Singiel "The trooper"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Singiel "The trooper"
Jesper looz :beer ! Kończmy ten temat bo znów zamieszanie się zrobiło! Wiem, że co niektórych bawi kłócenie się, ale mnie akurat nie.
... oczywiście każdy w końcu przedstawił swoje racje, ja szanuję i staram się zrozumieć Twoje stanowisko w tej sprawie jednoczesnie cieszy mnie fakt że nasza polemika była stosunkowo konstruktywna ... a zatem :beer ... UP THE IRONS :rocx
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wielki sukces!!!
The Trooper osiagnal w Wielkiej Brytanii 5 miejsce na liscie sprzedazy!
Warto dodac, ze oryginalne wydanie singla z 1983 roku bylo dopiero 12!
Spodziewajmy sie wiec byc moze wystepu Iron Maiden w Top Of The Pops! :rocx
Wiecej informacji: Maidenfans.com
The Trooper osiagnal w Wielkiej Brytanii 5 miejsce na liscie sprzedazy!
Warto dodac, ze oryginalne wydanie singla z 1983 roku bylo dopiero 12!
Spodziewajmy sie wiec byc moze wystepu Iron Maiden w Top Of The Pops! :rocx
Wiecej informacji: Maidenfans.com
Kupiłem... nie wiem po co... już mam DOTR a ten prowler 2005 nie nadaje się do słuchania... gdybym ściągnął tego singla z neta nie uwieżyłbym że na oryginale może byc taka fatalna jakoś jaką reprezentuje Prowler....
A ja od siebie powiem, że nie kupiłem tylko dlatego, bo go w sklepach w ogóle nei widzę
To jak to ma się dobrze sprzedać, jak tego nei ma
Utwor bez obrobki w studio, nagrany live i od razu wrzucony na singla. podobnie jak aces high'99 i wasted years'99 z singli z 2000rokusyzygy pisze:Kupiłem... nie wiem po co... już mam DOTR a ten prowler 2005 nie nadaje się do słuchania... gdybym ściągnął tego singla z neta nie uwieżyłbym że na oryginale może byc taka fatalna jakoś jaką reprezentuje Prowler....
Polska, stary, Polska....kiske pisze:A ja od siebie powiem, że nie kupiłem tylko dlatego, bo go w sklepach w ogóle nei widzęTo jak to ma się dobrze sprzedać, jak tego nei ma
sympatyczy ten singiel - glownie ze wzgledu na te video z dortmundu. wiem, ze jest w necie, ale tutaj jakosc "troche" lepsza. A muzyka tez niezle - prowler daje rade, wcale nie jest tak zle, a dotr'owego troopera juz sluchalem i musze przyznac ze dosyc przecietny (co nie znaczy, ze zly). co do video juz sie wypowiadalem - jesli tak ma wygladac cale dotr, to mam zle przeczucia...
kupiłem go bardziej do kolekcji, szczerze mówiąc nie ma tam raczej nic ciekawego
Wiesz w zasadzie nie brzmi on najgorzej ale jest jeden mankament który psuje całą radość słuchania- wokal- prawie wcale go nie słychać!!!! Na Wasted Years było odwrotnie- wokal słychać brzmienie do bani... ale z dwojga złego wolę chyba Wasted....MaYeR pisze: Utwor bez obrobki w studio, nagrany live i od razu wrzucony na singla. podobnie jak aces high'99 i wasted years'99 z singli z 2000roku
kupiłem i tyle.
ani sie nie zawiodłem, ani sie nie zachwyciłem.
ani sie nie zawiodłem, ani sie nie zachwyciłem.
kupilem na cd... kupilem tez na picture discu chociaz raczej z mysla sprzedania (chociaz nie za wszelka cene) (ogloszenie jest wodpowiednim temacie)... fajnie wydane... szkoda ze nie znalazlo sie nic z wroclawia ani teraz z chorzowa na b-side'ach singlowych troopera.. jest rejkjawik, jest dortmund tylko z 2003... szkoda...
"everybody lies"
Dla mnie singiel The Trooper w wer. analogowej przywiozl z anglii znajomy. jednak aby go wysluchac musialem sie udac do Simona. Singiel rewelacjyjny tylko sprzet czasem zawodzi :beer . Ogolnie rzecz ujmujac singiel pierwsza klasa. oby wiecej takich, a Another Life wymiata po calosci 
I'm not a numer, I'm the free man ...
Mam tylko dostępną w naszych sklepach wersję cd. I przyznam, że zawartość, w porównaniu z innymi wydanymi ostatnio singlami, jest wg mnie, trochę słabsza. Uważam, że najmocniejszy punkt tej płytki to wideo z Dortmundu. Ale i tak na półce pięknie się prezentuje. Edek "Trooper" to jeden z moich ulubionych. A kosztuje przecież w końcu nie tak wiele...
Czy na CD wyszły dwie wersje singla "The Trooper", bo ja w Empiku kupiłem wersję z dwoma utworami i dwoma video "The Trooper" oraz z "Prowler", natomiast w sklepach internetowych fan.pl, merlin.pl i bodajże vivid.pl widziałem taki o to spis utworów tego singla:
1.TROOPER /ORIGINAL/
2.PROWLER LIVE /LIVE 2005/
3.HALLOWED BY THEY NAME /LIVE 2005/
4.TROOPER LIVE /ENHANCED VIDEO VERSION/
5.HALLOWED BY THEY NAME/LIVE FROM BRIXTON/
1.TROOPER /ORIGINAL/
2.PROWLER LIVE /LIVE 2005/
3.HALLOWED BY THEY NAME /LIVE 2005/
4.TROOPER LIVE /ENHANCED VIDEO VERSION/
5.HALLOWED BY THEY NAME/LIVE FROM BRIXTON/
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To błąd. Taka była początkowa tracklista, ale uległa zmianie (ponoć singiel byłby za długi i kwalifikowałby się jako EPka więc nie zostałby uwzględniony na listach przebojów).
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Prowler z tego singla to jakaś pomyłka!!! Dziw bierze, że Maiden wydało coś takiego :guns
Jedyny plus tego singla to utwory live z early...........
Ja mam ten promos.
promo disc The Trooper, sa na nim 2 wersje Kawalerzysty; pierwsza z plyty, orgnalne wykonanie z 1983r, druga z live Death on the road, 2003 z Dortmundu... bardzo ladne wydanie, milo miec 
Nie chce sie chwalic ale ja mam wszystkie wydania tego singla

Not only you