"w glowie mi sie roi, ze setlist przed oczami mymi stoi"EvE pisze:a czemu RTTH nie zaliczasz do klasyków? Bo teraz już nie wiem czym się kierujesz
Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Spoko spoko, sciagna sobie taba z netu i przypomna jak sie graEvE pisze:Ja myślę, że problem by polegał na tym, ze ciężko będzie im się ich wyuczyć, wiadomo że jak czegoś nie grali mase czasu to nie pamiętają już tak dobrze
Ciekawe czy mają GP4 
Heaven Can Wait było nie tak dawno - w 2003 roku. Natomiast reszta utworów z SIT dość dawno (w 1999). Trochę mnie to martwi, ponieważ jest to mój ulubiony album.ThunderBird pisze:Może zagrają coś z Somewhere in Time ,bo dawno nic nie grali z tej płyty np.Heaven Can Wait albo Wasted Years.
Według mnie pozmieniają trochę te klasyki - przecież nie można grać non stop to samo (z klasyków oczywiście).
Dobrze by było ale raczej nic z tego nie będzieThunderBird pisze:Zamiast tego prędzej coś z okresu Blaza np.Sign of the Cross lub Clansman. Może zagrają coś z Somewhere in Time ,bo dawno nic nie grali z tej płyty np.Heaven Can Wait albo Wasted Years.
-
ropuch
mogliby zamiast Run`a grac The Prisoner - zajebiscie spiewny, wspanialy na koncerty kawalek, a dawno tego nie grali.....
Zgadzam sie z tym...Albo Aces High 
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

A wg mnie RTTH powinno zostać w secie. Fajnie sie kula, jest jednym z lepszych utworów IM. Jest sztandarowym utworem. Powinien być.
Eee...Moonchild jeszcze bylby od tego lepszy...Flagowy to raczej jest TNotB,album ktory dal im slawe...Kawalek tytulowy
- APPARITION
- -#Prisoner

RUN TO THE HILLS-to klasyka sama w sobie ,prawda ograny ale to przecież sztandarowy utwór ktory jest grany na koncertach
Wisi mi to czy go wywalą, choć może trochę żal tego galopu... Ja bym chciał takiej kompilacji klasyków (czyli nie z nowej płyty w tym wypadku):
-Iron Maiden - bo to symbol i co jeszcze
-TNOTB bo na koncertach jest genialne, każdy zna i poza tym to intro...
-Wicker Man/Nomad - Jedno lubię bardzo i drugie lubię bardziej:)
-Clansaman -Freedom!
-Powerslave/7th Son - ach ten klimat!
-Trooper- Maideni bez Troopera?
-Mourders In the Rue Morgue- tak dla picu żeby było coś z Killers, bo ja tej płyty nie lubię jakoś szczególnie, zamieniłbym chętnie na cokolwiek z 7th Sona
-Wasted Years/Heaven Can Wait, a już wogóle to Alexander
-Hallowed be thy name, nie wyobrażam sobie braku
-Fear of the Dark - mimo wszystko, na DOTR powaliło mnie
-Be quick or be dead, dawno nie grali, a ciekawe jak wychodzi tak genialny otwieracz płyty, jako otwieracz koncertu, albo bisów.
-Następna trasa będzie z nowym albumem więc z DOD też by się coś nadało: Rainmaker, Journeyman, Paschendale, Dance of Death (coś z tej czwórki)
+6 z nowego albumu
Jak widać bez RTTH też bym się cieszył.
-Iron Maiden - bo to symbol i co jeszcze
-TNOTB bo na koncertach jest genialne, każdy zna i poza tym to intro...
-Wicker Man/Nomad - Jedno lubię bardzo i drugie lubię bardziej:)
-Clansaman -Freedom!
-Powerslave/7th Son - ach ten klimat!
-Trooper- Maideni bez Troopera?
-Mourders In the Rue Morgue- tak dla picu żeby było coś z Killers, bo ja tej płyty nie lubię jakoś szczególnie, zamieniłbym chętnie na cokolwiek z 7th Sona
-Wasted Years/Heaven Can Wait, a już wogóle to Alexander
-Hallowed be thy name, nie wyobrażam sobie braku
-Fear of the Dark - mimo wszystko, na DOTR powaliło mnie
-Be quick or be dead, dawno nie grali, a ciekawe jak wychodzi tak genialny otwieracz płyty, jako otwieracz koncertu, albo bisów.
-Następna trasa będzie z nowym albumem więc z DOD też by się coś nadało: Rainmaker, Journeyman, Paschendale, Dance of Death (coś z tej czwórki)
+6 z nowego albumu
Jak widać bez RTTH też bym się cieszył.
Buhahahajeżyk pisze:-TNOTB bo na koncertach jest genialne
Chociaż wszyscy tekst znają, a zagrają coś z X Factora albo nawet z Prayera to ludzie pomyślą, że to cover jakiś. Na koncertach nie zawsze pojawiają się fani, którzy znają każdą sekundę dorobku Maiden. A takie Numer of the Beast znają chyba wszyscy co metalu i rocka słuchają. Ale faktem jest, że dawniej było lepiej. Teraz i TNOTB i RTTH Bruce próbuje urozmaicać (albo nie umie jak dawniej?), co nie za dobrze wychodzi.syzygy pisze:BuhahahaChyba było genialne 20 lat temu w takim Hammersmith, ale teraz Bruce odwala kichę straszną
Już wolę nowe RTTH niż nowe 666
ee etam marudzicie...
grają jak grają i jest dobrze..... pozatym znajdź drugego takiego który zaśpiewa tak po nowemu RTTH to już będzie ogromny sukces...teraz to ludzie ograniczają sie do blackmetalu...gain na maxa...wokal zeby tylko sie drzeć potrafił i perka na dwie stopy.....szkoda mi troche tych ludzi i ich uszu....
To się zgadzamy :beer . Nie lubię blackmetalu. A poza tym to jak będe na koncercie Ironów, to co nie zagrają, będę na uszach skakał ze szczęścia 
Ja jestem za pozostaniem RTTH na koncertach. Jest to naprawdę klasyka przy ,której wszyscy się bawią i chyba wszyscy znają tekst 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dla mnie RTTH powinni już dawno wywalić!!! Ale kiedy pierwszy raz szedłem na koncert Maiden to właśnie ten kawałek chciałem usłyszeć! To jeden z utorów od, którego "wszystko się zaczęło" :rocx Jednak Maiden ma tyle genialnych kawałków, że spokojnie mogą go czymś zastąpić...
Myślę ,że więkscość początkujących fanów Maiden ma to samo zdanie o RTTH 
To jeden z tych kawalkow ktore wedlug mnie juz sie przejadly bo jest zawsze! Kocham MAIDEN i WSZYSTKIE ich utwory ale jesli mialbym cos do powiedzenia to wolalbym ten utwor zastapic jakims innym duzo mniej ogranym!
Mi się trochę przejadły RTTH i TNoTB. Ale to chyba tylko jak słucham tego w domu, bo na koncercie gwarantuje Ci ,że jak zagrają to to będziesz zachwycony