Z tym ostatnim stwierdzeniem zgodzić sie muszę...EvE pisze:A nie nie, nie. Tekstów w ogóle nie czytałam, ja nie mam glowy do tego. Zresztą teraz zajęłam się tłumaczeniem tekstów IM na język polskiGranulion pisze:Takie pytanie... Czytałaś może tekst Victim Of Fate??? Mi się wydaję, że on jest taki bardziej mroczny niż wesoły.EvE pisze: a tak na koniec:
mi się to w Helloweenie podoba że nie jest właśnie mrocznytylko taki wesoły. a I want out czy Future World, albo Victim Of Fate to jest coś pieknego
![]()
. Więc o innych tekstach w ogóle nie myślę.
A pisząc "mroczny" miałąm na myśli muzykę, że nie jest taka jak np. Doom metal czy chociażby Black.
Ale skłoniłeś mnie do przeczytania tego tekstu, zwłąszcza, że piosenka wymiata.
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
A z innymi nie ?Granulion pisze:Z tym ostatnim stwierdzeniem zgodzić sie muszę...EvE pisze:A nie nie, nie. Tekstów w ogóle nie czytałam, ja nie mam glowy do tego. Zresztą teraz zajęłam się tłumaczeniem tekstów IM na język polskiGranulion pisze: Takie pytanie... Czytałaś może tekst Victim Of Fate??? Mi się wydaję, że on jest taki bardziej mroczny niż wesoły.. Więc o innych tekstach w ogóle nie myślę.
A pisząc "mroczny" miałąm na myśli muzykę, że nie jest taka jak np. Doom metal czy chociażby Black.
Z ostatnim zwłaszczaEvE pisze:A z innymi nie ?Granulion pisze:Z tym ostatnim stwierdzeniem zgodzić sie muszę...EvE pisze: A nie nie, nie. Tekstów w ogóle nie czytałam, ja nie mam glowy do tego. Zresztą teraz zajęłam się tłumaczeniem tekstów IM na język polski. Więc o innych tekstach w ogóle nie myślę.
-
Deleted User 1309
Słyszal ktos juz Mrs God ?? Jakie opinie ja własnie słucham i jak dla mnie dobry wybór jak na promujący singiel 
- Metalophil
- -#Moonchild

mnie się podoba ta pioseneczkaMareq555 pisze:Słyszal ktos juz Mrs God ?? Jakie opinie ja własnie słucham i jak dla mnie dobry wybór jak na promujący singiel
Helloween is good
:D
O Boże....Mrs. God, nic mi o tym chłamie nie mówcie. Gdybym nie słuchał Helloween wogóle, to mógłbym pomyśleć, że ten utwór zrobili amatorzy, kompletnie nie znający się na muzyce.
Do tej pory jakoś tak bardzo nie irytował wokal Derisa, ale to co on tutaj wyrabia...beznadziejny pisk do mikrofonu.
Pewnie miałbym inne zdanie gdyby nie to, że to jest singiel Keepera 3 (fakt, że niby Legacy, a nie 3, ale jednak nazwa zobowiązuje, bez względu na to, czy to kontynuacja, czy nie), ale że tak ie jest....Pozostaje mieć nadzieję, że wersja albumowa będzie dłuższa (w co raczej nie wątpię) i lepsza (a w to niestety tak...).
Możecie mnie zarzucać falą bluzgów itd., ale to jest absolutnie moje zdanie i tak samo mogę potraktować kogoś, komu się ten singielek podoba
.
Do tej pory jakoś tak bardzo nie irytował wokal Derisa, ale to co on tutaj wyrabia...beznadziejny pisk do mikrofonu.
Pewnie miałbym inne zdanie gdyby nie to, że to jest singiel Keepera 3 (fakt, że niby Legacy, a nie 3, ale jednak nazwa zobowiązuje, bez względu na to, czy to kontynuacja, czy nie), ale że tak ie jest....Pozostaje mieć nadzieję, że wersja albumowa będzie dłuższa (w co raczej nie wątpię) i lepsza (a w to niestety tak...).
Możecie mnie zarzucać falą bluzgów itd., ale to jest absolutnie moje zdanie i tak samo mogę potraktować kogoś, komu się ten singielek podoba
- Metalophil
- -#Moonchild

zanim wyszedł DOD to "Wildest Dreams"`em też się mało kto zachwycałzygfryd pisze:O Boże....Mrs. God, nic mi o tym chłamie nie mówcie. Gdybym nie słuchał Helloween wogóle, to mógłbym pomyśleć, że ten utwór zrobili amatorzy, kompletnie nie znający się na muzyce.
Możecie mnie zarzucać falą bluzgów itd., ale to jest absolutnie moje zdanie i tak samo mogę potraktować kogoś, komu się ten singielek podoba.
No może.Metalophil pisze:
zanim wyszedł DOD to "Wildest Dreams"`em też się mało kto zachwycał
Dziw mnie ogarnia, że nikt się nie wypowiada nt. nowej płyty, zatem rozpocznę
.
Tak jak większość mówi, tak i ja sądzę, że materiał można było spokojnie zmieścić na jednym cedeku. Mrs. God nie nadaje się nawet na b-side'a, Get it up i Do you know... byłyby słabe IMO już na Rabbicie, a Light the universe to przerost formy nad treścią (co podkreśla śpiew tej baby, w efekcie za dużo otoczki muzycznej, za mało samej ballady).
Są perełki - King (ale nie do końca), Pleasure Drone, My life for one more day, niezły Occasion Avenue (szczególnie refren, ale cały kawałek mógłby spokojnie trwać z 4 min. krócej), dobry Silent rain, typowo Derisoweenowski Invisible man... i to w zasadzie koniec. Ta płyta z Keeperem ma wspólną tylko nazwę i tekst Kinga, co było w zasadzie wiadome, jak dla mnie Deris nigdy nie dorówna Kiskemu.
Fajnie się tego słuicha, ale to tylko IMO kolejna płyta Helloween, która poza nieco poważniejszymi tekstami jak zwykle nic nie wnosi. Jak każdej, za wyjątkiem TDR, płycie z Derisem dałbym jej 8/10 i czekał na powrót Kiske'go
.
Tak jak większość mówi, tak i ja sądzę, że materiał można było spokojnie zmieścić na jednym cedeku. Mrs. God nie nadaje się nawet na b-side'a, Get it up i Do you know... byłyby słabe IMO już na Rabbicie, a Light the universe to przerost formy nad treścią (co podkreśla śpiew tej baby, w efekcie za dużo otoczki muzycznej, za mało samej ballady).
Są perełki - King (ale nie do końca), Pleasure Drone, My life for one more day, niezły Occasion Avenue (szczególnie refren, ale cały kawałek mógłby spokojnie trwać z 4 min. krócej), dobry Silent rain, typowo Derisoweenowski Invisible man... i to w zasadzie koniec. Ta płyta z Keeperem ma wspólną tylko nazwę i tekst Kinga, co było w zasadzie wiadome, jak dla mnie Deris nigdy nie dorówna Kiskemu.
Fajnie się tego słuicha, ale to tylko IMO kolejna płyta Helloween, która poza nieco poważniejszymi tekstami jak zwykle nic nie wnosi. Jak każdej, za wyjątkiem TDR, płycie z Derisem dałbym jej 8/10 i czekał na powrót Kiske'go
Ja po ostatniej płycie Helloween wiedziałam, że każda następna musi być o wiele lepsza :] (Rabbit mi średnio podchodzi). i Keeper 3 jak najbardziej spełnij moje oczekiwania.
Oczywiście nie spodziewałam sie płyty na miare starych Keeperów, bo wiadomym jest ze to tylko nazwa, chwyt marketingowy i nie należy się spodziewać kolejnego arcydzieła. Ale jednak płyty jak dla mnie przebija pare płyt Dyniowatych (np. Better T.R. czy nawet Walls O.J.).
Przychylam się do zdania Zygfryda, że lepiej by było gdyby ją dali na jednej płycie, osobiście wyrzuciłabym Get It Up, Born On Judgement Day, The Shade in the Shadow.
Mrs. God na tle całej plyty bardzo u mnie urósł, jest chwytliwy i na singla może generalnie być (lepszy ten niż Come Alive który miał być chyba jako pierwszy singiel). Mrs. God w sumie fajnie będzie usłyszeć na koncercie :].
z Faworytów to świetny jest King, Pleasure, Occasion, strasznie lubie Do You know, ale to takie troche jest 'przebojowe' odnosze wrażenie.
A balladka jak balladka, mi się bardzo podoba, strasznie lubie Candice. Choć nie jest to In The Middle Of The Heartbeat, ale jest naprwadę świetna.
Ale na płycie się nei zawiodłam, a byłam troche sceptycznie nastawiona. moja ocena to 8+/10 :] (podczas gdy Keeper 1 10/10 a Keeper II 9/10).
No i teledysk też jest fajny :].
I Znalazłam nowe walory Andiego na tej płycie :]
Oczywiście nie spodziewałam sie płyty na miare starych Keeperów, bo wiadomym jest ze to tylko nazwa, chwyt marketingowy i nie należy się spodziewać kolejnego arcydzieła. Ale jednak płyty jak dla mnie przebija pare płyt Dyniowatych (np. Better T.R. czy nawet Walls O.J.).
Przychylam się do zdania Zygfryda, że lepiej by było gdyby ją dali na jednej płycie, osobiście wyrzuciłabym Get It Up, Born On Judgement Day, The Shade in the Shadow.
Mrs. God na tle całej plyty bardzo u mnie urósł, jest chwytliwy i na singla może generalnie być (lepszy ten niż Come Alive który miał być chyba jako pierwszy singiel). Mrs. God w sumie fajnie będzie usłyszeć na koncercie :].
z Faworytów to świetny jest King, Pleasure, Occasion, strasznie lubie Do You know, ale to takie troche jest 'przebojowe' odnosze wrażenie.
A balladka jak balladka, mi się bardzo podoba, strasznie lubie Candice. Choć nie jest to In The Middle Of The Heartbeat, ale jest naprwadę świetna.
Ale na płycie się nei zawiodłam, a byłam troche sceptycznie nastawiona. moja ocena to 8+/10 :] (podczas gdy Keeper 1 10/10 a Keeper II 9/10).
No i teledysk też jest fajny :].
I Znalazłam nowe walory Andiego na tej płycie :]
30 stycznia 2006 wyjdą w świat reedycje pierwszych płyt Helloween - tj. Wallsów, obu Keeperów i Pink bubbles go ape. Ale ale - jak to reedycje, zostaną wzbogacone o utwory bonusowe, Wallsy i Keeper zwei nawet o dodatkową płytę z utworami z singli/best ofów. Wsyztskie reedycje będą miały zmodyfikowaną okładkę.
Pełny spis zawartości poszczególnych płyt:
Walls of Jericho
CD 1
Starlight
Murderer
Warrior
Victim Of Fate
Cry For Freedom
Walls Of Jericho
Ride The Sky
Reptile
Guardians
Phantoms Of Death
Metal Invaders
Gorgar
Heavy Metal (Is The Law)
How Many Tears
Judas
CD 2 (Bonus Tracks)
Murderer (Remix)
Ride The Sky (Remix)
Intro/Ride The Sky (Live)
Guardians (Live)
Oernst Of Life
Metal Invaders (1984)
Surprise Track
Keeper eins
Initation
I'm Alive
A Little Time
Twilight Of The Gods
A Tale That Wasn't Right
Future World
Halloween
Follow The Sign
Bonus Tracks:
Victim Of Fate (Single B-Side)
Starlight (Remix)
A Little Time (Altern. Version)
Halloween (Video Edit)
Keeper zwei
Invitation
Eagle Fly Free
You Always Walk Alone
Rise And Fall
Dr. Stein
We Got The Right
March Of Time
I Want Out
Keeper Of The Seven Keys
Save Us
CD 2 (Bonus Tracks)
Savage (Singe B-Side)
Livin' Ain't No Crime (Single B-Side)
Don't Run For Cover (Single B-Side)
Dr. Stein (Remix)
Keeper Of The Seven Keys (Remix)
Pink bubbles go ape
Pink Bubbles Go Ape
Kids Of The Century
Back On The Streets
Number One
Heavy Metal Hamsters
Goin' Home
Someone's Crying
Mankind
I'm Doin' Fine Crazy Man
The Chance
Your Turn
Bonus Tracks
Blue Suede Shoes (Single B-Side)
Shit And Lobster (Single B-Side)
Les Hambourgeois Walkways (Single B-Side)
You Run With The Pack (Single B-Side)
Więcej info na helloween.org i polskim forum o Helloween.
Pełny spis zawartości poszczególnych płyt:
Walls of Jericho
CD 1
Starlight
Murderer
Warrior
Victim Of Fate
Cry For Freedom
Walls Of Jericho
Ride The Sky
Reptile
Guardians
Phantoms Of Death
Metal Invaders
Gorgar
Heavy Metal (Is The Law)
How Many Tears
Judas
CD 2 (Bonus Tracks)
Murderer (Remix)
Ride The Sky (Remix)
Intro/Ride The Sky (Live)
Guardians (Live)
Oernst Of Life
Metal Invaders (1984)
Surprise Track
Keeper eins
Initation
I'm Alive
A Little Time
Twilight Of The Gods
A Tale That Wasn't Right
Future World
Halloween
Follow The Sign
Bonus Tracks:
Victim Of Fate (Single B-Side)
Starlight (Remix)
A Little Time (Altern. Version)
Halloween (Video Edit)
Keeper zwei
Invitation
Eagle Fly Free
You Always Walk Alone
Rise And Fall
Dr. Stein
We Got The Right
March Of Time
I Want Out
Keeper Of The Seven Keys
Save Us
CD 2 (Bonus Tracks)
Savage (Singe B-Side)
Livin' Ain't No Crime (Single B-Side)
Don't Run For Cover (Single B-Side)
Dr. Stein (Remix)
Keeper Of The Seven Keys (Remix)
Pink bubbles go ape
Pink Bubbles Go Ape
Kids Of The Century
Back On The Streets
Number One
Heavy Metal Hamsters
Goin' Home
Someone's Crying
Mankind
I'm Doin' Fine Crazy Man
The Chance
Your Turn
Bonus Tracks
Blue Suede Shoes (Single B-Side)
Shit And Lobster (Single B-Side)
Les Hambourgeois Walkways (Single B-Side)
You Run With The Pack (Single B-Side)
Więcej info na helloween.org i polskim forum o Helloween.
!!zygfryd pisze:Oernst Of Life
Pewnie ta wersja z Kiske ?zygfryd pisze:Starlight (Remix
mmmmmzygfryd pisze:Keeper Of The Seven Keys (Remix
A jak tak patrze na to, to wszystko już zostalo powydawane w milion edycjach, limitowanych i jakiś tam. A teraz jak patrze, to wszystkie b'sidey są ładnie w jednym miejscu. Przynajmniej poukładane odpowiednio do płyty. Pięknie
kurde, jak tak patrze na okładki, to zmaśscili:

W Pinku dwa podpisy płyty.
Wyblakłe jakieś iw ogóle:/.

W Pinku dwa podpisy płyty.
Wyblakłe jakieś iw ogóle:/.
No tak w sumie prawda trochę. Bezmyślnie zrobione - vide ten Pink i jakieś takie wyblakłe, jakby kto Vizirem do czarnego wyprał i wrzucił w słaby skaner. Mogliby zrobić tak, jak jest np. w reedycjach Priestów (srebrna obwódka i wsio). O ile w Wallsach nawet nieźle to wyszło, tak już to nowoczesne logo w Pinku (ktoś pomyli, że to jakaś Szwedka) i Keeperze 2 zabrało cały klimacik.
Pozostaje nadzieja, że zawartość wnętrzna okładki będzie lepsza.
Pozostaje nadzieja, że zawartość wnętrzna okładki będzie lepsza.
Jak dla mnie mogli by nic nie robić, Ewentualnie na bokach zaznaczyć że są to reedycje i w książeczkach. Ja lubie jak płyta przypomina pierwsze wydanie (wyglądem oczywiście).zygfryd pisze:Mogliby zrobić tak, jak jest np. w reedycjach Priestów (srebrna obwódka i wsio). O ile w Wallsach nawet nieźle to wyszło, tak już to nowoczesne logo w Pinku (ktoś pomyli, że to jakaś Szwedka) i Keeperze 2 zabrało cały klimacik.
Ciekawe jakie ceny tego będą :]. I czy planowane są dalsze reedycje :].
UroczyVlad Tepes pisze:Eve? A tak na marginesie.... co to za Gawliński w avatarze????!!!!!!!!
.Ja Wiem Vlad, że Ty go nie lubisz, ale już Ci tłumaczyłam jak to ze mną jest :]. Aczkolwiek Wiadomo kto w Helloween rządził.
------------EDIT---------
Chyba bez sesnu. Save Us to jest bonus, co oni go wrzucili na nie to miejsce
Ale czy to można zrozumieć? Nie... To jest absolutnie irracjonalneEvE pisze:Ja Wiem Vlad, że Ty go nie lubisz, ale już Ci tłumaczyłam jak to ze mną jest :]
Żenada z tymi okładkami. Czarne ramki... umarł ktoś?! Albo ramka w ramce (Kot7k2). Wstążeczki z tytułami są bardziej kiczowate niż herb naszego rzekomego fanklubu. A propos: oczywiście mam już kupę pomysłów (m.in. zebranie z bootlegów derisowych wersji starych kawałków Helloweena, takich niewydanych i.t.p. i.t.d.) ale póki co już jestem na etapie histerii przed sesją, EvE ma maturę, więc szybko się za to nie zabierzemy. Ale herb jest
P.S. "Rabbita" to ja akurat lubię jak mało co w życiu
P.P.S. Gawliński
Tu chodzi o to, że nie mieści mi się w głowie, że ja wole słuchać Andiego od Micheale'a. Przecież to są dwa różne poziomy. Andi przy M. leży i kwiczy. A jednak Michael mnie odpycha. Choć jest nieporównywalnie lepszy. Taki zonk dziwnyLucy pisze:Ale czy to można zrozumieć? Nie... To jest absolutnie irracjonalne

Co do okładek, ja liczę, że coś się zmieni, chociaż już troche za późno :/.
Bo teraz to ja bym chciała mieć wszystkie płyty w podobnym guscie.
Lucy pisze:A propos: oczywiście mam już kupę pomysłów (m.in. zebranie z bootlegów derisowych wersji starych kawałków Helloweena, takich niewydanych i.t.p. i.t.d.)

Iiiitam... Mnie raczej trudno jest oceniać wykonawców obiektywnie tylko raczej wedle własnego ucha.
"Starych" wokalistów Helloweena bardzo lubię, ale i tak uważam, że moja sympatia do Andiego nie ma żadnego logicznego uzasadnienia
"Starych" wokalistów Helloweena bardzo lubię, ale i tak uważam, że moja sympatia do Andiego nie ma żadnego logicznego uzasadnienia
W najnowszym Teraz Rocku jest wkładka 12 str. o Helloween.
Mało się nie załamałem, jak przeczytałem "recenzje" poszczególnych płyt, np.:
Chameleon - 3/5, ok. Ale argumentacja kolesia nt. płyty (album ten jest świadectwem wszechstronności i odwagi muzyków, którxzy odeszli od swego stylu - czy to nie przypadkiem tylko Kiske wziął się za dalszy rozwój grupy?) i całkowita wybiórczość (roztkliwia się nad I don't wanna cry no more, a tymczasem o Giants powiedział tyle, że jest) mnie dobija.
Biografii jeszcze nie czytalem, ale pewnie są niemniejsze bzdury
.
Mało się nie załamałem, jak przeczytałem "recenzje" poszczególnych płyt, np.:
Chameleon - 3/5, ok. Ale argumentacja kolesia nt. płyty (album ten jest świadectwem wszechstronności i odwagi muzyków, którxzy odeszli od swego stylu - czy to nie przypadkiem tylko Kiske wziął się za dalszy rozwój grupy?) i całkowita wybiórczość (roztkliwia się nad I don't wanna cry no more, a tymczasem o Giants powiedział tyle, że jest) mnie dobija.
Biografii jeszcze nie czytalem, ale pewnie są niemniejsze bzdury