Maiden na Ozzfest!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden na Ozzfest!!
Wczasie World Slavery Tour grali przed więszą publicznością i dużo częściej 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Maideni wrócą do okolic Los Angeles (nie wiem czy akurat do San Bernardino) na następnej trasie.sekcjazwlok pisze:Zgadzam sie z wicker manem , skoro czs koncertu zostal zakontraktowany na godzinke to maideni mieli prawo nie zgodzic sie na 55min.Ja rowierz mysle ze nie oddadza sprawy do sady a jezeliby by tak zrobili to nie straca w moich oczach,natomiast zyskaja jak zorganizuja koncert w bernardionio , i beda gwiazda wieczoru , bo to sie nalezy fanom
My się chyba nie kłócimy.świnka666 pisze:Ehh, dobra dobra już się wycofuję z tej kłótni![]()
Niech Wam będzie
Na koniec:
- nigdy się nie dowiemy jak wyglądało zachowanie Bruce'a za kulisami
- Sharon jest doświadczoną biznesmenką, wątpię by bez totalnego powodu pozwoliła sobie na taki wyskok
- IM mogli zrobić taką uprzejmość w stonę Ozzfestu i skrócić set. Korona z głowy by im nie spadłaCzy oni kiedykolwiek występowali w USA przed tak dużą publicznością jak na Ozzfeście?
- Co do zachowania Bruce'a za kulisami to wiem, że takiego w ogóle nie było. Bruce spędzał czas w USA na rekreacyjnym lataniu awionetkami i na backstage'u przebywał naprawdę krótko. W zasadzie tylko grał koncert i wracał do hotelu.
- Sharon chyba straciła panowanie nad sobą, bo akurat ten ruch może trochę zaszkodzić Ozzfestowi i wizerunkowi Osbourne'ów. Już wiadomo, że w przyszłym roku festiwal odbędzie się w mniejszych obiektach (halach).
- Maiden nie chcieli skrócić setu ze względu na fanów. Był to ich jedyny koncert w południowej Kalifornii i wielu fanów zapłaciło ciężkie pieniądze, aby zobaczyć ich na tej trasie. Więc nie chcieli ich rozczarować i skrócić i tak już krótki set. Tu Sharon po prostu ich sprowokowała.
Łącznie tak, ale licząc liczbę fanów na jednym koncercie Ozzfest przyciągnał trochę więcej osób niż koncerty samego Maiden (to normalne, bo to festiwal i przyciąga fanów różnych zespołów). Choć w niektórych miastach (jak Nowy Jork) Maiden grywało samodzielnie dla większej publiczności.Mirdaroh pisze:Wczasie World Slavery Tour grali przed więszą publicznością i dużo częściej
Powiedzcie mi czy Bruce scial sie z Black
Sabbath czy tylko z Pania Sharon?
czy Ozzy jest w to jakos wkrecony ?
Sabbath czy tylko z Pania Sharon?
- likipiki
- -#Lord of the flies

gratuluję głupotykarolcia pisze:głupia Żydówa
Zgadzam się! Jednak jestem przeciwny ślepego usprawiedliwiania Bruce'aWICKER MAN pisze:A tu jest oczywiste, że Sharon zachowała się nieodpowiedzialnie i po chamsku.
Ach Ci Maideni, zawsze wszystko dla fanówWICKER MAN pisze:Maiden nie chcieli skrócić setu ze względu na fanów. Był to ich jedyny koncert w południowej Kalifornii i wielu fanów zapłaciło ciężkie pieniądze, aby zobaczyć ich na tej trasie. Więc nie chcieli ich rozczarować i skrócić i tak już krótki set. Tu Sharon po prostu ich sprowokowała.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Moim zdaniem Maideni zrobili dobrze nie skracając setu. A jak pani Sharon coś się nepodobało to po co ich wogule zapraszał na Ozzyfest??
Dla mnie głuota zapraszac zespół i potem żucać w niego czym się da 
Z tego co słyszałam to jest Żydówką, a do tego głupią. Rasistką nie jestem!świnka666 pisze:gratuluję głupotykarolcia pisze:głupia Żydówa
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
- likipiki
- -#Lord of the flies

Ale chyba nie zaprzeczysz, że można Twój post odebrać, jakbyś za rzecz negatywną uważała jej pochodzenie.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W tej sytuacji Bruce zachował się naprawdę z klasą. Nawet jego obecne wypowiedzi są bardzo stonowane. Naprawdę nie rozumiem czemu Sharon tak wkurzyła się na Dickinsona, gdyż nie mówił na Ozzfeście nic nowego - takie same gadki można było usłyszeć na koncertach Maiden w USA w 2000 czy 2003 roku. Musiała wiedzieć w co się pakuje.świnka666 pisze:Zgadzam się! Jednak jestem przeciwny ślepego usprawiedliwiania Bruce'a
A mówienie o obrażaniu Ozzy'ego czy Sabbath są śmieszne, bo Bruce ma do nich duży szacunek i nigdy nie powiedział na nich złego słowa...
Wydaje mi się, że mają rację Ci, którzy mówią, że Sharon najbardziej wkurzyły znakomite recenzje jakie Maiden zbierali na Ozzfeście od pierwszego koncertu. Zwłaszcza, że pierwszy sabotaż z dźwiękiem miał miejsce już na drugim koncercie, a już wcześniej wypuszczono oficjalne ozzfestowe koszulki z przekreślonym napisem Iron Maiden po japońsku. Więc tu ewidentnie wina leży po stronie Sharon...
Jeśli chodzi o jakość występów na żywo to Maideni dają z siebie wszystko i na pewno nie pozwoliliby, żeby fani czuli się zawiedzeni, bo skrócili koncert.Ach Ci Maideni, zawsze wszystko dla fanów
Ciekawa wypowiedź słynnego DJ'a Eddie'go Trunka:
DJ/VH1 Host EDDIE TRUNK: 'There Is NO Excuse' For How MAIDEN Were Treated At Final OZZFEST Show - Aug. 26, 2005:
Popular hard rock/metal DJ and VH1 host Eddie Trunk has posted the following message on his official web site:
"Many have asked for my thoughts on the shocking events during MAIDEN's last Ozzfest date in California. What makes me sad is that it's stereotypical crap like this that gives the genre a bad name. I was not there and only know the same things you have no doubt read. I actually first heard about Bruce Dickinson and his calling out the crowd after the band played the NY/NJ area. It was a topic of great discussion on my show that week. I'm not exactly sure what Bruce's issues were or are, and I like the guy very much (he's been on my show many times), but it just doesn't make much sense to me to diss people who paid an awful lot of money to see you or the country your in from the stage! If he or the band were unhappy about any aspect of Ozzfest they should have left the tour or expressed it after it ended. Ozzfest has been going 10 years now, any band on it should know the up and down side by now. That being said.....
"There is NO excuse in the world for how MAIDEN were treated on the final show. If half of what I read is true that is without a doubt an awful mark on the history of metal. Ozzfest is run by Sharon Osbourne, Ozzy is just the figurehead. It's been that way forever. IF she was behind something like this, so juvenile and pathetic, she should be ashamed beyond belief. I would imagine Ozzy himself had no knowledge of what took place in advance of it happening, and that's part of the problem! I have always believed Ozzy doesn't want to, and should not be touring on a regular basis. The man is one of the biggest legends the genre has, but he clearly lost his ability to sing years ago. He should simply host Ozzfest and maybe sing one or two songs at the end of the night with the headline act. Ozzy should have bowed out from touring years ago. The trend of Sharon protecting him has gone on for years (re-recording rhythm tracks on the first two albums is still beyond my comprehension!), but if she was behind this attack on MAIDEN she has gone WAY over the line this time, and metal fans never forget. If MAIDEN had an issue they should have walked, if Ozzfest had an issue with MAIDEN they should have been booted, what happened is disgusting to any music or metal fan."
pani sharon "mam kompleksy i musze sie do kogos przypieprzyc" osbourne widze leci ostro juz gdzie popadnie.. tym razem dostalo sie u2 za to ze sa polityczni i nudni na koncertach... no tak.. u nich nie lataja jajka i nikt nie wylacza im pradu... nuda jak cholera 
"everybody lies"
- Slav The Great
- -#Prisoner

Nie ma to, jak prezentować wypowiedzi tylko jednej ze stron... Czy taki serwis nie powinien być obiektywny? :>
[quote="Sharon "Żelazna Dziewica" Osbourn"]"Niestety, Dickinson nie ma dość manier, by zdać sobie sprawę z tego, że jeśli ktoś zaprasza cię do swojego domu, by zasiąść przy wspólnym stole i częstuje cię swoim jedzeniem i winem, nie powinieneś mówić o nim z oznakami braku szacunku [...]. Na każdą akcję jest reakcja. Czy Dickinson był tak naiwny, że myślał, że pozwolę mu co noc wygadywać takie rzeczy o mojej rodzinie? Myślę, że nie zdaje sobie sprawy, z kim ma do czynienia". [/quote]
Porąbana baba
:P Powiedzcie mi....gdzie Bruce skrytykował Ozziego?? skrytykował jedynie MTV i reality show The Osbourns
:| Weźcie mi tą babę sprzed oczu.....gada o tym, że Bruce zadowala własne ego , a chyba jest zupełnie na odwrót
I za co ona pojechała Smallwooda?? za to , że trzyma z Ironami i dziękuje fanom za postawę????? Porycie
Nawet jeśli tak, to nietłumaczy jej zachowania podczas konceru jak wyłączenie prądu , obrzucanie zespołu jajkami , czy plucie na Bruce'a....
Ale i tak podpis jest najlepszy ;P
Porąbana baba
Ale i tak podpis jest najlepszy ;P
Witam...po bardzo długiej przerwie....witam serdecznie nowych userów i starych wyjadaczy
mam nadzieje, że uda mi sie powrócic do tej "społeczności" 
Wracajac jednak do meritum sprawy....cały ten skandal jednak wychodzi Maiden na dobre...mało tego sama Sharon podkopuje się coraz bardziej (mało jej ??:>) ale widocznie jej to odpowiada, ponieważ chce robić dużo szumu. Jej argumenty są tak bezsensowne jak picie wywietrzałego piwa
Najbardziej współczuje Ozziemu...facet może czuć sie ucieśniony przez taką babke
Wracajac jednak do meritum sprawy....cały ten skandal jednak wychodzi Maiden na dobre...mało tego sama Sharon podkopuje się coraz bardziej (mało jej ??:>) ale widocznie jej to odpowiada, ponieważ chce robić dużo szumu. Jej argumenty są tak bezsensowne jak picie wywietrzałego piwa
Najbardziej współczuje Ozziemu...facet może czuć sie ucieśniony przez taką babke
Moim zdaniem ma taką kaszane pod czaszką , że już niezwraca na to uwagi 
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Misieck pisze:Nie ma to, jak prezentować wypowiedzi tylko jednej ze stron... Czy taki serwis nie powinien być obiektywny? :>
No niezupełnie.
http://muzyka.onet.pl/mr,1152944,wiadomosci.html
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Może Sharon dostała kasę od MTV za tą prowokację? 
Aaa to co innego, przyznaję - moja wina, że nie poszukałem... dzięki za linka.Rainmaker. pisze:Misieck pisze:Nie ma to, jak prezentować wypowiedzi tylko jednej ze stron... Czy taki serwis nie powinien być obiektywny? :>
No niezupełnie.
http://muzyka.onet.pl/mr,1152944,wiadomosci.html
Po jaka cholere Zakk miesza sie w ta bzdure, ktora wymyslila Sharon? l "'Ozzy sucks,' 'Ozzfest blows,' 'Corporate America sucks,' 'America sucks,'"WICKER MAN pisze:Zakk mówi to co każe mu Sharon/Ozzy. To oczywiste.Byłem na 2 Ozzfestach i słyszałem relacje znajomych z innych koncertów. Bruce nigdy nie obraził Ozzy'ego czy Ameryki. Często natomiast narzekał na ceny biletów i fakt, że pod sceną znajdują się tylko osoby mające różne "układy", nie prawdziwi fani. Krytykował też MTV i reality shows. Nigdy nie powiedział złego słowa na Ozzy'ego czy Sabbath, których przecież lubi. Nie wiem czemu Sharon tak uparcie kłamie i wymyśla takie bzdury!
To jakies kompletne szalenstwo Sluchalem bootow i nic takiego nie mialo miejsca
ps. Nie wydaje mi sie aby Zakk mowil to co mu kaze Sharon. Wydaje mi natomiast, ze Wylde stara sie wszelkimi sposobami bronic racji Osbournowej poniewaz jego kapela tez w tym uczestniczyla.
Wpadli w to samo bagno...
Ja tym bym im wytoczyl procec zalaczajac nagrania z koncertow ozzfest'u
Akurat moje zdanie tu w sadzie nie pomoze ale to prawda. Mam dojscie do osoby, ktora byla na 8 koncertach ozzfest. z backstagem all areas Bruce ani razu nie byl na backstagu - nawet nie widzial osbournowej.WICKER MAN pisze: - Co do zachowania Bruce'a za kulisami to wiem, że takiego w ogóle nie było. Bruce spędzał czas w USA na rekreacyjnym lataniu awionetkami i na backstage'u przebywał naprawdę krótko. W zasadzie tylko grał koncert i wracał do hotelu.
Przyjezdzal tuz przed samym koncertem i tuz po koncercie sie zmywal
Wlasnie w tym rzecz, ze nie skrytykowal reality TV" The Osbornes" ale ogolnie reality TV. Zreszta mozecie tego posluchac dzis w naszej audycjiTomash pisze:Porąbana baba:P Powiedzcie mi....gdzie Bruce skrytykował Ozziego?? skrytykował jedynie MTV i reality show The Osbourns
:|
Tak. Wezmy pierwsze z brzegu:świnka666 pisze:-Czy oni kiedykolwiek występowali w USA przed tak dużą publicznością jak na Ozzfeście?
LOS ANGELES, ANAHEIM STADIUM, USA,
1982.08.17 - 57.000 in the audience
OAKLAND, STADIUM, USA,
"A Day On The Green"
1982.08.18 - 75.000 in the audience
ps. Prawdziwa przyczyne calej tej akcji w San Bernardino wszyscy znaja...
Oto ona:
Pittsburgh Daily News – “The night belonged to Iron Maiden, and the crowd treated them like royalty, easily giving them the most raucous reaction of any of the bands assembled. Dickinson and Maiden put the younger bands on the show to shame, and Dickinson was almost giddy as he led the masses in singalongs of classics such as opener ‘Wrathchild’, ‘The Trooper’ and ‘Run To The Hills.’“
New York Times - 'Spry and mischievous as ever (he delivered a tirade against MTV and reality shows, which is mischievous only if you're about to cede the stage to Mr. Osbourne), Dickinson sounded and looked like a man leading his troops into battle, although under a foreign flag: he waved a huge Union Jack.'
Hollywood Reporter - 'Maiden held the second slot to Sabbath and in 70 minutes walked away with the whole show... Iron Maiden is the standout on this tour and - to paraphrase Dickinson - rocks ‘like a bastard!’'.
Chicago Tribune - 'Dickinson's soaring battle-cries held the near-capacity crowd spellbound while his high-energy performance made many of the festival's acts look lazy and tired.'
Boston Globe – “The band that stole the show yesterday was Iron Maiden, with Dickinson… climbing stairs to ramps at either side, from which he exhorted the crowd into a horn-saluting frenzy with such songs as '’Wrathchild’ and ‘Run To The Hills,’ aided by a triple-guitar attack and inflatable beast with neon blue eyes, and changing rear curtains that made their set feel like a Broadway play.”
The Freelance Star, Virginia – “Iron Maiden deserves every accolade thrown its way over many years of hard-rock excess… After decades of domination, Iron Maiden showed that well-structured songs, vocal brilliance and unabashed rock 'n' roll showmanship are a bloody good combination… This night belonged to Maiden.”
Indianaopolis Star – “Bassist and primary songwriter Steve Harris… believes in speed and melody, traits that defined Sunday’s renditions of ‘The Trooper’ and ‘Run To The Hills’ [while] Bruce Dickinson provided the right amount of theatrics to ‘Phantom Of The Opera’ and ‘Number Of The Beast’… Iron Maiden saved the day”
Hartford Courant – “Coming second to last on a 20-act, 14-hour bill, Iron Maiden negated all of the 18 previous performances with a 60-minute set of bombastic metal. The English band's songs featured actual riffs, sweeping vocal melodies and gobs of frantic guitar solos, and the musicians - particularly singer Bruce Dickinson - displayed a charisma not seen among the other bands.
Prawie w zadnej amerykanskiej gazecie nic pisano w ten sposob o Black Sabbath.
Zawisc i dazenie do popularnosci po tzw "trupach" doprowadzily Sharon do tej znanej juz nam sytuacji.
Chciano rozdmuchac cale to wydarzenie aby pokazac, ze IM to angielskie gowno i prawdziwi Amerykanie nie sluchaja takich "dupkow".
Jednak przeliczono sie z reakcja fanow, przeliczono sie z ukrywaniem faktow, maskowaniem sie, itd, itp.
Globalizacja jest faktem - o takich wydarzeniach wie caly swiat jeszcze tego samego dnia. I niestety publicznosc nie przychodzila tam tylko na Black Sabbath ale takze dla Iron Maiden. To ta wlasnie publika widziala co sie dzialo i widziala kto za to odpowiadal.
Plany Sharon spalily na panewce.
Obecne "dowody", listy to sa jakies bzdury. Jest takie stare powiedzenie - dajcie mi czlowieka a znajde na niego paragraf.
Tutaj jest tak samo - skoro sabotaz nie wyszedl to trzeba sie bronic, wymyslajmy wiec "fakty" i "dowody"
Niech wreszcie Sharon Osbourne skonczy z tymi durnymi pismami do mediow. Popularnosci to juz im tak wiecej nie przysporzy a przysparza za to coraz wiecej wrogow.
Przestaje wierzyc w to, ze winna kiedykolwiek przyzna sie do bledu - jesli wiec nie chce przepraszac niech zamilknie
-
HamstermaN
- -#Prowler

Pytanko do ludzi znajacycj angielski w http://www.sanktuarium.org/html/sharon.mp3 sharon mowi "bruce dickinson is a xxx" - co to za słówko? preak? co ono oznacza?
Mam nadzieje ze to nie żaden offtop
W lagodnym tlumaczeniu: FIUTHamstermaN pisze:Pytanko do ludzi znajacycj angielski w http://www.sanktuarium.org/html/sharon.mp3 sharon mowi "bruce dickinson is a xxx" - co to za słówko? preak? co ono oznacza?
i po angielsku pisze sie prick