Support - BEHEMOTH
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Support - BEHEMOTH
Tak właściwie to czym różni się black od death metalu?
prosty przykład - posłuchaj takiego Nile czy tam Vital Remains i np hmmm, choćby Dark Funeral albo wczesnego Emperora. od razu poczujesz bluesa 
alb ojeszcze prosciej - początkowych wydawnictw Behemotha i ostatnich
alb ojeszcze prosciej - początkowych wydawnictw Behemotha i ostatnich
w sumie to niczym, bo i tu i tu sa gitary, bas, perkusja i wokalPiwowarus pisze:Tak właściwie to czym różni się black od death metalu?
cała muzyka jednym słowem taka sama ;]
a tak serio to black i death to ogromna różnica
wokal, brzmienie to te najbardziej zauważalne
no i jeszcze to, że black nie jest zawsze ciężki a death to tak
Cytat z Nergala. Koncercik w Lublinie
"Jestem już znudzony tym całym p... podziałem black/death, co my gramy, co grają inni. Zagramy teraz jeszcze jeden numer i pamiętajcie, że w tym wszystkim chodzi o jedno, o czysty k....ski rock 'n' roll"
Takie podejście mi się podoba
Jeżeli komuś z was również to radzę sobie ściągnąć z netu (uwaga podaję nazwę), promo kapeli The Wolverines pod tytułem "Million Hells". Pan który śpiewa (tak tak śpiewa) pod pseudonimem Howlin' De Ville to właśnie nikt inny jak Ner. Jak lubicie Danziga, Sabbsów, The Cult czy Motorhead to jest to muza dla was. Szkoda, że projekt się skończył, ale nawet dla tych 3 numerów warto się zainteresować.
Słyszał to ktoś wogóle?
"Jestem już znudzony tym całym p... podziałem black/death, co my gramy, co grają inni. Zagramy teraz jeszcze jeden numer i pamiętajcie, że w tym wszystkim chodzi o jedno, o czysty k....ski rock 'n' roll"
Takie podejście mi się podoba
Jeżeli komuś z was również to radzę sobie ściągnąć z netu (uwaga podaję nazwę), promo kapeli The Wolverines pod tytułem "Million Hells". Pan który śpiewa (tak tak śpiewa) pod pseudonimem Howlin' De Ville to właśnie nikt inny jak Ner. Jak lubicie Danziga, Sabbsów, The Cult czy Motorhead to jest to muza dla was. Szkoda, że projekt się skończył, ale nawet dla tych 3 numerów warto się zainteresować.
Słyszał to ktoś wogóle?
reaktywacja
-
Deleted User 1309
Ja słyszałemSłyszał to ktoś wogóle?
hehehehhahahah dzis sie dowiedizalem ok kumpla, kótry studiuje filoogie ukraińską < czy jakoś tak> ze słowo behemot po ukraińsku to hipopotam 
nie z ukraińskiego, lecz z hebrajskiego... i nie hipopotam, ale nosorożecMichcio pisze:hehehehhahahah dzis sie dowiedizalem ok kumpla, kótry studiuje filoogie ukraińską < czy jakoś tak> ze słowo behemot po ukraińsku to hipopotam
666 the number of the ... Satan
Let me add a couple of words re. the word бегемот (begemot) that means Hippopotamus in Russian. This word comes directly from Hebrew (I guess via the Old Testament) and fully matches to the original Hebrew word בהמות (behemoth) for Hippo. The sound "h" has moved to "g" simply because there is no "h" in Russian. So, there is nothing to do with Ukrainian.Azaroth pisze:nie z ukraińskiego, lecz z hebrajskiego... i nie hipopotam, ale nosorożecMichcio pisze:hehehehhahahah dzis sie dowiedizalem ok kumpla, kótry studiuje filoogie ukraińską < czy jakoś tak> ze słowo behemot po ukraińsku to hipopotam
Sincerely,
Alexander (Sasha) Morozov,
Software engineer,
Israel
pozdrawiam
-
Deleted User 622
Parę miechów temu dawałem link do mp3 Volverine w temacie o Behemoth'cie ale zainteresowanie było małe. Faktycznie wszystko brzmiało jak Danzig a balladka zalatywała Doorsami. No i Nergal świetnie to zaśpiewał. Szkoda ze odszedł od tej stylistyki.Swarożyc pisze: Słyszał to ktoś wogóle?
Po koncertach dwa razy z nim gadałem. Dwa razy pytałem się o "Wolverines", dwa razy mówiłem, że to się nie może tak skończyć. I dwa razy dostałem odpowiedź, że sprawa jest zahibernowana ale żyje. Czytałem ostatnio, że jak znowu się z tymi kolesiami tak naprują, jak wtedy kiedy to nagrywali, to powstanie całą płyta 
reaktywacja
A ma ktoś jakiś link do torrenta, e-mula, lub do jakiegos serwera, skąd można to ściągnąć?? b szukam, szukam, i znaleźć nie moge... 
no patrz, nie pomyslałem zebu tam zajrzec
dziex swarożyc
moga sie nie reaktywowac, wole Danziga posluchac, z ktorym to zespol Nera mi sie nie milosiernie kojarzy, aczkolwiek utwor Man or Beast jest fajny 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Czy ktoś z tego forum ma moze zarejestrowany występ Behemotha z Chorzowa, i czy jest jakas szansa, by go udostępnił? Z gory dzieki.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
To pytanie pojawiało się już kilkakrotnie i chyba nikt nie udzielił na nie pozytywnej odpowiedzi...gorbag pisze:Czy ktoś z tego forum ma moze zarejestrowany występ Behemotha z Chorzowa, i czy jest jakas szansa, by go udostępnił? Z gory dzieki.
... i nadal w tym temacie-bootlegu pustka...? 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ja jeszcze pisze na oficjalnym forum Behemotha i tam jest topik występ Behemotha na Mystic Festivalu i jeden z piszących wkleił takie zdjęcie http://img218.imageshack.us/img218/366/pict00945lt.jpg Prosze bardzo
:solo 
...SCREAM FOR ME ALL WORLD , SCREAM FOR ME ....