Koszulka Bruce'a
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Lomion
Koszulka Bruce'a
Czy na koszulce Bruce'a na Scream For Me Brazil jest Papież?Tak mi sie wydaje, jaki ma On związek z utworem Sacred Cowboys?
Druga sprawa. Ostantnio ksiądz krzyczału mnie, że to sataniści (I.M i w ogóle metal), czy nie wiecie przypadkiem jaką wiarę wyznają członkowie zespołu, tak tylko pytam dla informacji.
Druga sprawa. Ostantnio ksiądz krzyczału mnie, że to sataniści (I.M i w ogóle metal), czy nie wiecie przypadkiem jaką wiarę wyznają członkowie zespołu, tak tylko pytam dla informacji.
Re: Koszulka Bruce'a
a czy to jaka wiare wyznaja czlonkowie zespolu ma znaczenie na wiare jaka ty wyznajesz?
-
Deleted User 1309
Kult świętej krowy .
A tak na serio to nie sluchaj sie ksiezy w takich sprawach , bo oni maja takie pojecie o muzyce jak Tyminski o polityce .
A tak na serio to nie sluchaj sie ksiezy w takich sprawach , bo oni maja takie pojecie o muzyce jak Tyminski o polityce .
Proszę mi tu księży nie obrażać mój katecheta o mało co nie zawiózł mnie za friko na Mystic, sam zresztą oczywiście był na koncercie:) na Mecie też był mój wujek który był księdzem (nie że zwiał tylko nie żyjeMareq555 pisze:Kult świętej krowy .
-
Deleted User 1309
Nie no wszyscy napewno nie sa tacy (pisałem na szybkiego
) sam znam ksiezy ktorzy nie pitola bez sensu . Ale wiekszosc szczególnie tych starszych gada o czyms o czym nie ma pojecia .
Pozdrowienia dla katechety :beer
Pozdrowienia dla katechety :beer
Adrian jest chrześcijaninem. Reszta - nie mówiła mi
.
Przecież Number to taki satanistyczny utwór! Wystarczy na teledysk spojrzeć, tekst i wszystko jasne. A te szóstki... To po prostu szczyt
.
U mnie ksiadz w szkole słucha Ironów
iw ogóle metalu.
Moze nie ma powołania?
Lord, dobrze Ci radzę, olej tego księdza, bo jeszcze Ci nerwy wysiadą, a masz tylko jedne
.
Przecież Number to taki satanistyczny utwór! Wystarczy na teledysk spojrzeć, tekst i wszystko jasne. A te szóstki... To po prostu szczyt
U mnie ksiadz w szkole słucha Ironów
Moze nie ma powołania?
Lord, dobrze Ci radzę, olej tego księdza, bo jeszcze Ci nerwy wysiadą, a masz tylko jedne
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

Chyba jednak nie o to chodziło. Po prostu pytał, jak napisał `informacyjnie`.hiroszima pisze:a czy to jaka wiare wyznaja czlonkowie zespolu ma znaczenie na wiare jaka ty wyznajesz?
chrzescijanami to raczej na pewno...pytanie czy katolikami? ale w sumie w swoich textach czesto odwoluja sie do boga, wiary itd. zwlaszcza steve czy bruce, wiec cos w tym chyba jest...
- The LasT Child
- -#Charlotte

temat masakrowany pare razy...
na 100% wierzacy jest Nicko, ktory gra czasem w kosciele.
prawdopodobnie Adrian wierzy. Bruce na pewno nie jest religijny (pod wzgledem praktykowania). o reszcie nie wiem ;/
na 100% wierzacy jest Nicko, ktory gra czasem w kosciele.
prawdopodobnie Adrian wierzy. Bruce na pewno nie jest religijny (pod wzgledem praktykowania). o reszcie nie wiem ;/
former Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 048 
Nicko gra w kościele??? To żart, czy serio? Na organach czy jak?
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
-
szatanista
- -#Long distance runner

Bruce jest raczej wierzacy (patrz tekst "Revelations" jego autorstwa jesli sie nie myle).The LasT Child pisze: prawdopodobnie Adrian wierzy. Bruce na pewno nie jest religijny (pod wzgledem praktykowania).
a co tam takie religijne?Satanel pisze:Bruce jest raczej wierzacy (patrz tekst "Revelations" jego autorstwa jesli sie nie myle).The LasT Child pisze: prawdopodobnie Adrian wierzy. Bruce na pewno nie jest religijny (pod wzgledem praktykowania).
-
szatanista
- -#Long distance runner

Nie chodzi o religijnosc, a o wiare w istnienie Boga.MiKi pisze:a co tam takie religijne?Satanel pisze:Bruce jest raczej wierzacy (patrz tekst "Revelations" jego autorstwa jesli sie nie myle).The LasT Child pisze: prawdopodobnie Adrian wierzy. Bruce na pewno nie jest religijny (pod wzgledem praktykowania).
"Bind all of us together
Ablaze with Hope and Free
No storm or heavy weather
Will rock the boat you'll see
The time has come to close your eyes
And still the wind and rain
For the one who will be King
Is the watcher in the Ring
It is You."
W slowach tych podmiot liryczny zwraca sie do Boga z prosba o... i tak dalej i tak dalej.
- Powerslave
- -#Prisoner

do mnie bardziej przemawia poczatek Revelations
"O God of Earth and Altar,
Bow down and hear our cry,
Our earthly rulers falter,
Our people drift and die,
The walls of gold entomb us,
The swords of scorn divide,
Take not thy thunder from us,
But take away our pride."
"O God of Earth and Altar,
Bow down and hear our cry,
Our earthly rulers falter,
Our people drift and die,
The walls of gold entomb us,
The swords of scorn divide,
Take not thy thunder from us,
But take away our pride."
"There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy"
początek akurat to cytat z hymnu
- Metalophil
- -#Moonchild

nie - na perkusji, bo to kościół protestancki - a tam granie na instrumentach innych niż organy to normalna sprawakarolcia pisze:Nicko gra w kościele??? To żart, czy serio? Na organach czy jak?
Odnosnie tekstow w piosenkach itp to wykorzystywanie symboli religijnych czy wiekszych fragmentow nie musi byc jednoznaczne z wiara. Wlasnie na takiej zasadzie niektorzy ludzie mysla ze przez The number of the beast Ironi sa satanistami. Czytalem kiedys jak Bruce opowiadal o utworze Jeruzalem, ktory wydaje sie byc bardzo religijny. Zaprzeczyl temu.
Can The End Be At Hand?
Najpierw odnośnie duchownych. Tak jak wśród osób świeckich są ludzie badzo religijni i mniej, tak i wśród duchownych są i fanatycy i ludzie bardziej wyluzowani. Miałem szczęście uczestniczyć w koncercie Maiden w Chorzowie z kolesiem, który jest dominikaninem. Dla mnie jest wzorem osoby duchownej, z drugiej strony - normalnym kumlem bez zarzutu.
Druga sprawa - z ciekawości czystej chciałbym wiedzieć, jak chłopaki z Maiden odnosząsię do wiary, ale w żaden sposób taka wiedza nie wpłynęłaby na moją opinię o ich muzyce. Bez względu na to, czy byliby satanistami, chrześcijanami, czy muzułmanami.
I po trzecie - tytuł tego tematu to koszulka Bruce'a. Jest tam Papież czy nie - to chyba istota tego tematu, ale jakoś o nie znalazłem tu odpowiedzi.
Druga sprawa - z ciekawości czystej chciałbym wiedzieć, jak chłopaki z Maiden odnosząsię do wiary, ale w żaden sposób taka wiedza nie wpłynęłaby na moją opinię o ich muzyce. Bez względu na to, czy byliby satanistami, chrześcijanami, czy muzułmanami.
I po trzecie - tytuł tego tematu to koszulka Bruce'a. Jest tam Papież czy nie - to chyba istota tego tematu, ale jakoś o nie znalazłem tu odpowiedzi.
Ja tam papieza nie widze.
Dave i Jan maja krzyze na szyi, wiec to cos mowi. O Adrianie i Nicko juz bylo. Bruce niewierzacy, a co do Stevea to byly rozne opinie. Pamietam jak w latach `90 wyraznie powiedzial ze "nie jestem specjalnie wierzacy".
Dave i Jan maja krzyze na szyi, wiec to cos mowi. O Adrianie i Nicko juz bylo. Bruce niewierzacy, a co do Stevea to byly rozne opinie. Pamietam jak w latach `90 wyraznie powiedzial ze "nie jestem specjalnie wierzacy".
Can The End Be At Hand?
W sumie niekoniecznie, wiele osób nosi taki krzyżyk a nie są 'specjalnie wierzący'.Stranger pisze:Dave i Jan maja krzyze na szyi, wiec to cos mowi.