5 ulubionych popisów Bruca.

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

5 ulubionych popisów Bruca.

Post autor: Nomad »

Jakie 5 najlepiej lubicie utworów pod wzgledem wokalu naszego Bruca.
Mnie zachwycają najbardziej.

1.Moonchild-mój ulubiony utwór pod względem Bruca, Bruce tu śpiewa niesamowicie mocno, agresywnie ,jakby z wściekłością ,do tego genialnie wyśpiewuje tekst z takim staroangielskim akcentem ,a refren ...poezja.
2.Halloweed Be thy Name-pokaz niesamowitej wrażliwości muzycznej, genialne partie wokalne a capella , wspaniałe runniing looooow, głos Bruca wyraża rózne uczucia , smutek ,nadzieje ,zrezygnowanie, chęć zemsty ...cudo.
3.Sea of Madness-dość zapomniany utwór IM ,jak dla mnie świetny ,a najlepszy w nim jest właśnie wokal Bruca ,poprostu cudowny , najpierw śpiewa agresywnie by potem cichutko i spokojnie zaśpiewać , ten fragment w środku jest cudowny ,mam zresztą do tego utworu duży sentyment.
4.Powerslave-podobnie jak w Moonchild ,Bruce zadziwia, jego głos jest taki ...posępny ,zmienia barwe ,w zwrotkach ,w refrenie , pokazuje klase, jego głos niesamowicie współgra z muzyką i sprawia ,że jest to jeden z najwspanialszych utworów IM.
5.The Number of the Beast-niesamowity popis Bruca, zarówno w tym swoim dzikim okrzyku , w zwrotkach jak i na końcu , w ostatniej partii wokalnej ,Bruce pokazuje niesamowite zdolności ,poza tym zachwyca szalonym a jednoczeście poważnym głosem ,idealnych do takich mocnych utworów jak ten .

Musze jeszcze uhonorować linie wokalne w Prisoner, Trooper, Flight of Icarus,Aces High,Heaven Can Wait, Infinite Dreams, Be Quick or Be Dead i Ghost of Navigator . Te utwory spokojnie mogły sie znaleźc na tej liście ,ale zabrakło miejsca 8)

Jednym słowem Bruce jest wielki.
Aha i inni wokaliści IM też nie byli ułomkami ,a głosy Di Anno i Baylela wspaniale pasowały do muzyki granej na płytach z nimi.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: 5 ulubionych popisów Bruca.

Post autor: syzygy »

Hmmmmmmm...... trudne pytanie... może tak:
-Nomad- za refren za zwrotki, za wszystko!Bruce stanął na wysokości zadania... a wiecie że ten utwór powstał za czasów Blaza?? To nie żart!!

-Dream Of Mirror- ale to z RiR, wokal jest tam duuużo lepszy niż w studiu :rocx

-Powerslave- GENIUSZ!:!:! bruce tak świetnie się wczuwa w klimat, dzięki niemu jest on taki egipski :D

- Face In The Sand- na początku wspaniała wyliczanka, zarąbisty refrenik, i fantastyczne ooooooooo :shock:

-Weekand Warrior- już gdzieś pisałem że ten utwór byłby niczym gdyby nie zadziorny głos bruca, mam sentyment do tego utworu....

- Bring Me Your Daughter...- Bruce napisał, Harris mu to zakosił, ale dobrze się stało :)

Senenth Son - także wspaniałe oooooo równie zarąbisty refren i zwrotki

długo by można wymieniać, dopiszę się za jakiś czas.
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Kill Devil Hill, Face In The Sand, King In Crimson, Nomad, Prophecy
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

Children of the damned - refren powala

Aces High - jak on wyciąga takie dźwięki?

Hallowed be thy name - to samo co przedmówcy

The Trooper - za "ooooo"

i kilka innych
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

face in the sand.....the thin line jak wyciaga ` my soul will fly` itp....halołed na RiR gdzie na koniec potem prawie 30 sek. jedzie na jednym wdechu...poczatek still life, jak tak cicho zaczyna :) ..... 666, gdy wyciaga `can I believe`...studyjna ofc ;)
Putra
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Putra »

1.Wasted Years
2.Blood Brothers
3.Powerslave
4.Aces High
5.The Trooper
6.No More Lies ....'

Zreszta Bruce brzmi w wielu innych piosenkach rewelacyjnie ...
ropuch

Post autor: ropuch »

1. Bohemian Rhapsody, dobrze, ze Freddy nie zyje, bo by mu wstyd bylo, ze metalowy gardlowy wykonuje to lepiej od niego :lol:
2. Generalnie 3 ostatnie studyjne plyty solowe, jak dla mnie spiewa nieco lepiej niz na plytach Maiden.
3. The Prisoner, zajebiscie z pazurem, fajnie by bylo to kiedys poryczec na koncertach :D
4. Wasted Years / Reach Out - WY za fantastyczne refreny, RO za piekne chorki ;)
5. Blood Brothers, Clansman, Sign of the Cross z RiR + Remember Tomorrow, Prowler, Another Life z ostatniej trasy - co tu duzo gadac - cud, miod, pomada :)
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

ropuch pisze:1. Bohemian Rhapsody, dobrze, ze Freddy nie zyje, bo by mu wstyd bylo, ze metalowy gardlowy wykonuje to lepiej od niego :lol:
)
walnąłeś normalnie jak gołąb na dachu.....co jak co... ale nikt od freddiego nie zaśpiewa lepiej jego własnych kawałków.....
ropuch

Post autor: ropuch »

Scorpien pisze:
ropuch pisze:1. Bohemian Rhapsody, dobrze, ze Freddy nie zyje, bo by mu wstyd bylo, ze metalowy gardlowy wykonuje to lepiej od niego :lol:
)
walnąłeś normalnie jak gołąb na dachu.....co jak co... ale nikt od freddiego nie zaśpiewa lepiej jego własnych kawałków.....
mam zupelnie inne zdanie na ten temat. I dla mnie Dickinson spiewa ten kawalek o klase lepiej. I nie bede sie na sile zachwycal Freddym, bo wszscy na okolo sie nim zachwycaja, na mnie nie robi jakiegos piorunujacego wrazenia.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

The thin line, Powerslave, Paschendale (jego głos daje tam nastrój), Run to the hills, Seventh son.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Hallowed Be Thy Name- w tym utworze udowadnia swoją klase jako wokalista, i pokazuje że nalęzy mu się miejsce wśród najlepszych
The Thin Line Between Love And Hate- latka lecą, a głos wciąż niesamowity...
Man Of Sorrows- tutaj widzimy, że nie tylko w wysokich rejestrach radzi sobie równie wspaniale (ewentualnie można tutaj dać "Still Life")
Wasted Years- za wspaniałą harmonie w refrenie
Dark Side Of Aquarius- po prostu fenomenalna linia melodyczna, i równie wspaniałe wykonanie.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Bring your daughter to the slaughter - te aaaAAAaaaaAAAaaaA

Holy Smoke - fajny zadzorny wokal

Rime of The Ancient Mariner - ciekawy artystyczny wokal
<-GOTHMOG_666->
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: <-GOTHMOG_666-> »

1. Be Quick Or Be Dead - wersja studyjna, na koncertach jakoś nie potrafił wykonać tego równie agresywnie jak na płycie.

2. The Clairvoyant - świetne wyczucie tekstu, wogóle cały SSOASS masakruje jeśli idzie o wokal

3. To Tame A Land - szczególnie wokal pod zwrotki, coś pięknego :rocx

4. Blood Brothers - rewelacja, Bruce w najlepszym wydaniu

5. Chemical Wedding - genialny klimat, dużo cięższy i bardziej przejmujący od tego co Bruce prezentuje w IM
Awatar użytkownika
Samooray
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Samooray »

ropuch pisze:1. Bohemian Rhapsody, dobrze, ze Freddy nie zyje, bo by mu wstyd bylo, ze metalowy gardlowy wykonuje to lepiej od niego

aaaaa z tym że Bruce nie śpiewa gardłem... :roll:
Nikt, kto śpiewa gardłem nie wyciągnie czegoś takiego jak BR, czy w ogóle utwory Maiden. PRZEPONA. Słyszałeś, że prawdziwi śpiewacy/wokaliści śpiewają właśnie przeponą?? Nikt z growlujących kolesi nie robi tego przeponą. to jest właśnie gardłowy śpiew.
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Może mi ktoś przesłać to Bohemian Rhapsody?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Hmmm...
:arrow: The Number Of The Beast - po prostu cudo, rewelacyjnie oddał klimat utworu, często przechodzą mnie ciarki jak słucham tego utworu i śpiew Bruce'a nie jest tu bez znaczenia
:arrow: Hallowed Be Thy Name - niesamowicie przekazał emocje zawarte w tym utworze, słychać ból, a zarazem pasję wokalisty przy śpiewaniu tegoż kawałka
:arrow: Wasted Years - nie potrafię tego opisać, przepięknie zaśpiewany utwór, cudowny refren, po prostu genialnie zaśpiewał.
:arrow: Fear Of The Dark - znowu rewelacyjny śpiew Bruce'a, który mimo że na tej płycie spiewał inaczej, to i tak to co zrobił w utworze tytułowym oddaje potęgę jego głosu, zaśpiewał dokładnie tak jakby bał się przejść 5 metrów w ciemności.
:arrow: Flight Of Icarus - takich "górek" nie potrafił brać prawie żaden inny wokalista, możliwe że dzisiaj nawet sam Bruce już tak wspaniale by nie zaspiewał???? To co zrobił w tym utworze to mistrzostwo świata.
Maiden Girl
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Maiden Girl »

Bohemian Rhapsody możesz ściągnąć nie powinno być problemu
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze:Flight Of Icarus - takich "górek" nie potrafił brać prawie żaden inny wokalista, możliwe że dzisiaj nawet sam Bruce już tak wspaniale by nie zaspiewał????
to jest więcej jak pewne...
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

a tak apropo wokalu... wie ktoś jak sie nauczyć spiewać z przepony :)
Awatar użytkownika
Samooray
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Samooray »

Scorpien pisze:a tak apropo wokalu... wie ktoś jak sie nauczyć spiewać z przepony

jeżeli chcesz ścpiewać dobrze to musisz mieć nauczyciela

Gwoli ścisłości- gardło jest tylko "kluczem do strojenia" barwy i intensywnośći. Wszystko rozpoczyna się na przeponie. No ale ja się tam nie znam ;)
ODPOWIEDZ