UWAGA! Złodzieje na Allegro!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!

Post autor: Urchin »

Yogi pisze:Ja mam co ś takiego Poverslave Seventh son i No player......
Wszystko działa :o
działać to moze i dziala, ale z pewnoscia oryginalne nie jest :P zreszta pelno tego na stadionie X-lecia w wawie :)
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Ja sam mam takie powerslave i też "wydanie rosyjskie" i z całą pewnością mogę stwierdzić że to nie jest oryginał, ale na szczęście to jeden z dwóch piratów maiden jaki posiadam, a reszta to oryginały :D
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

W zyciu nie uwierze aby to był oryginał ruski zawsze cos wymysla kiedyś była moda gdy cd jeszcze nie było na winyle made in yugoslawia
Awatar użytkownika
Educated Fool
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Educated Fool »

Ostatnio jak bylem na Ukrainie, kupilem "Accident of Birth" Bruce'a (tylko mnie za to nie zlinczujcie :D ) z napisem...Special Russian Version :D ale niestety bez zadnych bonusow
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

Vlad Tepes pisze:
Educated Fool pisze:Ostatnio jak bylem na Ukrainie, kupilem "Accident of Birth" Bruce'a (tylko mnie za to nie zlinczujcie :D ) z napisem...Special Russian Version :D ale niestety bez zadnych bonusow
Specjal Russian Version? To może on tam śpiewa po rusku? Słuchałeś już?:lol:
to ze po rusku spiewa to jedno, ale dodatkowo na plycie jest jeszcze promocyjny teledysk abduction ze specnazem zamiast kosmitow :twisted:
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Vlad Tepes pisze:
Powinni za coś takiego kasować konto. Przecież to jest wbrew regulaminowi giełdy. Opis nagminnie nie odpowiada stanowi rzeczywistemu oferowanego towaru co jest upierdliwe dla ludzi skoncentrowanych na poszukiwaniach Ironów. Taka zmyła marnuje nasz czas i zmusza do przesiewania wszystkich aukcji. Jestem przeciwny takim praktykom.
Ja taki znowu przeciwny czemuś takiemu nie jestem. Bo np. taki Helloween i solowe dokonania Michela Kiske. Ludzie np. przeszukują Helloween, ale mało wiedzą o solowych dokonaniach byłego wokalisty i nawet w wyszukiwarce Kiske nie wpiszą. A tak - dorzucić wystarczy do sprzedawanego porduktu Michela Kiske wyraz Helloween i jest dobrze. Oczywiście takich sytuacji wiele nie ma i jakwidzę tytuł aukcji "Majtki Atlantic S/Iron Maiden" to spodnie opadają. :roll: Ale w innych sytuacjach (byle tylko nienachalnie) - jak najbardziej.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

zygfryd pisze: Ja taki znowu przeciwny czemuś takiemu nie jestem. Bo np. taki Helloween i solowe dokonania Michela Kiske. Ludzie np. przeszukują Helloween, ale mało wiedzą o solowych dokonaniach byłego wokalisty i nawet w wyszukiwarce Kiske nie wpiszą. A tak - dorzucić wystarczy do sprzedawanego porduktu Michela Kiske wyraz Helloween i jest dobrze. Oczywiście takich sytuacji wiele nie ma i jakwidzę tytuł aukcji "Majtki Atlantic S/Iron Maiden" to spodnie opadają. :roll: Ale w innych sytuacjach (byle tylko nienachalnie) - jak najbardziej.
Gdyby Iron Maiden było dopisane do solowej płyty Bruca, Blaza czy Di Anna nie miał bym nic przeciwko, ale tu jest dopisane do zespołów które totalnie nie są związane z Ironami
Ostatnio zmieniony pt cze 24, 2005 4:15 pm przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Deleted User 804 pisze: Gdyby iron Maiden było dopisane do solowej płyty Bruca, Blaza cz Di Anna nie miał bym nic przeciwko, ale tu jest dopisane do zespołów które totalnie nie są związane z Ironami
No też właśnie dlatego w tym przypadku jak najbardziej nie popieram takiej prajtyki. Usosunkowałem się jedynie do wypowiedzi Vladka.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

MaYeR pisze:2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
!
No nie wiem czy brak hologramu to oznaka że to pirat ja kupuję płytki w Media Markt i tam chologram jest na folii i nie raz nie uda mi się go odkleić i się podrze......... :cry:
Dematerializator
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Dematerializator »

syzygy pisze:
MaYeR pisze:2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
!
No nie wiem czy brak hologramu to oznaka że to pirat ja kupuję płytki w Media Markt i tam chologram jest na folii i nie raz nie uda mi się go odkleić i się podrze......... :cry:
a czy nie łatwiej po prostu wyciąć hologram który jest przyklejony do folii i włożyc przed książeczke? albo na upartego przykleic jakims zwyklym klejem?
Awatar użytkownika
real_alien
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: real_alien »

Dematerializator pisze:
syzygy pisze:
!
a czy nie łatwiej po prostu wyciąć hologram który jest przyklejony do folii i włożyc przed książeczke? albo na upartego przykleic jakims zwyklym klejem?
Po kiego grzyba? Ja zrywam folię razem z hologramem i wyrzucam a nie bawię się w jakieś wycinanie. Moim zdaniem bardzo dobrze, że naklejki są na folii a nie na pudełku.
Dematerializator
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Dematerializator »

ok.. ale koles mowił, że odkleja i je zachowuje.. mój post był poradą "jak uniknąć podarcia hologramu" :roll:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Dematerializator pisze:ok.. ale koles mowił, że odkleja i je zachowuje.. mój post był poradą "jak uniknąć podarcia hologramu" :roll:
E tam nie będę się bawił w jakieś kleje, jak się uda to się uda a jak nie to nie będę płakał, ja i tak wiem że to jest orginał :wink:
kubush
-#Invader
-#Invader

Post autor: kubush »

MaYeR pisze:Uwaga wszyscy allegrowicze. Na aukcjach pojawiły sie pirackie kopie albumow Iron Maiden!
Najgorsze jest to, iz taki pirat jest prawie nie do odroznienia od oryginalu.
Piracka kopia posiada ksiazeczke!!, okladki i nadrukowana plyte CD - calosc jest idealnie podrobiona i jak juz wspomnialem prawie nie do odroznienia od oryginalu.
Plyty te sprzedaja tzw. "ruscy" na stadione X-lecia w Warszawie po ok. 12zl!
Stamtad te nielegalne kopie trafiaja na allegro!

Jezeli chcesz kupic jakis album IM na allegro i nie chesz sie dac oszukac, pamietaj!
1. Jesli ktos sprzedaje Ci taka plyte za wyjatkowo "okazyjna" kwote to badz czujny! Byc moze to pirat!
2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
3. Pamietajcie - oryginalne wydawnictwa posiadaly w wiekszosci naklejki na pudelku z taka trescia:
"Special Multimedia CD Features Full-Lenght itd...."
4. Jezeli plyta nie ma hologramu nie wierzcie sprzedawcy, iz to CD-ek sprowadzony z zachodu. Plyty sprowadzane nie sa tanie!

p.s. Pomimo tego, iz taka podrobiona plyta posiada ksiazeczke, okladki itd. to nie jest to album oryginalny.
Calosc tloczona jest na Ukrainie bez praw autorskich (czyt. zadna kasa nie trafia do EMI czy tez do samego zespolu)
ps.2 Ta sama sytiacja tyczy sie takze innych zespolow wiec uwazajcie!
takie rzeczy to ja mam normalnie w sklepie muzycznym - plytki mejdenow po 20 zl ale bez video albo resident evil 2 na dvd 3 dni po premierze :)
Pogromca Debilnych Blogów
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pogromca Debilnych Blogów »

Jak dobrze, że nie kupuje płyt w Allegro...a propos hologramu to na 5 z 6 płyt maiden hologram był na folii, ale nic z nim nie uczyniłem, aby pozostał na okładce albo w środku gdzieś
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Ja właśnie dostałem przesyłkę z Accident Of Birth 2CD :P I Mogę być na 200% pewny że to nie pirat :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Z fan.pl zapomniałem napisać :wink:
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Redzio »

W Poznaniu są targi Bema,gdzie kupiłem sobie plyte na której były wszystkie albumy z okresu działalności IM 1992-2000.Takich rzeczy tam jest dużo!Najnowsza solowa płyta Dickinsona tylko za 15.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Redzio pisze:W Poznaniu są targi Bema,gdzie kupiłem sobie plyte na której były wszystkie albumy z okresu działalności IM 1992-2000.Takich rzeczy tam jest dużo!Najnowsza solowa płyta Dickinsona tylko za 15.
do kasacji :guns
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Redzio »

No normalnie to jest czysta kradzież i wyzysk z muzyków którzy ciężko pracowali.
ODPOWIEDZ