Maiden na Ozzfest!!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Scorpien
-#Invader
-#Invader

Re: Maiden na Ozzfest!!

Post autor: Scorpien »

aa tam gadasz.. jak floyd z watersem potrafili sie zejśc zeby koncert zagrać to czemu niby black sabbath nie ma nagrac płyty skoro wszyscy sa w miare sprawni.. nawet trasy kocnertowej za dużej nie musieli by robić... po jednym koncercie w kazdym kraju i stanie i wsio....pożegnanie jak sie patrzy...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Ale mimo wszystko jest różnica w jednorazowym koncercie nie zupełnie istniejącej grupy w czymś takim jak Live 8, a sytuacji Black Sabbath, która cały czas jest aktywna, a od sześciu lat nie przedstawiła żadnego premierowego materiału, mimo aktywności solowej wszystkich jej członków (ile razem wyszło albumów całej czwórki po wydaniu "Reunion"?). Nie sądze, aby wyszła kiedykolwiek nowa studyjna płyta Sabbath- jakby miała wyjśc, to by wyszła już dawno temu.
Scorpien
-#Invader
-#Invader

no ale może sharon wpadnie na ten pomysł... przecież nawet jeżeli podeszliby od strony materialnej ... to ta plyta spokojnie by sie rozeszła w kilkumilionowym nakladzie....a ludzie by sie zabijali o bilety na koncerty... i przynajmniej odeszli by w blasku sławy... a nie w blasku staruchów i połamanych kości....
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Scorpien pisze:w sumie wcale bym sie nie zdziwił jak za rok BS i Ozzy ogłosza koniec kariery....poprostu dziadki już zajechane i trzeba uszanować ich słaba kondycje fizyczną....
NIKT z was tu nie widzial sabbsow w Pradze 29.06.05 :roll: bazujecie tylko na wiesciach z dwoch ozzfestow kiedy ozzy zawiodl, bo byl chory :?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

A ja wiem,że tacy ludzie mają muzyke we krwi i tak szybko nie zejdą ,tyczy sie to przede wszystkim Iomniego , myśle że on naprawde chce nagrać jeszcze jedną płyte z Black Sabbath i do tego moze dojśc ,szanse są duże. Naprawde gdyby znalazły sie na niej takie utwory jak Psycho Man czy Selling My Soul byłaby to naprawde dobra płyta.
Tak czy inaczej Black Sabbath zawsze będzie dla mnie jednym z 3 ulubionych zespołów ,za takie wspaniałe płyty jak Black Sabbath,Paranoid ,Master of Reality czy też świetne płyty z Dio na wokalu.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

A ten temat to dotyczy występów Maiden na Ozzfescie czy potencjalnego nagrania przez Sabbathow nowego albumu???? :? [/url][/code][/quote]
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

no pzrerodzilo sie w upadlosc sabbsow :?
Scorpien
-#Invader
-#Invader

no dobra to come back do tematu ;) ma ktoś może informacje czy jakiś z tych ozzfestów był filmowany żęby zobaczyć jak ironi wyglądają jako support ?? a i czy występuja nie biednej scenie czy normalnie mają swoją scengrafie ? bo to by troszqu dyskawlifikowało ozziego i przeciez zajeło by troche czasu do demnotażu między występami
priest_4ever
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: priest_4ever »

Oficjalnie nic nie bylo krecone, ale pewnie jkais bootleg video krazy po sieci :wink: Maideni oczywiscie mieli swa wspaniala dekoracja jak podczas restzy trasy earlydays z wszytskimi smaczkami, oczywiscie zmieniana przy kazdym utworze. Po wystepie Mudvayne polm godziny ptrzez Maiden przygotowywali dekoracje.Pryzgotowywanie dekoiracjii Sabbs(oczywiscie znacznie ubozszej) trwalo 20 min..
Scorpien
-#Invader
-#Invader

maiden to maiden :D hehe a ja zaraz śmigam szukac jakichs bootów...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Scorpien pisze:no dobra to come back do tematu ;) ma ktoś może informacje czy jakiś z tych ozzfestów był filmowany żęby zobaczyć jak ironi wyglądają jako support ?? a i czy występuja nie biednej scenie czy normalnie mają swoją scengrafie ? bo to by troszqu dyskawlifikowało ozziego i przeciez zajeło by troche czasu do demnotażu między występami
Ponoc powstaje DVD dokumentujace tegoroczny Ozzfest, ale osobiscie watpie, zeby Maideni sie na nim znalezli...

Jesli chodzi o scenografie to przeczytaj moja relacje z Chicago.

Maiden mieli nastepujacy stuff:

- Trojkat Killers i okladka albumu w czasie Murders
- okladka The Trooper
- plachta "Eddie Rips Up" w czasie Revelations, Phantom i Run To The Hills
- bialo-czerwona plachta i diabel podczas The Number Of The Beast
- okladka Early Days podczas Hallowed Be Thy Name i bisow
- okladka Iron Maiden (z Eddie'm naklejonym na tlo - brak duzego Edka) i chodzacy Ed Hunter w czasie tytulowego utworu

Do tego podesty (boczne nie byly jednak polaczone z tymi na srodku sceny jak normalnie wiec np. przed koncertem widac bylo chlopakow przygotowujacych sie do wyjscia na scene :D ), nowy zestaw perkusyjny Nicko itd.

Oswietlenie bylo o wiele ubozsze niz na koncertach Maiden - nie mieli swojego tylko korzystali z ozzfestowego.

Mimo wszystko zrobili najwiekszy show - Sabbath mieli o wiele skromniejsza scenografie.
Scorpien pisze:maiden to maiden :D hehe a ja zaraz śmigam szukac jakichs bootów...
Jak cos znajdziesz to daj znac. :P
Scorpien
-#Invader
-#Invader

narazie znalazłem takiego klienta :D

http://members.boardhost.com/BootlegTra ... 52518.html

coś tam ma w tej kolekcji.. ja sie za bardzo na tym nie znam bo nie zbieram wiec nie wiem czy ma tam okazy czy nie ale chyba warto looknąć
Awatar użytkownika
Guardian
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Guardian »

Scorpien pisze:narazie znalazłem takiego klienta :D

http://members.boardhost.com/BootlegTra ... 52518.html

coś tam ma w tej kolekcji.. ja sie za bardzo na tym nie znam bo nie zbieram wiec nie wiem czy ma tam okazy czy nie ale chyba warto looknąć
Hehe troche tego ma :wink:
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

szkoda ze nie ma nic z ozzfestu ;)
Scorpien
-#Invader
-#Invader

widocznie nie to co trzeba wkleiłem... bo znalazłem kilka takich osób i jakichś list dyskusyjnych i tam było troche rzeczy pod tytułem ozzfest...no ale nie chce mi sie już tego szukać :D teraz niech ktoś mi da zmiane... bo to kurde też czasochłonne jest :)
Yogi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Yogi »

lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

super fotki. dzięki :beer
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ale numer!

Maideni zagrali wczoraj swoj ostatni koncert w ramach trasy Ozzfest - pod Los Angeles dla 50-60 tysiecy ( :!: ) osob. Niestety wystep Maiden zostal zamieniony w horror dzieki <cenzura ;) > Sharon Osbourne... Najpierw kazala ona obsludze Ozzfestu rzucac jajka na Maiden oraz 3-4 razy wylaczala im prad w polowie utworu! :evil: Bruce oczywiscie byl wsciekly (nie tylko on!), ale zachowal sie godnie i powiedzial, ze nie zeszli ze sceny, bo sa tu dla swoich fanow... Przed bisami z tasmy puszczono tlum skandujacy "Ozzy! Ozzy!" na co publika zareagowala skandowaniem "Maiden! Maiden!". :lol: Jednak to nie koniec... Po zejsciu Maiden ze sceny do mikrofonu podeszla "kochana" Sharon i powiedziala co nastepuje:
Sharon Osbourne pisze:I would like to thank Iron Maiden and their road crew for everything...BUT THEIR LEADS SINGER...BRUCE...IS A REAL FUCKING PRICK... and he has disrespected the whole Ozzfest team ever since he joined.
Nie bede lepiej tlumaczyl tych slow. ;) W kazdym razie nie wyrazila sie za dobrze o naszym wokaliscie... :roll: Chodzilo jej pewnie o to, ze Bruce kilka razy ironizowal z reality shows nawiazujac do Ozzy'ego i Rodziny Osbourne'ow oraz wymiewal zachlannosc Sharon. Jednak zawsze robil to kulturalnie - bez takich epitetow. Po tej wypowiedzi wiekszosc fanow Maiden opuscila koncert nie czekajac na wystep Sabbath. I nic dziwnego...

Do tego Adrian Smith zadzwonil do swojego znajomego i byl bardzo rozgoryczony ta sytuacja... To jasne, ze Sharon zazdroscila Maiden wspanialych recenzji i przyjecia, ale nie powinna posuwac sie do sabotazu (a jak inaczej mozna nazwac wylaczanie pradu czy rzucanie jajkami w muzykow?) i publicznego przeklinania ich wokalisty!

Sadze, ze to definitywnie koniec jakiejkolwiek wspolpracy ekip Maiden i Sabbath/Ozzy'ego, a wrecz poczatek otwartej wojny miedzy zespolami. ;)
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Ehh głupia stara baba. To już napewno koniec wspólnych występów i moim zdaniem bardzo dobrze, ponieważ Iron Maiden był bezwątpnienia największą gwiazdą tego ozzfestu.
Yogi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Yogi »

Poprostu dwa słowa No Comment :shock: :shock: :shock: :evil: :evil:
Zablokowany