Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
herflik
Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
hmm... to ciekawe?
tak sie składa że widziałem te wszystkie g3 i inne tam. jeśli według Ciebie gitarzysta jest dobry bo zagrał 100 dźwięków na sekunde to ok (vai, satriani i malmsteen to gracze troche innej kategorii) tak jak byś że clapton jest gorszym gitarzystą od np. zakka wylde'a itp. w IM gitarzyści nie mogą sobie za bardzo pozwolić aby grać solówke przez 3/4 numeru. każdy ma swoje pół minuty aby ładnie ozdobić utwór. dla mnie wioślarze IM są jednymi z najlepszych gitarzystów heavy metalowych ale nie takich jak vai którzy mają swoją kariere solową.
P.S. opadajom napisałem specjalnie tak dla żartu ale po raz kolejny nikt tego nie zczaił. dave też gra szybko ale robi to troche bardziej z głową niż malmsteen który czasami naprawde przyprawia o ból głowy.
tak sie składa że widziałem te wszystkie g3 i inne tam. jeśli według Ciebie gitarzysta jest dobry bo zagrał 100 dźwięków na sekunde to ok (vai, satriani i malmsteen to gracze troche innej kategorii) tak jak byś że clapton jest gorszym gitarzystą od np. zakka wylde'a itp. w IM gitarzyści nie mogą sobie za bardzo pozwolić aby grać solówke przez 3/4 numeru. każdy ma swoje pół minuty aby ładnie ozdobić utwór. dla mnie wioślarze IM są jednymi z najlepszych gitarzystów heavy metalowych ale nie takich jak vai którzy mają swoją kariere solową.
P.S. opadajom napisałem specjalnie tak dla żartu ale po raz kolejny nikt tego nie zczaił. dave też gra szybko ale robi to troche bardziej z głową niż malmsteen który czasami naprawde przyprawia o ból głowy.
Ja tam do Janicka nic nie mam 
niestety spotkałem się z takimi osobami, którzy nie lubią Janicka nie tylko ze względu na tańce ale też:
- za to że zastąpił Smitha
- za to, że jest "nowy" (od 15 lat
)
i uwaga, uwaga...
- za wygląd.
Możecie mi nie wierzyć, ale w mojej klasie są kolesie co go nie lubią, bo głupio wygląda (nie wiem o co chodzi), a ubóstwiają Adriana. Ja uwielbiam Janicka bo robi show na scenie, ale i tak najlepszy technicznie jest Dave.
- za to że zastąpił Smitha
- za to, że jest "nowy" (od 15 lat
i uwaga, uwaga...
- za wygląd.
Możecie mi nie wierzyć, ale w mojej klasie są kolesie co go nie lubią, bo głupio wygląda (nie wiem o co chodzi), a ubóstwiają Adriana. Ja uwielbiam Janicka bo robi show na scenie, ale i tak najlepszy technicznie jest Dave.
Koledzy jacyś nie tego z orientacją czy coś?
Poza tym wg mnie Janick nie wygląda jakoś tak bardzo oryginalnie, ciekawiej wyglądają Dave i Nicko a zwłaszcza Dave 
-
herflik
jeden z moich kumpli powiedział że dave przypomina mu teraz świnie
dla mnie tam wszyscy wyglądają ok.
To trochę bezsensowne. Pretensje niech mają do Adriana, który ubzdurał sobie żeby zrobić solową karierę podczas gdy IM byli w szczycie formy.Katarn pisze:Możecie mi nie wierzyć, ale w mojej klasie są kolesie co go nie lubią, bo głupio wygląda (nie wiem o co chodzi), a ubóstwiają Adriana. Ja uwielbiam Janicka bo robi show na scenie, ale i tak najlepszy technicznie jest Dave.
Teraz trochę o Adrianie - wiele osób go uwielbia ponieważ:
- nie wyróżnia się (bo nie chce się wyróżniać)
- jego solówki łatwo wpadają w ucho (a co za tym idzie - będziesz o nich pamiętać)
- nie popisuje się
- ma coś w sobie, co pozwala go uwielbiać
- ładnie się ubiera (chyba najlepiej z całego zespołu)
- pisze genialne teksty
- sympatyczny facet (jak wszyscy z IM)
Można tu jeszcze trochę wymieniać. Sam jestem jego wielkim fanem i zawsze gdy jest jego kolej na granie solówki serce zaczyna mi szybciej bić. Nie jest to żadne gejostwo - tak to już jest jak się jest czyimś fanem :rocx .
Ponownie wracając do Janicka - można za nim nie przepadać (specyficzny styl grania, wariacje na scenie), ale żeby zaraz go nie lubić?! Ja także uważam, że jest najgorszy z całej trójki gitarzystów IM, ale bardzo go lubię jako osobę.
a czy ja napisałem tu coś o szybkości stary pomysl co Ty mówisz.... malmsteen vai czy satriani robią muzyke solową bo tak chcieli i przedewszystkim mają do tego talent.. pozatym mówiąc ze występy malmsteena przyprawiają o bół glowy udowadniasz ze jesteś ograniczony i tyle....wystarczy posłuchac Adagio czy którejś z uwrtór, pozatym malmsteen jako jedyny zrobił koncert klasyczny gdzie on grał swoje kompoycje jako część symfonni....zresztą nie chce mi sie nawet o tym gadać bo za dużo tego by było....a tak na marginesie to np Vai rzadko kiedy zasuwa w swoich nagraniach.. on poprostu gra swoim stylem .... pozatym nie rozumiem co ludzi odrzuca od szybkich partii ?? jak to powiedział Angelo .... dobrzy gitarzyści mają wiele współnego z wirtuozami muzki klasycznej tutaj cytat: " when they play slow it's tasteful and when they play fast they rip ! " i tyle.....herflik pisze:hmm... to ciekawe?
-
herflik
malmsteen może przyprawiać o ból głowy po naprawde dłuższym słuchniu,
zresztą ja nie umiem określić w przeciwieństwie do Ciebie że ten gitarzysta jest lepszy bo wykorzystuje patenty klasyczne a ten gorszy bo nie gra np. taką techniką czy inną. dla mnie każdy ma swój indywidualny styl i moge tylko powiedzieć który mi sie bardziej podoba. pozatym skończmy już tą dyskusje bo na te tematy nigdy nie ma sie jednej opinni.
pozdr.
zresztą ja nie umiem określić w przeciwieństwie do Ciebie że ten gitarzysta jest lepszy bo wykorzystuje patenty klasyczne a ten gorszy bo nie gra np. taką techniką czy inną. dla mnie każdy ma swój indywidualny styl i moge tylko powiedzieć który mi sie bardziej podoba. pozatym skończmy już tą dyskusje bo na te tematy nigdy nie ma sie jednej opinni.
pozdr.
Pierwsze słyszę, żeby ktoś Janicka nie lubił
ja np nie mam powodu, żeby mieć o nim złe zdanie... przecież płynie w nim polska krew 
No właśnie.... ale mam pytanie kto zrąbał solówkę w dance Of Death?? Nie janick czasem?
A nieprawda! Deep Purple zrobili to już w 1969 rokuScorpien pisze:pozatym malmsteen jako jedyny zrobił koncert klasyczny gdzie on grał swoje kompoycje jako część symfonni
A co do Jnicka - bardzo fajny gitarzysta. Nie ma tak dobrze wypracowanej techniki jak Dave, nie ma takich pomysłów i nie gra tak melodyjnie jak Adrian ale bardzo fajnie urozmaica brzmienie Maiden tym swoim chrapliwym dźwiękiem. A wariowanie na scenie? Czemu nie! Co w tym złego? Ma do tego prawo, widać że się bawi graniem, a to chyba dobrze.
siema dosiek... ale zrozum ze mi nie chodzi o to kto pierwszy zagrał z symfonią koncert... tylko on napisał normalne etiudy na gitare itp..zagrał chyba jakiegoś bethovena....poprostu był tak jakby pierwszym skrzypkiem tylko ze na gitarze.....Dosiek pisze:A nieprawda! Deep Purple zrobili to już w 1969 rokuScorpien pisze:pozatym malmsteen jako jedyny zrobił koncert klasyczny gdzie on grał swoje kompoycje jako część symfonni![]()
A co do Jnicka - bardzo fajny gitarzysta. Nie ma tak dobrze wypracowanej techniki jak Dave, nie ma takich pomysłów i nie gra tak melodyjnie jak Adrian ale bardzo fajnie urozmaica brzmienie Maiden tym swoim chrapliwym dźwiękiem. A wariowanie na scenie? Czemu nie! Co w tym złego? Ma do tego prawo, widać że się bawi graniem, a to chyba dobrze.
No Malmsteen występował jako solista, a Purple jako zespół. Ale oni też grali specjalnie przygotowane pod symfonię utwory (a nie tak jak na przykład Metallica - symfoniczne aranże wybranych "normalnych" utworów). Jon Lord słynie z zamiłowania do muzyki symfonicznej (zresztą sam teraz taką muzykę tworzy), a Blackmore do muzyki dawnej
Ale nie róbmy już offtopa
Ja się dopiero pojawiłem na tym forum i nie chcę odrazu tworzyć jakiejś sodomji i gomorji 
Proszę?!?!syzygy pisze:No właśnie.... ale mam pytanie kto zrąbał solówkę w dance Of Death?? Nie janick czasem?
no może nie jest to fatalna solówka, ale jest IMO słabiutka... mógłbyś mi powiedzieć w kolejności czyja jest czyjalevy88 pisze:Proszę?!?! Ty chyba żartujesz. Po pierwsze- Janick napisał Dance Of Death, a po drugie w tym kawałku nie ma słabej solówki. Jak dla mnie to solówka Dave'a wypada najsłabiej ze wszystkich 3.
1.Adriansyzygy pisze:no może nie jest to fatalna solówka, ale jest IMO słabiutka... mógłbyś mi powiedzieć w kolejności czyja jest czyjalevy88 pisze:Proszę?!?! Ty chyba żartujesz. Po pierwsze- Janick napisał Dance Of Death, a po drugie w tym kawałku nie ma słabej solówki. Jak dla mnie to solówka Dave'a wypada najsłabiej ze wszystkich 3.
2.Dave
3.Janick King
jesteś głuchy ?? czy moze chcialeś poddac pod wątpliwość wiedze levego o maiden ?syzygy pisze:no może nie jest to fatalna solówka, ale jest IMO słabiutka... mógłbyś mi powiedzieć w kolejności czyja jest czyjalevy88 pisze:Proszę?!?! Ty chyba żartujesz. Po pierwsze- Janick napisał Dance Of Death, a po drugie w tym kawałku nie ma słabej solówki. Jak dla mnie to solówka Dave'a wypada najsłabiej ze wszystkich 3.
-
executioner
- -#Wrathchild

Hehehehehehehe nie czytam nawet tego tematy i się nie wypowiadam o smithu mam wyrobione zdanie gers bije go na głowe a pod względem stulu dorównuje dave'owi zrobiłem nawet topica gers & smith na forum judasza jakby ktos chciał obejrzeć to zapraszam.
-
executioner
- -#Wrathchild

To to, co oni robią to muzyka? Bo nie zgadłabym....Nocny Jastrząb pisze:Trishia
Jak wszyscy są dla ciebie dziwni i Maiden'i są ci obojętni, to co robisz na forum ?. Muzyków sie nie ocenia, po wyglądzie.
Ale to przykre w sumie
PS
Radujcie się, Trishia wróciła!