Fortepianowa Dziewica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fortepianowa Dziewica
Przynajmniej fajna piramidka się zrobiła 
Ty motyl zaglady nie szalej tak bo ci ktos skrzydelka przytnie

http://maidenpiano.thetributeto.com/web/8918/page.asp
Tutaj mozna posłuchać 30 sekundowych kawałków Run to the Hills, The Number of the Beast oraz Can I play with Madness. Od początku podchodziłem do tego projektu bardzo sceptycznie, teraz tylko się w tym utwierdziłem. Jest to tylko muzyka na fortepianach (pewnie 2), bez wokalu i perkusji. Nigdy nie podobały mi się takie projekty w tym Apocalyptica. Więc dla mnie ta płyta mogła by nie istnieć, ale na pewno kilku osoba się spodoba. Wiem, to tylko małe urywki, ale chyba da sie z tego złorzyć jako taki obraz płyty.
Tutaj mozna posłuchać 30 sekundowych kawałków Run to the Hills, The Number of the Beast oraz Can I play with Madness. Od początku podchodziłem do tego projektu bardzo sceptycznie, teraz tylko się w tym utwierdziłem. Jest to tylko muzyka na fortepianach (pewnie 2), bez wokalu i perkusji. Nigdy nie podobały mi się takie projekty w tym Apocalyptica. Więc dla mnie ta płyta mogła by nie istnieć, ale na pewno kilku osoba się spodoba. Wiem, to tylko małe urywki, ale chyba da sie z tego złorzyć jako taki obraz płyty.
Po przesluchaniu tych sampli moge z czystym sumieniem stwierdzic, ze to nic specjalnego. Brak wlasnych pomyslow. Poprostu jeden fortepian wali wokal, drugi podklad gitary rytmicznej bez zadnych fajerwerkow. O wiele bardziej przypadla mi do gustu kompozycja Gabrieli Kulki 2MTM 
Mam mieszane uczucia co do tego wydawnictwa. Z jednej strony fajny klimacik mają te nagrania, natomiast z drugiej- czegoś im brakuje. Mam zamiar mimo wszystko zakupić oryginał.
ja niestety też mogę to powiedzieć... szkoda żę nie ma wokalu... oczywiście stonowanego nie tak dzikiego jak w orginałach szkoda że tam nie ma bruce'a. Stare utwory w spokojnym wykonaniu... to by było coś !!! a tak....Kroczniok pisze:Po przesluchaniu tych sampli moge z czystym sumieniem stwierdzic, ze to nic specjalnego. 2MTM
Mogło być ciekawie (jak na przykład bardzo dobry tribute Genesis na dwa fortepiany),a tu próbki wioną nudą. Przede wszystkim albo fatalna dynamika nagrania, albo bardzo nie-efektowny sztuczne elektroniczne pianino. Nie ma tu żadnych różnic dynamicznych, dźwięk płaski, zero "jaj". Szkoda. 
Może być nieźle. Okladka mi się podoba
. dam znać jak poslucham 
UpTheIrons
- Slav The Great
- -#Prisoner

eee...poczekam na pełną wersje.Przyznam szczerze,ze jak narazie jestem zawiedziony.
Czy ktoś widział to w jakimś polskim sklepie, lub ewentualnie wie gdzie mozna to nabyć drogą pocztową?
To samo pytanko mam odnośnie płytki z wersjami skrzypcowymi kawałków Maiden.
Wartość muzyczna tych wydawnictw to dla mnie wersja drugorzędna. To są dla mnie mimo wszystko nie lada ciekawostki, związane z ulubioną kapelką, więc po prostu chciałbym je mieć.
To samo pytanko mam odnośnie płytki z wersjami skrzypcowymi kawałków Maiden.
Wartość muzyczna tych wydawnictw to dla mnie wersja drugorzędna. To są dla mnie mimo wszystko nie lada ciekawostki, związane z ulubioną kapelką, więc po prostu chciałbym je mieć.
Fajna rzecz. Jeśli zobaczę gdzies po przystępnej cenie to może kupię, ale najpewniej skorzystam ze starych sposobów (ach, te pirackie łajby
)
a ja przesłuchałem całośc i mi sie podobało. szczególnie Wasted Years i Brave New World.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Moim zdaniem warto tego posłuchać
aktualnie najbardziej spodobały mi się;
"Wasted Years"
"The Trooper"
"Caught Somewhere In Time" - bardzo mroźnie wyszedł wstęp :rocx
"Eddies Lament (Original Composition)" - dość mrocznie się robi
"Wasted Years"
"The Trooper"
"Caught Somewhere In Time" - bardzo mroźnie wyszedł wstęp :rocx
"Eddies Lament (Original Composition)" - dość mrocznie się robi
Niby to fajne, ale trochę sztywne, jednak czegoś brakuje, może rzeczywiście wokalu
Przesłuchałem i takie sobie ...
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Niestety, te utwory, których fragmentów można posluchac, wyszły akurat najgorzej i są kompletnie niereprezentatywne dla całej płyty.
Trooper, BNW, Hallowed, Aces High, Caught.., Wasted Years brzmią moim zdaniem świetnie. Słucham ich na okrągło :solo
Trooper, BNW, Hallowed, Aces High, Caught.., Wasted Years brzmią moim zdaniem świetnie. Słucham ich na okrągło :solo
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

gdzie mozna zakupic te plyte?
- blackcocker
- -#Moderator

Ludzie, przybywam z przyszłości. Za kilka lat Iron Maiden nagra numer na fortepianie! Zapisujcie to i nikomu nie mówcie! Prawdziwy progres

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***