albumie:), SOTC itd.)
Ale fani są różni, niektórzy wolą, żeby na koncercie były w większości improwizowane solówki, niektórzy wolą takie jak na płytach, toteż Janick gra raz tak raz tak - raz improwizuje, raz gra jak na płycie, a raz podobnie i według mnie jest ok, choć fakt, faktem jak zmienia za dużo w solówkach Adriana to też mnie to czasem wkurza...BartSmith pisze:[....]
Mi się strasznie podoba takie coś, jak np. gitarzysta gra swoją solówkę oraz dodaje nowe motywy (a nie całkowicie inaczej). Mam nadzieję, że na koncercie Janick pokaże swoją prawdziwą twarz i zagra tak, że mi szczęka opadnie!
A co do techniki Janicka - gram już jakiś czas na gitarze i mam co nieco pojęcie o technice i wydaje mi się, a nawet jestem pewny, że Janick jest bardzo dobry technicznie i wcale nie ustępuje pod tym względem Adrianowi i Dave'owi, za to przyznam szczerze że zawsze miałem takie odczucie że brakuje mu takiej jakby "Iskry Bożej", że Jego solówki są bardzo dobre, ale nie genialne, jak niektóre Dave'a czy Adriana... Ale może to tylko moje osobiste odczucie...
Ogólnie jestem raczej zdania że trzej gitarzyści w zespole to za dużo, ale nie zapominajmy że Janick dużo wnosi w efektowność koncertów Ironsów, że tak powiem... Bez Jego tańców, rzutów gitarą, głupich min, itp, Zespół dużo by stracił... Poza tym jest autorem jednego z trzech moich ulubionych Kawałków tejże formacji - Mother Russia (btw: chyba jeden z bardziej niedocenianych utworów), takżę ogólnie jestem na tak w stosunku do Janicka
Pozdrawiam!
hmmm...jakby nie bylo IM to zespol koncertowy, tak wiec zachowanie sceniczne jest wazne, a janick robi ot na prawde bardzo dobrze...zabawy z gitara, "czarowanie" strun czy tance i walki z eddiem z pewnoscia wzbogacaja kazde show 
osobiscie uwazam jednak ze najlepszym kompozytorem z trojki muszkieterow jest adrian
tak czy siak wszyscy są boscy :rocx
osobiscie uwazam jednak ze najlepszym kompozytorem z trojki muszkieterow jest adrian
tak czy siak wszyscy są boscy :rocx
Każdy z tych 3 gitarzystów ma inny styl, zupełnie inaczej grają. Solówki Adriana są niezwykle melodyjne, Janicka natomiast nieprzewidywalne. Najpiękniej jednak brzmi kiedy Janick i Adrian jednocześnie grają tą samą solówke (The Trooper chociażby)
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Mother Russia to też jest mój ulubiony kawałek, i te zarąbiste solówki w tym utworze !!Crazy Mushroom pisze:BartSmith pisze:Poza tym jest autorem jednego z trzech moich ulubionych Kawałków tejże formacji - Mother Russia (btw: chyba jeden z bardziej niedocenianych utworów), takżę ogólnie jestem na tak w stosunku do Janicka
Pozdrawiam!
Ogólnie to NPFTD jest moją jedną z najbardziej ulubionych płyt (nie ma na niej kawałka którego bym nie lubił)
-
Deleted User 622
Juz wiem czemu go nienawidzą
Jedną z solówek ktore wczoraj grał, tak poważnie schrzanił ze płakać sie chce.
nie nawidzic Janicka? phi! tez cos! jakby byl slabszy od dave'a i adriana to by nie gral w ironach , dali by mu kopa w tylek i wypierd***j powiedzieli , kazdy kto gra w ironach musi miec odpowiednia klase i takie sranie w banie, ze janick nei dorasta im do piet to jest gownoprawda , a poza tym ze nie ustepuje klasą pozostalym gitarzystom , to do tego daje zajebisty rozkret na koncertach , a co do pisania tekstow to moja najlepsza piosenka" Bring your daughter to the slaughter " zostala napisana wlasnie przez niego dla dickinsona, ktory chcial ja wrzucic na solowy album , a ta piosenka to arcydzielo i byle kto by jej nie ulozyl , ja ich wszystkich gitarzystow mniej wiecej tak samo lubie z lekkim jednak "forowaniem" janicka jako najlpszego:) a na RIR podobal mi sie trzy razy bardziej niz adrian (chociaz uwielbiam jego solowke z number of the beast) krotko mowiac janick rzadzi i nikt mi nie wkreci ze jest inaczej , ale kazdy ma prawo wyrazac swoje poglady :beer <winko>
Ostatnio zmieniony wt maja 31, 2005 9:47 pm przez Amigo, łącznie zmieniany 1 raz.
Janick jest the best:)
au... facet, wiesz co to takiego "Enter", "interpunkcja", "polfonty" ?
ciężko się Ciebie czyta...
A poza tym radzę pisać w mniej przeklinający sposób, bo wielka siostra KEA się zdenerwuje, a wiesz co znaczy gniew kobety... ?
ciężko się Ciebie czyta...
A poza tym radzę pisać w mniej przeklinający sposób, bo wielka siostra KEA się zdenerwuje, a wiesz co znaczy gniew kobety... ?