31/08/2005 - Eddie Rips Up Dublin - Dublin @ RDS Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: 31/08/2005 - Eddie Rips Up Dublin - Dublin @ RDS Arena
Może uda nam się dostać do Dublina za połowę tej ceny.
Albo spróbujmy stopem? 
Bede w Dublinie i pisze sie na ten koncert
z tego co wiem, przelot Ryanairem z Wroclawia przez Londyn kosztuje okolo 750 zl.
z Polski tani lot trzeba wybić sobie z głowy... ja bym proponował raczej z berlina bezposrednio , tam lata easyjet i ryan a ceny nizsze niz u nas...
"I love the smell of napalm in the morning....
It's smell's like victory"
a nie lepiej zoorganizowac wyjazd samochodem? mysle ze duzo osob by sie nie pisalo na wyjazd do Dublina... wiec moze ktos by skombinowal jakis bus/samochod oczywiscie prywatnie. Zrzuta na benzyne i jedziemy

Ja oczywiście pisze się na ewentualny wyjazd z JBJ, jeszcze tylko dwie osoby, jakiś samochód i jedziemy 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To też ciekawa opcja... Jeszcze zależy ile by wyszło na osobę. A ile jedzie się do Dublina? 
A ile to kilometrów?
Moge sie dowiedziec ile by to kosztowalo. Wiem ze jazdy jest na okolo 2 dni - prom z Francji do Dublina plynie cos kolo 20h.WICKER MAN pisze:To też ciekawa opcja... Jeszcze zależy ile by wyszło na osobę. A ile jedzie się do Dublina?
a nie lepiej byloby dostac sie z Francji do Angli promem? Londyn, potem kierunek na Birminham, zachodnie wybrzeze i znowu promem do Dublina. Nie mam pojecia ile by to kosztowalo no ale w opisany przezemnie sposob przeplynelibysmy promem dystans z 10x mniejszy niz bezposrednio z Francji do Dublina.Szymon pisze:Moge sie dowiedziec ile by to kosztowalo. Wiem ze jazdy jest na okolo 2 dni - prom z Francji do Dublina plynie cos kolo 20h.WICKER MAN pisze:To też ciekawa opcja... Jeszcze zależy ile by wyszło na osobę. A ile jedzie się do Dublina?
na moje oko tak jak napisales mogloby byc szybciej (zalezy oczywiscie jakim autem chcesz jechac
Ale chodzi o np benzyne, ktora trzeba nalac na podroz przez UK - dodatkowo czas jazdy ( a w kajucie sobie odpoczniesz i wjedziesz do dublina wypoczety). I jeszcze jedna sprawa to ruch lewostronny, jak nie masz doswiadczenia to specjalnie na brytyjskich drogach czasu nie nadrobisz - trzeba po prostu liczyc sie z koniecznoscia wiekszej koncetracji. Jak powiedzialem moge sie dowiedziec mniej wiecej jak to wyglada, bo posrednio znam kogos kto jechal autem do i z dublina.
jesli chodzi o mnie to ja moge jechac tam nawet tydzien... zalezy mi tylko i wylacznie na tym zeby dostac sie tam tracac jak najmniej $
A tak wogole to kto z Was by sie pisal na ten wyjazd?
Kto posiada prawo jazdy no i jakis samochod?
Zglaszajcie sie jak najszybciej bo trzeba to juz dokladnie zaplanowac. Do Irlandii wkoncu spory kawalek z Polski
Czy mozna wogole wypozyczyc w Polsce samochod jakis a jesli tak to za ile $?
Szymon popytaj sie tego kolesia o wszystko bo ja nie mam pojecia jak zreszta pewnie wiekszosc co i jak.
A i jeszcze jedno: wstepnie planowalem wziasc ze soba namioty i poprostu spac gdzie popadnie
bo o hotelach to nawet nie mysle...
A tak wogole to kto z Was by sie pisal na ten wyjazd?
Kto posiada prawo jazdy no i jakis samochod?
Zglaszajcie sie jak najszybciej bo trzeba to juz dokladnie zaplanowac. Do Irlandii wkoncu spory kawalek z Polski
Czy mozna wogole wypozyczyc w Polsce samochod jakis a jesli tak to za ile $?
Szymon popytaj sie tego kolesia o wszystko bo ja nie mam pojecia jak zreszta pewnie wiekszosc co i jak.
A i jeszcze jedno: wstepnie planowalem wziasc ze soba namioty i poprostu spac gdzie popadnie
Ja mam prawko, ale jazda przez Anglie i Irlandie raczaj odpada z oczywistych względów - nigdy nie jezdzilem po tamtejszych drogach...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To wybadajcie co i jak. Warto byłoby niedługo ustalić czy i jak jedziemy. 
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Z poczatku troche sceptycznie podchodzilem do tego pomyslu z samochodem, ale Szymon mnie przekonal, ze to wcale takie glupie nie jest.
Po recenzjach dotychczasowych koncertow mam troche mniejszy entuzjazm, zeby jechac. Ale gdyby zebrac ekipe, wlasciwie zaplanowac podroz, to moze z tego wyjsc fajny "road trip"
Jazda samochodem przez UK moze byc dosc ryzykowna, nie wspominajac o tym, ze wszystko tam drogie jest jak cholera. I tak potem przeciez trzebaby placic za prom z UK do Irlandii...No i wczesniej za prom z Calais do Dover. Czyli dwa promy plus jazda przez UK.
Lepiej prosto z Francji do Irlandii...
Po recenzjach dotychczasowych koncertow mam troche mniejszy entuzjazm, zeby jechac. Ale gdyby zebrac ekipe, wlasciwie zaplanowac podroz, to moze z tego wyjsc fajny "road trip"
Jazda samochodem przez UK moze byc dosc ryzykowna, nie wspominajac o tym, ze wszystko tam drogie jest jak cholera. I tak potem przeciez trzebaby placic za prom z UK do Irlandii...No i wczesniej za prom z Calais do Dover. Czyli dwa promy plus jazda przez UK.
Lepiej prosto z Francji do Irlandii...
Samochodem srednio bedzie sie oplacac, predzej jakims busem
przejazd przez eurotunel jest niesamowicie drogi (nie pamietam dokladnie, ale trzycyfrowa libcza w euro;P )
jesli tylko sie ma sporo czasu na cala podroz mozna znalezc fajne polaczenia lotnicze/autokarowe
moj kuzyn teraz wraca z irlandii przez budapeszt i laduje w krakowie za 700zl w obie strony... sie oplaca
przejazd przez eurotunel jest niesamowicie drogi (nie pamietam dokladnie, ale trzycyfrowa libcza w euro;P )
jesli tylko sie ma sporo czasu na cala podroz mozna znalezc fajne polaczenia lotnicze/autokarowe
moj kuzyn teraz wraca z irlandii przez budapeszt i laduje w krakowie za 700zl w obie strony... sie oplaca
Pijesz? Nie pisz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Marynarzu - nie przejmuj się tymi recenzjami! Wszyscy jak zawsze marudzą i narzekają, ale tak naprawdę trasa ta jest zestawem marzeń dla "hard-core" fanów! Chyba nikt nie przypuszczał, że Panowie kiedykolwiek zagrają niektóre z tych numerów na żywo! Do tego oprawa wizualna także prezentuje się bardzo dobrze, a pirotechniki przybywa z koncertu na koncert. :rocxAncient Mariner pisze:Po recenzjach dotychczasowych koncertow mam troche mniejszy entuzjazm, zeby jechac.
Z Wawy/Krakowa do Dublina przez Londyn (z Londynu do Dublina Ryanair'em) można polecieć za 700-750 PLN... A ile kosztowałaby podróż autem/busem?Vansyk pisze:moj kuzyn teraz wraca z irlandii przez budapeszt i laduje w krakowie za 700zl w obie strony... sie oplaca
@WICKER dla ludzi under 26 mozna trafic na 500zl w obie strony, ale trzeba miec szczeeeescie
ja teraz jade za 480zl w jedna strone (a to samo kosztowaloby 650 w dwie strony chyba.. nie pamietam) w kazdym razie lubie jezdzic busami ;] tylko nie mam gdzie nog schowac:P
btw. wicker mam twojego koma, jak sie zdecyduje na koncert wysle do cibie sms podasz mi nr na stacjonarny i z IE zadzowbnilbym, jakos moznaby sie zgadac
:beer
btw. wicker mam twojego koma, jak sie zdecyduje na koncert wysle do cibie sms podasz mi nr na stacjonarny i z IE zadzowbnilbym, jakos moznaby sie zgadac
Pijesz? Nie pisz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ja mogę zadzwonić po 20 lub w weekend, bo mam wtedy za darmo.

łiker co sie tak na Dublin napaliles?? czyzby nagle znikniecie planow ozzfestowych z podpisu oznaczalo rezygnacje z ozzfestu?
@Wicker: miedzynarodowe?WICKER MAN pisze:Ja mogę zadzwonić po 20 lub w weekend, bo mam wtedy za darmo.![]()
Pijesz? Nie pisz.